Da, želel sem reči "Poklicni gasilec".
Lej, tule se prijavljam samo še izjemoma, saj so na tem forumu zavladale hijene. Zato mi ne zamerit, če nisem preveč ažuren.
In - DA, mislim da sem misel napisal dovolj pravilno. Nikakor nisem hotel izraziti karkoli omalovaževalnega glede poklicnih gasilcev, saj jim je to pač - poklic. Ter (vsaj zame) najtežja služba na tem svetu. Le da sem direktno pokazal, da je pa "prostovoljen gasilec" še toliko bolj plemenit, saj je - ravno prostovoljen. To sem hotel povdariti.
Bil sem gasilec, ko sem bil še fant in me življenje še ni dokončno požrlo, seveda na podeželju. Tam ni poklicnih gasilcev, če bi čakali nanje ko se karkoli neprijetnega zgodi, pač ne bi bilo več kaj reševati, preden pridejo tja na konec vukojebine. Zaradi časovne oddaljenosti, kajpa! In tu pravim, da je prostovoljno gasilstvo najbolj plemenita dejavnost, saj je predvsem prostovoljno, pa še nevarno in umazano povrhu. Na koncu akcije pa ljudje itak znajo videti samo še pot v gostilno, potem ko je bilo pač akcije konec in je vsem odleglo pri srcu.
In podeželja je pri nas bistveno, bistveno več, kot pa urejenega meščanskega okolja, kjer so poklicne gasilske enote samo par minut stran od krize. Zato trdim, da so prostovoljni gasilci biser v naši slovenski kulturi. Nikakor pa ne, da bi odrekal katerihkoli zaslug te plemenite službe - gasilstva pač.
Tako, Lanos, ja. Sedaj se izklapljam, ker mi smrdi prisotnost hijen tule gor. Kot kaže, še niso izvohale tele teme, toda jaz jih ne mislim čakat. Prijavim se gor samo še, ko je mera preveč polna in je treba kako hijeno konkretno mahniti po gobcu ... torej, čao.