Jaz mam carismo 1,8 gdi 2000 / nove luci
ko je v prostem teku ropota da se bog usmili (sem mislil da je kaj narobe ste me prov pomirili). Kadar vozi moja na relacije je poraba med 5 in 5,5, ce vozim jaz je med 7 in 8,5 ce ona vozi po mestu je med 7 in 8, ce jaz pa med 8 in 10
Ima 198k km in se vozi fajn (samo tist ropot v prostem teku je pa za pop.....), sem klical k sublju (avto ima dosedaj celo knjizico pri njemu postempljano, poznam prejsnjega lastnika in ga je res do zadnjega vozil tja) koliko bi stal servis jermenov in tega (na 210k ga mam) in je omenjal cifro okol 700 do 900. En lokalc ki mi je zadnjic olje in filtre menjal je rekel da se sploh ne splaca menjat jermena da je bolje menjat motor (sam to so pomoje buce, tu vsaj vem da so ga servisirali in da so realni km). Avto je not namrec tok ohranjen da upam da ga se ene 3 leta ne bom rabu prodat.
Mi je pa pil olje ene liter na 1500km (na uc) in sem mu not tocil valvoline olje (ja vsak naredi napako kdaj) in ga je zrl in zrl. Ob zadnji menjavi filtrov in olja pa smo not vlili enga motula in sem po 5k km not vlil malo manj kot liter. Zanimivo. Not dost sem se hvalil.
Aja: Mojega mitshubishija imam zelo rad =)
P.S.: v bistvu mam dva (se enga letnik 98 1,6 samo tisto gajbo posojam taksistom in nisem ponosen nanjo =P )