Meni sta lani spomladi geodet v pokoju s svojim pomočnikom (prav tako upokojen) vzela manj kot 100€, da sta mi neuradno zabila (obnovila) mejnike po celotni parceli. Mejo sem imel sicer z vsemi mejaši že 12 let nazaj določeno, ampak sem dal lani dal naredit celotno okolico (škarpo in ograjo), pa sem rabil točno mejo, da ne bi kaj delali po sosedovem.cca 2 leti nazaj, mi je rekel 500-600€ za neuradno meritev (kar ne bi niti smel delat), da mi pokaže kje si naj 4 -5 količkov zabijem. Za uradno, bi pa moral še vse sosede skup sklicat... + cena vsaj kot so zgoraj napisal.
"fun" fact, da si lahko sosed pokliče svojga geodeta, ki lahko drugače odmeri... pa se potem tako vrtiš v krogu... Kao odvisno od kje kater geodet štarta, na kaj se navezuje... Je pa šlo za mejo med travnikom, vinogradom, gozdom...
Sem opustil idejo, sem rekel, naj bo tako, kot je že 100let...
Težko bo drug geodet drugače določal mejo, saj pa je vse jasno. Sploh ko je enkrat meja pravnomočna. In če sosed podpiše ob postopku ali pa se ne pritoži v roku, potem je meja pravnomočna.cca 2 leti nazaj, mi je rekel 500-600€ za neuradno meritev (kar ne bi niti smel delat), da mi pokaže kje si naj 4 -5 količkov zabijem. Za uradno, bi pa moral še vse sosede skup sklicat... + cena vsaj kot so zgoraj napisal.
"fun" fact, da si lahko sosed pokliče svojga geodeta, ki lahko drugače odmeri... pa se potem tako vrtiš v krogu... Kao odvisno od kje kater geodet štarta, na kaj se navezuje... Je pa šlo za mejo med travnikom, vinogradom, gozdom...
Sem opustil idejo, sem rekel, naj bo tako, kot je že 100let...
Tako mi je rekel geodet. Ne vidim zakaj bi lagal? Lahko bi bil tiho in pokasiral 500€ čistega v žep...Težko bo drug geodet drugače določal mejo, saj pa je vse jasno. Sploh ko je enkrat meja pravnomočna. In če sosed podpiše ob postopku ali pa se ne pritoži v roku, potem je meja pravnomočna.
Pa splača se vse urediti, ko tega ne potrebuješ nujno, ker se zna zadeva zavleči. Pač skeširaš in si potem čist.
Pri nas sta se dva tožarila za 1m 40m dolge njive in zabila na sodišču 10x več, kot bi stal geodet. In verjetno kot je stala tista cela njiva. Pač samovšečne budale.
Ortofoto in kaster marsikje "strižeta".V appu iObčina mi kaže, da gresta 2 vrsti vinograda po mojem...