A v Radvanju ste že porihtali tiste ulice direkt pod vzpenjačo pri tebi, v mislih imam v času kurilne sezone ko tam notri vsa gamad zakuri drva in ostalo svinjarijo da je kar megla. Nikoli nisem štekal filozofije tistih ulic da so določeni tja not šli zidat "vile".
To ste še na dobrem. V Kranju se morajo vzgojiteljice v enih vrtcih učiti osnov albanskega jezika, da lahko komunicirajo z malčki in njivovimi materami.Čakam samo da ženo iz vrtca pošljejo v tečaj tujih južnih jezikov.
Kako to, da ne zahtevajo znanja slovenskega jezika? Kdo se j3 tako odlocil?To ste še na dobrem. V Kranju se morajo vzgojiteljice v enih vrtcih učiti osnov albanskega jezika, da lahko komunicirajo z malčki in njivovimi materami.
Odvisno od občinskih predpisov - ni povsod enako.Manj kot na 1,5m ne moreš iti, tudi če bi sosed pustil, brez soglasja lahko 4m od meje, kaj je manj pa če sosed dovoli.
šetama tu s tamalo vsak dan pa je res obup ja, elektrika še povsod v luftu, ulice poštukane 6540x se vidi da je ultra staro naselje.
Je, samo moraš iti bolj v smeri Ptuja (Gerečja vas, Kungota, vasi proti Halozam), nikakor pa Ptuj kjer je situacija podobna. Zabiješ pa časa na cesti precej če delaš v AT...
Saj Miklavž so že od nekdaj sami priseljenci, razen morda tisti stari del, kjer je cca. 30 hiš.... hrvati in uskoki so hodili sem že davno nazaj. Ampak naselje je urbanistično šlo v taki penis da je to neverjetno. Kar nekaj otroštva preživel tam pri starih starših, takrat je bil Miklavž top, šišal mesto in okolico...
Tudi Pesnica mi izgleda zanimiva, lepo se razvija in izgleda da se bo še naprej. Kak je tam z ninđami pa ne vem.
saj uradni jezik je slovenščina, to da se pa naj bi vzgojiteljice učile albansko, je pa najbrž befel iz občinskega vodstva, saj se je zdajšni župan pred volitvami spečal z albansko gradbeno mafijoKako to, da ne zahtevajo znanja slovenskega jezika? Kdo se j3 tako odlocil?
Pa če govorijo slovensko tudi. Sicer mi je vseeno kdo in od kod je kdoTisti, ki jih hoče videti jih vidi povsod. Saj, ko mu ta isti gradijo cesto, kanalizacijo, hišo itd. so dobri.
Niti ena ninđa ni pri nas naredila nič od napisanega. Če pa misliš na njihove moške, pa se res vprašujem koliko cest, kanalizacij in hiš se zadnja 3 leta podeseterilo, kot se je podeseterilo priseljevanje le teh.Tisti, ki jih hoče videti jih vidi povsod. Saj, ko mu ta isti gradijo cesto, kanalizacijo, hišo itd. so dobri.