razen ko ti povedo osebe, ki so v poslu dlje kot imamo mi kavč teoretiki delovne dobe in šole...Tale alter je leglo kavč teoretikov in rekla-kazala strokovnjakov.
razen ko ti povedo osebe, ki so v poslu dlje kot imamo mi kavč teoretiki delovne dobe in šole...Tale alter je leglo kavč teoretikov in rekla-kazala strokovnjakov.
in menda tudi po več tisoč EUR dobivajo na račun vsak mesec (če verjameš)...Tale je mal bosa, begunci imajo stalno preb in so nekje prijavljeni
Ampak, a dejansko rabi tvoje "dovoljenje" za prijavo stalnega prebivališča? ker zakon je tu menda dokaj jasen. Rabi nekaj od tega:tko da dejansko majo probleme ker tudi ko pridejo nekam v najem se vsi ustrasijo ko jim povedo da nimajo stalnega naslova. Jaz sem se prvo hotel borit s temi kvazi clovekoljubci ki nam vladajo ampak sem mu potem raje podpisal stalno bivanje ker je bilo hitreje in lazje.
To je dovolj za zacasno. Ce zeli stalno rabi najemno pogodbo za nedolocen cas. Well good luck with that.Ampak, a dejansko rabi tvoje "dovoljenje" za prijavo stalnega prebivališča? ker zakon je tu menda dokaj jasen. Rabi nekaj od tega:
- izjava o njegovem lastništvu oziroma solastništvu,
- najemna ali podnajemna pogodba,
- dokazilo o užitku, rabi ali služnosti,
- dokazilo o stavbni pravici,
- dokazilo o preužitku,
- soglasje lastnika, če je lastnikov več, zadostuje soglasje enega solastnika,
- soglasje stanodajalca.
Kje? Kot visoko izobrazeni druzboslovec bos brez tezav nasel zakonski ali podzakonski akt ki bo potrdil tvojo trditev.Tale je mal bosa, begunci imajo stalno preb in so nekje prijavljeni
Jaz nisem zavezanec pa mi pošiljajo ta davek, enako ženi.Če boš zakon dobro prebral, boš nekje v začetku našel člen, kjer piše, da so zavezanci dolžni prijaviti davek od premoženja do 31.1. v tekočem letu za predhodno leto.
Ne drži. Rabi veljavno pogodbo, rok trajanja ni pomemben.To je dovolj za zacasno. Ce zeli stalno rabi najemno pogodbo za nedolocen cas. Well good luck with that.
Na CSD ne prijavljajo vec ker CSD noce sprejemat poste ki se vroca po zakonu. In ce zelijo delat in normalno zivet morajo to sami uredit. Na CVC te po zakljucku azilnega postopka nihce ne prijavi. Se najhitreje se to uredi za tiste ki v priporu ali zaporu pristanejo.Kak akt? En in edini, Zmz, ki mu daje s.preb. Kam jih defacto prijavljajo pa preverim, vcasih so jih v skrajni sili na csd ali pa C. v Gorice
Drzi, ker ce bi drzalo kar pravis, bi se ljudje lahko sami od sebe prijavljali za stalno pa se pac ne morejo.Ne drži. Rabi veljavno pogodbo, rok trajanja ni pomemben.
Ne drži, ljudje so pač neobveščeni. Preberi zakon! UE, ki ob veljavni najemni pogodbi dodatno zahteva še soglasje, krši zakon. Sam od sebe se seveda nihče ne more prijaviti, saj potrebuje veljavno najemno pogodbo (za določen ali nedoločen čas). Če pa pogodbe nima, pa potrebuje dovoljenje lastnika.Drzi, ker ce bi drzalo kar pravis, bi se ljudje lahko sami od sebe prijavljali za stalno pa se pac ne morejo.
pa ne bi tega vedel ce ne bi podpisoval soglasijbza UE (za stalno) kljub veljavnim najemnim pogodbam.
lahko da je to kaka kaprica UE (ne vem) ampak so se soglasja zahtevali. Z ene UE sem se posto dobil da so izvedli prijavo na naslov (brez podatkov osebe) in naj kontaktiram ce gre za zlorabo
Jaz nisem zavezanec pa mi pošiljajo ta davek, enako ženi.
A to potem pomeni da sva dobila avtomatsko naročnino na davek pa se moram odjavljat vsako leto?
Se enkrat: na podlagi pogodbe so se se vsi prijavili za zacasno bivanje. Brez ene tezave. Ko je prislo do stalne prijave (torej tale migrant in pa en tujec ki je zaprosil za dovoljenje za stalno bivanje) so prisli nazaj z obrazci za soglasje. Sicer smo pravna oseba ampak zakon tega ne locuje.Ne drži, ljudje so pač neobveščeni. Preberi zakon! UE, ki ob veljavni najemni pogodbi dodatno zahteva še soglasje, krši zakon. Sam od sebe se seveda nihče ne more prijaviti, saj potrebuje veljavno najemno pogodbo (za določen ali nedoločen čas). Če pa pogodbe nima, pa potrebuje dovoljenje lastnika.
Še enkrat, potem pa zaključimo to. Vsi nabijajo s tem soglasjem. Dejstvo pa je, da se zakoni berejo kot so napisani in ne kot si je kdo zamislil. Tudi neka interna navodila nimajo nobene teže pri tem. In v zakonu kolikor gledam je jasno napisano ali pogodba ali soglasje. Ni vmes IN.Se enkrat: na podlagi pogodbe so se se vsi prijavili za zacasno bivanje. Brez ene tezave. Ko je prislo do stalne prijave (torej tale migrant in pa en tujec ki je zaprosil za dovoljenje za stalno bivanje) so prisli nazaj z obrazci za soglasje. Sicer smo pravna oseba ampak zakon tega ne locuje.