gibanje cen stanovanj v prihodnosti

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.492
3.797
113
mi je prav žal, da ste vsi zainteresirani zamudil...
GeWoquNXMAAxJCB.jpg

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.270
7.174
113
V resnici imajo migranti eno tezavo ki bi jo morala resevat drzava. Namrsc ko enkrat nekomu das pravico do azila je posteno da mu tud omogocis normalno zivljenje ce pricakujes da bo prispeval k skupnosti.

Primer na katerega sem naletel sam - kot najemnik je prisel migrant. Iranec ki je pripesacil k nam. Doma so mu vzeli tovarno in ga razlastili ker ni musliman in je javno naslrotoval temu da bi Iran bil islamska drzava. V sloveniji se je naucil slovensko. Dobil azil in legalno biva pri nas. Slovenske banke mu nocejo odpreti racuna - ker je drzavljan irana in so sankcije. Nima naslova stalnega bivalisca - nihce ga noce prijavit na naslovu za stalno, drzava pa je gluha za te tezave. Clovek dela dve izmeni in ce ne bi bilo revoluta mu ne bi imeli kam place nakazovat.

tko da dejansko majo probleme ker tudi ko pridejo nekam v najem se vsi ustrasijo ko jim povedo da nimajo stalnega naslova. Jaz sem se prvo hotel borit s temi kvazi clovekoljubci ki nam vladajo ampak sem mu potem raje podpisal stalno bivanje ker je bilo hitreje in lazje.

fun fact: rekli so mu da naj pocaka da bo dovolj casa tu da zaprosi za drzavljanstvo. Odgovor? Jaz nocem drzavljanstva, jaz cakam da se doma zadeve uredijo in bom magari odpesacil domov tako kot sem sem prisel.

igi

Guru
13. okt 2007
5.617
1.215
113
Celje
tko da dejansko majo probleme ker tudi ko pridejo nekam v najem se vsi ustrasijo ko jim povedo da nimajo stalnega naslova. Jaz sem se prvo hotel borit s temi kvazi clovekoljubci ki nam vladajo ampak sem mu potem raje podpisal stalno bivanje ker je bilo hitreje in lazje.
Ampak, a dejansko rabi tvoje "dovoljenje" za prijavo stalnega prebivališča? ker zakon je tu menda dokaj jasen. Rabi nekaj od tega:
  • izjava o njegovem lastništvu oziroma solastništvu,
  • najemna ali podnajemna pogodba,
  • dokazilo o užitku, rabi ali služnosti,
  • dokazilo o stavbni pravici,
  • dokazilo o preužitku,
  • soglasje lastnika, če je lastnikov več, zadostuje soglasje enega solastnika,
  • soglasje stanodajalca.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.270
7.174
113
Ampak, a dejansko rabi tvoje "dovoljenje" za prijavo stalnega prebivališča? ker zakon je tu menda dokaj jasen. Rabi nekaj od tega:
  • izjava o njegovem lastništvu oziroma solastništvu,
  • najemna ali podnajemna pogodba,
  • dokazilo o užitku, rabi ali služnosti,
  • dokazilo o stavbni pravici,
  • dokazilo o preužitku,
  • soglasje lastnika, če je lastnikov več, zadostuje soglasje enega solastnika,
  • soglasje stanodajalca.
To je dovolj za zacasno. Ce zeli stalno rabi najemno pogodbo za nedolocen cas. Well good luck with that.

• Wow
Reactions: Hanzi

jezek

Guru
24. jul 2008
3.562
1.495
113
Kak akt? En in edini, Zmz, ki mu daje s.preb. Kam jih defacto prijavljajo pa preverim, vcasih so jih v skrajni sili na csd ali pa C. v Gorice

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.478
2.201
113
Če boš zakon dobro prebral, boš nekje v začetku našel člen, kjer piše, da so zavezanci dolžni prijaviti davek od premoženja do 31.1. v tekočem letu za predhodno leto. ;)
Jaz nisem zavezanec pa mi pošiljajo ta davek, enako ženi.
A to potem pomeni da sva dobila avtomatsko naročnino na davek pa se moram odjavljat vsako leto?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.270
7.174
113
Kak akt? En in edini, Zmz, ki mu daje s.preb. Kam jih defacto prijavljajo pa preverim, vcasih so jih v skrajni sili na csd ali pa C. v Gorice
Na CSD ne prijavljajo vec ker CSD noce sprejemat poste ki se vroca po zakonu. In ce zelijo delat in normalno zivet morajo to sami uredit. Na CVC te po zakljucku azilnega postopka nihce ne prijavi. Se najhitreje se to uredi za tiste ki v priporu ali zaporu pristanejo.

ce hocmo da bodo dejansko delal bi moral bit avtomatizem - ce se ti odobri azil, se te avtomatsko prijavi npr na cesto v gorice in odpre “poseben” racun na X banki ne glede na to od kod prihajas.

Ne pa da clovek pobegne iz nekje pol mu pa racuna nocko odpret ker je od tam.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.270
7.174
113
Ne drži. Rabi veljavno pogodbo, rok trajanja ni pomemben.
Drzi, ker ce bi drzalo kar pravis, bi se ljudje lahko sami od sebe prijavljali za stalno pa se pac ne morejo.

pa ne bi tega vedel ce ne bi podpisoval soglasijbza UE (za stalno) kljub veljavnim najemnim pogodbam.

lahko da je to kaka kaprica UE (ne vem) ampak so se soglasja zahtevali. Z ene UE sem se posto dobil da so izvedli prijavo na naslov (brez podatkov osebe) in naj kontaktiram ce gre za zlorabo

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.270
7.174
113
Ksz
Preden gremo v cel dan offtopica - moj point je da ne glede na to kako glupe so neke tribune o ubogih migrantih brez stanovanj, obstajajo tudi taki ki normalno delajo in zivijo in majo tezave ki jim jih drzava ne pomaga sistemsko resit pa bi jih lahko brez stroskov

trance0

Fizikalc
13. jan 2013
494
42
28
Slovenija
Drzi, ker ce bi drzalo kar pravis, bi se ljudje lahko sami od sebe prijavljali za stalno pa se pac ne morejo.

pa ne bi tega vedel ce ne bi podpisoval soglasijbza UE (za stalno) kljub veljavnim najemnim pogodbam.

lahko da je to kaka kaprica UE (ne vem) ampak so se soglasja zahtevali. Z ene UE sem se posto dobil da so izvedli prijavo na naslov (brez podatkov osebe) in naj kontaktiram ce gre za zlorabo
Ne drži, ljudje so pač neobveščeni. Preberi zakon! UE, ki ob veljavni najemni pogodbi dodatno zahteva še soglasje, krši zakon. Sam od sebe se seveda nihče ne more prijaviti, saj potrebuje veljavno najemno pogodbo (za določen ali nedoločen čas). Če pa pogodbe nima, pa potrebuje dovoljenje lastnika.

• Všeč mi je
Reactions: igi

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.270
7.174
113
Ne drži, ljudje so pač neobveščeni. Preberi zakon! UE, ki ob veljavni najemni pogodbi dodatno zahteva še soglasje, krši zakon. Sam od sebe se seveda nihče ne more prijaviti, saj potrebuje veljavno najemno pogodbo (za določen ali nedoločen čas). Če pa pogodbe nima, pa potrebuje dovoljenje lastnika.
Se enkrat: na podlagi pogodbe so se se vsi prijavili za zacasno bivanje. Brez ene tezave. Ko je prislo do stalne prijave (torej tale migrant in pa en tujec ki je zaprosil za dovoljenje za stalno bivanje) so prisli nazaj z obrazci za soglasje. Sicer smo pravna oseba ampak zakon tega ne locuje.

igi

Guru
13. okt 2007
5.617
1.215
113
Celje
Se enkrat: na podlagi pogodbe so se se vsi prijavili za zacasno bivanje. Brez ene tezave. Ko je prislo do stalne prijave (torej tale migrant in pa en tujec ki je zaprosil za dovoljenje za stalno bivanje) so prisli nazaj z obrazci za soglasje. Sicer smo pravna oseba ampak zakon tega ne locuje.
Še enkrat, potem pa zaključimo to. Vsi nabijajo s tem soglasjem. Dejstvo pa je, da se zakoni berejo kot so napisani in ne kot si je kdo zamislil. Tudi neka interna navodila nimajo nobene teže pri tem. In v zakonu kolikor gledam je jasno napisano ali pogodba ali soglasje. Ni vmes IN.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.270
7.174
113
Saj znam brat zakon. Jaz sem napisal kaj se v praksi dogaja. In ocitno majo (pa ne samo migranti) problem s tem.

trance0

Fizikalc
13. jan 2013
494
42
28
Slovenija
Bo potrebno enkrat UE na sodišče spraviti, da bo mir s tem. Namreč, če bi ljudje znali brati zakon, bi UE že tožili in tožbo tudi dobili. Jaz vem, da bi jih spravil na sodišče, če bi meni kot najemniku kršili zakonske pravice.

• Všeč mi je
Reactions: igi in Hanzi