Geodet in razparceliranje parcele

NoviC

Pripravnik
11. jun 2008
278
0
16
Potreboval bi nekoga da mi uredi celotno dokumentacijo oz izpelje postopek razparceliranja obstoječe parcele. MI lahko koga priporočate? Gre pa se za parcelo na območju obale. Je za to dovolj geodet ali je potrebno vključiti še koga drugega?

Zanima me koliko so okvirno stroški take zadeve. Obstoječa parcela je velika 2400m2 in bi en del, ki je samsotojen izločili , ta bi bil velik cca 600m2.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Meni je vse urejalo geodetsko podjetje, žal na drugi strani Slovenije. Skupna cena računaj nekje slabega jurja.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.145
113
ravno to sem delal,sicer vokviru projekta.

Prvo moraš imet geodetski posnetek (sklepam) cca 250 €
Potem ti mora nekdo vrisat v ta posnetek kje bi imel parcelo (mogoče lahko celo sam) in daš te skice nazaj na geodetsko podjetje.
Oni potem naredijo pisarniško parcelacijo cca 300 € + 22 € takse. (za 1 uro dela bonk)

Geodetska uprava potem sama zastonj (a 2 meseca čakanja) vriše v svoje geodetske načrte.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.145
113
ja, zadnjic mi je rekla, da rešujejo januarske zadeve, sem rekel da rabim takoj, je dala obrazec za prioritetno obravnavo (ki sploh ni po pravilnik) nek interni obrazec..me zanima kolk bo trajalo. gre za PGD, pol se mal podvizajo očitno .Da pa nobena baba tam nič ne dela je pa itak jasno.