gibanje cen stanovanj v prihodnosti

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.093
11.193
113
pa ne sam to. ceste. slabsi kolovoz. hise natlačene v 3 pm. pol prizidkov na crno itd. mimosun cisti.
smučišče pa itak adijo brez snega in pol. igric.
bolj smiselno ven iz mbja

tomi

Guru
1. sep 2007
18.732
9.938
113
40
MB
A v Radvanju ste že porihtali tiste ulice direkt pod vzpenjačo pri tebi, v mislih imam v času kurilne sezone ko tam notri vsa gamad zakuri drva in ostalo svinjarijo da je kar megla. Nikoli nisem štekal filozofije tistih ulic da so določeni tja not šli zidat "vile".

šetama tu s tamalo vsak dan pa je res obup ja, elektrika še povsod v luftu, ulice poštukane 6540x se vidi da je ultra staro naselje.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.611
1.138
113
Titograd
Elektrika povsod v luftu je realnost tudi okolice mb in verjetno kar večine države in ne verjamem da bo v bližnji prihodnosti kaj drugače... ko je nekdo rekel da je tam bolj smiselno kupiti nekaj za investicijo. Ker sem doma 10 km izven mb, pa to ne proti avstriji v brege... kjerkoli v mb je infrastruktura boljša, kanalizacije še v okolici ni vsepovsod, meje velikokrat neurejene, optika v večini znanstvena fantastika, polovico odpadkov je potrebno sam voziti nekam v mesto ker je tisti en mini eko otok v vasi v 3 dneh zapolnjen, javni prevoz praktično neobstoječ, staroselci mešajo drek in se vtikajo v tvoje zadeve itd. itd.. Kak Miklavž je pa itak natlačen še bolj, tam sosed sosedu v krožnike gledajo, v bistvu slabše kot katerikoli blok. Južnih še več kot v mb.

Tak da za investicijo bi jaz vzel definitivno samo mesto.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

tomi

Guru
1. sep 2007
18.732
9.938
113
40
MB
no ampak sej za naložbo, načeloma iščeš okolje/nepremičnino ko trenutno še nekaj manjka. ali :D

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.611
1.138
113
Titograd
Tale ŠE MANJKA se kar vleče in vleče in sledi mestu prepočasi. Slovence nekako ne vleče tukaj v okolico, to kar se prodaja, lastniki pravijo da kličejo samo ukrajinci, bosanci ter šiponi.

Jaz bi v mb, neko novejšo gradnjo ter po možnosti dobra povezava na hitro cesto in AC, s tem vprašanjem se tudi jaz malo ukvarjam. Tu je sicer Radvanje malo zadaj, ker se to AC kar vleče. Mestni prevoz itak štima vsepovsod bolj ali manj. Objekta, kjer zadeva v naravi in na papirjih nista ista pesmica pa se ne kupuje, saj to pa menda vemo, a ne? Pač, obvoz.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.059
6.258
113
Samo tak za intermezzo... a je sploh še kje kako mesto/vas, kjer južne gamadi ni več kot poljskih miši? Pri nas je včasih bilo top naselje, v novogradnje so se priselili tisti ki so imeli mesta polhn coorac. Danes vse več ninđ po cesti šeta svoj votizek, zraven pa še trije froci vsak po leto razlike. Da o Miklavžu sploh ne govorim. Čakam samo da ženo iz vrtca pošljejo v tečaj tujih južnih jezikov.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.611
1.138
113
Titograd
Je, samo moraš iti bolj v smeri Ptuja (Gerečja vas, Kungota, vasi proti Halozam), nikakor pa Ptuj kjer je situacija podobna. Zabiješ pa časa na cesti precej če delaš v AT...

Saj Miklavž so že od nekdaj sami priseljenci, razen morda tisti stari del, kjer je cca. 30 hiš.... hrvati in uskoki so hodili sem že davno nazaj. Ampak naselje je urbanistično šlo v taki penis da je to neverjetno. Kar nekaj otroštva preživel tam pri starih starših, takrat je bil Miklavž top, šišal mesto in okolico...

Tudi Pesnica mi izgleda zanimiva, lepo se razvija in izgleda da se bo še naprej. Kak je tam z ninđami pa ne vem.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
Se mi zdi da gre mb po prehitevalnem pasu v smer Kranja. Znanka mi je razlagala da je v vrtcu nekje na Taboru gledala seznam otrok...2 slovenca, nekaj ukraincev in bosancev, vse ostalo šiptarija.
Včeraj popoldne bil na igralih v mestnem parku...polovica šipatarji in ninđe. 1 mati je tam bila s 5 froci in enim v lampu.
Čeprav ti pridejo sem samo čez vikend. Levi breg je dokaj šiptar free, je pa ogromno ukrajincev po novem.
Ti me še najmanj motijo. Civilizirani ljudje, se učijo slovensko in tudi svoje otroke učijo in jih asimilirajo. Se vidi da je upper class raja. Nižji so verjetno v kakih begunskih centrih na poljskem.

B81

22. jul 2007
37.797
11.046
113
Ksz,

Je 15 metrov sirine (in 120 m dolzine) dovolj za gradnjo cesa? Koliko od soseda moras pustit prazno?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.464
2.449
113
Je, samo moraš iti bolj v smeri Ptuja (Gerečja vas, Kungota, vasi proti Halozam), nikakor pa Ptuj kjer je situacija podobna. Zabiješ pa časa na cesti precej če delaš v AT...

Saj Miklavž so že od nekdaj sami priseljenci, razen morda tisti stari del, kjer je cca. 30 hiš.... hrvati in uskoki so hodili sem že davno nazaj. Ampak naselje je urbanistično šlo v taki penis da je to neverjetno. Kar nekaj otroštva preživel tam pri starih starših, takrat je bil Miklavž top, šišal mesto in okolico...

Tudi Pesnica mi izgleda zanimiva, lepo se razvija in izgleda da se bo še naprej. Kak je tam z ninđami pa ne vem.

Mi v Framu (Morje pri Framu) na srečo zaenkrat teh težav še nimamo, tudi po vrtcih ni zaznati kakšnih ukrajincev, albancev ali otrok drugih narodnosti....

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.897
-1.340
63
Kako to, da ne zahtevajo znanja slovenskega jezika? Kdo se j3 tako odlocil?
saj uradni jezik je slovenščina, to da se pa naj bi vzgojiteljice učile albansko, je pa najbrž befel iz občinskega vodstva, saj se je zdajšni župan pred volitvami spečal z albansko gradbeno mafijo :bonk:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.059
6.258
113
Tisti, ki jih hoče videti jih vidi povsod. Saj, ko mu ta isti gradijo cesto, kanalizacijo, hišo itd. so dobri.
Niti ena ninđa ni pri nas naredila nič od napisanega. Če pa misliš na njihove moške, pa se res vprašujem koliko cest, kanalizacij in hiš se zadnja 3 leta podeseterilo, kot se je podeseterilo priseljevanje le teh.
Pa tudi za zaposlitev vseh teh profilov, ne rabiš stalnega prebivališča, ponujeno socialo, vrtce, šole... Komot se za vikend ko položijo svoj kilometer kanalizacije, vrnejo domov k svojim ženam...