Gastroskopija

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.948
7.274
113
Bog ve s kakšno mastjo je namazala cev...? Mogoče s tisto za hemeroide?
hysterical-1.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Ne komplicirajte , bodite res popolnoma tešči, ker to ti zrak pumpajo in prdiš ko po tekočem traku, sicer ti dajo lokalni anastetik, vendar se je meni na koncu vseeno sprožil hud "kozlalni" efekt n so pač morali zaključiti na hitro. Sicer je pa zanimivo gledati na monitorju vse te pošasti v nas.....

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Pozdravljeni

Dobil sem napotnico za gastroskopijo, pa me zanima, kam priporočate, da bi se šlo? Sem pa drugače iz Notranjske.

Hvala

meni je bil to najhujši pregled u življenju, eni pa kar redno hodijo brez problema. srečno.
pozdrav.gif

ko ti delajo prvič ni problematično.... vsakič naslednjič je katastrofa.
hysterical-1.gif

MojcaPokraculja

Pripravnik
6. okt 2015
65
4
8
Jaz sem v v Kranju doplačala za pomirjevalo (baje se tako reče in to ni anestezija, čeprav se z mojega vidika zdi isto kot anestezija: anesteziolog te priključi na to pomirjevalo, ko se zopet zaveš se pa ne spominjaš nič, čeprav si med procesom buden). Kakorkoli, jaz sem šla tja, se ulegla na mizo, dobila sprej za omrtvičenje, pomirjevalo, naslednja stvar ki se jo spomnim je pa da so me prestavili v drugo sobo, kjer sem do konca "zbudila". Brez bolečin, brez drame.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Ksz...

Jaz sem imel decembra zaradi krvaveče rane na dvanajstniku dve gastroskopiji. Prva je bila razmeroma ok, pri drugi so mi žgali rano in tisto je bil občutek posebne sorte, kljub temu da sem dobil dve polni dozi pomirjeval. Je pa v drugo trajala stvar blizu 30 minutam, zaradi spiranja želodca.

Pa še en kontrolni pregled februarja letos z odvzemom vzorcev, kateri zopet ni bil nič posebnega.

Sicer gastro ne boli nič, je pa malce neprijeten občutek pri "fafanju kabla"....hehe

Floki

Guru
6. sep 2007
10.097
3.173
113
Jaz sem bil že na treh....na žalost. Ena Cardinal v LJ malo sililo na bruhanje nič takega, DC bled v LJ ....grozno ženska ni imela nobenega občutka , drugače jih kar hvalijo. najbolje do sedaj gastro na Japljevi, dr. Drobne, če bi vsi tako delali ne bi bilo nobenega strah gastroskopije.
Ko te našpricajo z anastetikov v ustih da ti omrtvičijo grlo glej da ne bodo šparali da dobro našprica celo grlo. Ker eni samo na en del špricnejo pa ni niti cel omrtvičen in te skos sili na bruhanje.
Drugače pa razen tega nič omembe vrednega.

Schime

Guru
22. nov 2008
1.983
769
113
Najtežji del gastro je na začetku, ko moraš "požret". Po tej točki ni problema. Vsaj zame ni blo. Je pa odvisno kolk si občutljiv. Če ti gre na bruhanje že če si zobno šetko malo globje porineš oš verjetno tudi to težje pogoltnil drugače bo pa ok.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Evo sem poslal na Bled napotnico in so mi dali datum 20.10.2016. Haloooooo?!? Ma ni šans, da bom čakal do takrat.
Sicer sem jih prosil za čim zgodnejšo uro, ker jemljem neka zdravila in moraš biti popolnoma tešč, samo čaki....skoraj novembra???
Res se bojim starosti, ker bom verjetno prej umrl, če bodo takrat še take čakalne vrste
bonk.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Hehe, dermatologa letos ne dobiš pod redno. Dobiš "dermatologa" ampak tja ne nesem napotnice. jo raje stran vržem.
Pa čeprav ti po opisu reče, da je možen karcinom...
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Morda bi šel v Celje, kjer ti pogledajo požiralnik skozi nos? Ima kdo kake izkušnje? Ker skozi nos ni refleksa bruhanja?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
...bolj mi je problem biti brez tekočine dlje časa. To me bolj skrbi, kot sam pregled. Ker če sem brez tekočine dlje časa, mi postane slabo in srce mi začne razbijati. Morda kak nasvet, kaj jesti prejšnji dan, da ne bom toliko žejen naslednji dan, ker moraš biti res komplet tešče pred pregledom? Brez vode in hrane.

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
36.888
10.455
113
Pri gastroskopiji? Ja, pač tisti dan nič ne ješ in prosiš za zgodnjo uro, piješ vodo pač...kako uro prej pa nič, menda boš zdržal uro pa nekaj brez vode
smile-1.gif
Prejšnji dan pač čim manj slano in brez alkohola.

Nazadnje urejeno:

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
V opisu so mi napisali tisti dan brez vode in hrane, ne samo 1 uro prej brez vode
redface-1.gif

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
36.888
10.455
113
Meni pa obakrat "tešči bodite", pa sem obakrat pil vodo, ne zdaj en liter, ampak tak namesto kave
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Nekaj pomeni se "napajati", nekaj pa mociti usta. Ce bos vsake pol ure naredil požirek in ga valjal po ustih(ce bos imel suha usta) ter jo na koncu popil naj me koklja brcne ce jo bodo našli. Seveda pa ne smes popivati kot obicajno ko popijes x litrov dnevno.
Problem je bruhanje (najbrz) med preiskavo. Isto kot med operacijo.

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
36.888
10.455
113
Ja cev, ce je sla dol. A se nisi bil na vrsti? Zakaj pa sploh gres?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Hhahahhahah, sej sm napisu, da so mi dali 20.10.2016, zdej pa smo komi maja
hysterical-1.gif
Sej sm jih danes poklicu, da naj mi vrnejo napotnico, da pokličem še kam drugam. Sicer sem bil včeraj pri doktarci, naj mi napišo novo napotnico, pa je rekla, da ne more. Dala mi je Ultop tablete in naj jih jemljem do pregleda.

Problem imam, da me v predelu žličke peče in spodnji del požiralnika. Ponoči spim lepo in zjutraj, ko se zbudim, me ne peče nič, temveč me začne peči čez 15-30minut. Te znake sem začel opažati, ko sem si začel pripravljati hrano na kokosovemu maslu. (Lahko je le naključje, lahko pa ne) in za malico uvedel ovsene kosmiče. Tudi shujšal sem 17kg, tako, da se mi je morda razširila bakterija Helicobacter Pylori, katera povzroča zgago. Vendar to odkrijejo komaj pri pregledu. Sedaj sem nehal s kokosovim in ovsenimi, ponovno jem banane za malico, pa B complex, vitamin C in multi vitamine in minerale od DM-a in se je situacija izboljsala za 80%. Zacelo me je pa peci v 1 dnevu, ko sem tekel na tesce in pojenjalo par dni nazaj po teh spremembah. Vmes me je peklo ene 3 mesece z nihanji. Tudi veliko sem prelaufal, sedaj ze 3 tedne mirujem.
Ultopa nisem se vzel, saj skusam videti, ce mi je brez njega bolje, saj bi rad ozdravil brez kemije. Ce bo slabse, ga bom zacel jemati. Veliko bolje mi je bilo tudi po metinem caju in persen tabletami. Sedaj ze 2 dni ne jem persena in metinega caja in me skoraj nic ne pece
Bomo videli v prihodnje, kako bo....
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Schime

Guru
22. nov 2008
1.983
769
113
Kaj a si jim kar poslal napotinico? Ponavadi pokličeš in ti povejo datum in potem pošlješ napotnico, če je potrebno. Vsaj jaz sem še na vse preglede šel tako.
Je pa recimo v Rogaški Slatini vedno bila kratka čakalna doba. Vsaj na tiste preglede kar sem šel jaz. To pa je bilo v Medical centru ali pa Abakus medico. Sploh za gastro pregled pri Abakusu mislim, da nisem čakal dlje kot 1 mesec.