GG Mišič razrešen

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
407
98
28
Večina direktorjev v uspešnih podjetjih dela od jutra do večera. Tu sposobnost ne igra nobene vloge. Več ali manj gre po večini za vse zelo sposobne ljudi.

I

Izbrisan uporabnik #488

Do začetka recesije smo imeli veliko uspešnih direktorjev...

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
407
98
28
Seveda sem imel v mislih direktorje zares uspešnih podjetij.
Tistih, ki jih je pa nastavljala politika pa ni veliko uspešnih. So morali potešit apetite tistih, ki so jih nastavili. Kaj bo s podjetjem, katerega vodijo je bilo za njih v drugem planu.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.606
2.419
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik kegelj pravi:
Večina direktorjev v uspešnih podjetjih dela od jutra do večera. Tu sposobnost ne igra nobene vloge. Več ali manj gre po večini za vse zelo sposobne ljudi.

od jutra do večera delam tudi sam, od 6 do 24 pa nesposobnež.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik kegelj pravi:
Seveda sem imel v mislih direktorje zares uspešnih podjetij.
Tistih, ki jih je pa nastavljala politika pa ni veliko uspešnih. So morali potešit apetite tistih, ki so jih nastavili. Kaj bo s podjetjem, katerega vodijo je bilo za njih v drugem planu.

Če te prav razumem, šteješ GGM-ja za uspešnega direktorja nastavljenega s strani politike?

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Seveda. Kar poglej, nobene stavke ni imel, super se razume z lokalno politiko. Donacija čez 2 miljona lokalnemu športnemu klubu. Dobre prioritete: namesto seje uprave sprejem kurentov in praznovanje rojstnega dne viličarista Joškota. Le kdo bi si še želel boljšega direktorja Luke Koper?
evil.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja, jest tud mislim, da je bil nastavljen, da spelje kakšen lep posel, potem naj se pa pobere...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.118
6.947
113
pri taščici
To se pri nas pa ne dogaja. Me pa zanima kdo je v zadnje pol leta kupil največ delnic LK. Ker le ta je lahko dvigoval ceno delnic.... Po moji logiki. Razen če so tako napihnjene kot so bile točke mojega vzajemnega sklada, ki dve leti po moji prodaji zahtevajo vrnitev 10% vrednosti.

Nazadnje urejeno:

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.747
113
EU
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik kegelj pravi:

od jutra do večera delam tudi sam, od 6 do 24 pa nesposobnež.
Sposoben direktor opravi vse med rednim delovnim časom. Nesposobni moraju delati do večera, ker niso tako učinkoviti pri izrabi delovnega časa.
evil.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Po tvoje so Boskarol, Akrapovič , Tuš in podobni nesposobni?
Nekoč so delali po cele dneve, torej so bili nesposobni
confused-1.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.747
113
EU
Bil Gates je tudi delal cele dneve do penzije? Sposoben delo porazdeli na druge osebke.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ti trdiš da Gates na začetku nikoli ni delal cel dan, ampak je delo razporejal.... Komu ?
Dajte zastopite že enkrat da osem urnega delavnika ni več , obstaja še v Severni koreji in Sloveniji. Drugje ljudje delajo več in bolje.
Vprašaj Evrota če je v njegovem poslu dovolj 8 ur dnevno ? 99% sem da dela več, vsak dan.
Kolega dela za eno slovensko firmo zunaj in pravi da se tu sploh ne zavedate da ne delate dovolj, ne naredite dovolj.....
Ljudje njegovega kalibra delajo od 9 pa do 21,včasih tudi dlje, vsak dan,od 6-2h tega že dolgo ne poznajo

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Po tvoje so Boskarol, Akrapovič , Tuš in podobni nesposobni?
Nekoč so delali po cele dneve, torej so bili nesposobni
confused-1.gif

Tuš je zafural, boskarol prejemal subvencije itd...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.695
6.467
113
Zaradi zahteve po dosegljivosti vodstvenih delavcev je imel GGM težave.

Jaklinovo užaljenost Gašpar Mišič pripisuje novemu določilu v pogodbah o vodenju poslov, da so vodje enot in člani uprave dosegljivi tudi zunaj delovnega časa, če je to nujno za delovni proces. Dejal je namreč, da se mu Jaklin ves konec tedna ni oglašal na telefon in da misli, da je "nesprejemljivo, da neki član uprave, ki je na individualni pogodbi, ki mimogrede zasluži 11 tisoč evrov bruto in več na mesec, čez vikend izklopi telefon, in celo po tem, ko se ga vpraša, kaj se je zgodilo, grobo odgovori: 'Jaz hočem imeti mir!'".