Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Najbolj me skrbi, da moram biti brez tekočine cca 8ur pred posegom. Brez hrane že, vendar brez vode? Ker mi srčni utrip, če sem dlje časa brez tekočine hitro naraste, pa tudi rdečico dobim v obraz, postane mi vroče in verjetno bom še živčen. Z vodo bi te težave izzvenele.
Ja skozi nos je možno le v redkejših ordinacijah. Po moje kot sem slišal je lažje preneti tisto tanjšo cev ja. Možno je tudi dobiti kapsulo, ki potuje in snema, vendar je število takih pregledov omejeno in je namenjeno primerom, ki dosegajo neke posebne kriterije. Uglavnem tistih 10 minut boš malo potrpel, sicer ti špricnejo malo omrtvila v grlo neposredno pred cevjo, vendar ni ravno odrešljivo. Če imaš strah morda vprašaš svojega doktorja, da ti predpiše kakšno pomirjevalno tableto, da ti malo otopi živčevje. Boš manj zardel.
Sicer pa kar korajžno, vsak dan pregledujejo stotine ljudi samo v Sloveniji tko, da ni to ravno nekaj pretirano hudega.
Eh...vceraj dal to skozi ze drugic, brez spreja, ker pol nimas butastega obcutka v grlu cel dan in gre brez problema, najvec problemov tu naredi panicen clovek, ker se marsikdo ustrasi, ko mu doc rece, da mora cev dol pozret
Sicer pa traja to recimo 2 minuti, ne deset. Vzel mi je vzorec najdlje na koncu dvanajstnika ali tako nekako...
V glavnem, gastroskopija ni taki bavbav, kot eni strasijo.
Ja, ampak ta zdravnik v mb ne, pa je boljse brez. Prvic sem imel mrtvilo pa butast obcutek celi dan, nic okusa pravega, vceraj pa takoj jest po posegu.
V Rogaški sem imel gastro z sprejem, v MB pa je samo namazala cev.
Koliko se spomnim, mislim, da mi je bolj odgovarjal sprej ( koliko ti pač lahko odgovarja
).
Vstop skozi nos, pa mislim, da se uporablja pri bronhoskopiji ( pregled pljuč ).
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.