Če bi dal pograde not bi bilo lahko za 4.
Kar sem že parkrat napisal.... great minds think alikeIn potem vsesplošna obdavčitev vseh nepremičnin, na primer v višini enega promila vrednosti. Brez nespametnega razmišljanja o prvi neobdavčeni pa drugi obdavčeni nepremičnini pa o kazni za »kapitaliste«, ki jih imajo preveč, kar bi (bo) v slovenski realnosti privedlo do izmikanj neslutenih razsežnosti. Nepremičnina je premoženje, in to vsaka. Stanovanje sodi med pravice, lastništvo nepremičnine pač ne.
Kar sem že parkrat napisal.... great minds think alike
Malo si zgrešil bistvo.... tule se gre, da bi stanovanja postala dostopnejša.tudi ladje so premoženje, pa slike, pa ...
ampak najlažje je seveda obdavčit tisto, za kar smo že plačali davke...
Ce je nekdo imel pol mio za investicijo da ima sedaj prazno stanovanje, bo imel tudi jurja za davek.Malo si zgrešil bistvo.... tule se gre, da bi stanovanja postala dostopnejša.
Sedaj vsak, ki malo denarja nagrebe brž v cegle in tako se piha balon. Če boš pa vsako leto za polmiljonsko stanovanje plačeval 5-10k€, boš pa že razmislil če se splača imeti.
Drugače pa ladje in slike se da drugam izvozit, stanovanja boš pa bolj težko, so pa vsem na očeh in bi blo simpl.
Je že šlo, pa sem zamudil....Za airbnb bi pa bil.... ne vem pa kje se najdejo ljudje, ki so pripravljeni odsteti toliko za nakup. Roi je 30let...
Link 8m2
Starejša generacija, lastnik nepremičnin, je egoistična in prestrašena
Zakaj nikakor ne moremo uvesti nepremičninskega davka in kakšen bi moral biti?
Starejša generacija, lastnik nepremičnin, je egoistična in prestrašena
Zakaj nikakor ne moremo uvesti nepremičninskega davka in kakšen bi moral biti?www.delo.si