Garmin nuvi760 in 40 ne najdeta satelitov

midi

Pripravnik
4. maj 2010
185
6
18
lep pozdrav
nuvi 760 mi po 5 letih uporabe od pomladi dela težave zjutraj in dopoldne v avtomobilu, saj mi tudi po večurnem iskanju pred 10 uro nikoli ne najde satelitov. mislil sem da je težava v samem garminu, zato sem kupil novega nuvi 40. ta mi pravtako skoraj vsak dan od 7-10 ure ne najde satelitov. potlej se pa počasi zbudi in pol ure se dogaja da jih najde, pa čez nekaj sekund zgubi signal. to se dogaja nekje pol ure potlej pa ima natančnost cca 4m. avto nima atermičnega stekla. preizkušal sem s tovarniškimi nastavitvami in ostalimi dejanji, katere sem prebral tukaj gor, vendar ničesar ne pomaga.
prosim za pomoč.
hvala

midi

Pripravnik
4. maj 2010
185
6
18
zvečer ugasnem garmina v avtu.zjutraj ga prižgem in v 5 minutah doma mi jih ne najde. potlej se pa moram odpeljat...služba je služba...pred pomladjo pa mi je garmin 760 kadarkoli in kjerkoli sem prižgal našel v slabi minuti satelite.... lahko ga prižgem kjerkoli pa ne najde...klical sem na garmin slovenija pa nimajo pojma...

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
5 let je kr lepa življenska doba za gadget
wink-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Glede na to, da ga vklopiš na istem mestu, ko ga zvečer izklopiš bi ti moral najt satelite v slabih 20 sekundah.
Če ga vklopiš in preden najde satelite pričneš z vožnjo se pa čas iskanja satelitov podaljša, da te locira vendar že zopet ne bi smelo trajat več kot 2 minuti.

Na 40-ki pojdi v developer meni in daj tam Clear non vol in potem pazi, ko te vpraša za nastavitev države, da boš nastavil Slovenija in ne Slovenščina. ( Slovenščina = Slovaška, Slovenija = Slovenija ), če si slučajno nastavil pri državi na Slovenščina potem je to krivo zakaj ti tako dolgo išče satelite saj misli, da si na Slovaškem.
V lokale provider.xml so zapisane koordinate za vsako državo in glede na nastavljeno državo začne iskat na tistih koordinatah in šele nato na tvoji zadnji lokaciji.

Lahko pa še na 40-ki probaš naredit po teh Navodilih in javi, če ti bo našlo satelite v doglednem času, če bodo težave še naprej iste, bomo probali z malo drugačnim pristopom
wink-1.gif

midi

Pripravnik
4. maj 2010
185
6
18
to bom pogledal jutri ker danes je že prepozen...mi ne vleče samo zjutraj..:)

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Če si že resetiral in nastavil državo na Slovenija, lahko sedaj stopiš do avta in počakaš, da ti najde satelite.
Jutri zjutraj pa boš potem videl, v kakem času bo našel satelite.

Namreč, po resetu išče tam nekje do 5 minut satelite, zato je dobro da ti jih najde že sedaj, da te locira in bi jutri zjutraj potem moral hitreje določit tvoj položaj.

ambroz

Pripravnik
27. apr 2010
116
0
16
Mimogrede, od vekomaj me je pri 760-ki motil dolgotrajni zagon. Najprej v nedogled nalaga zemljevide, potem išče satelite, potem računa pot. Skratka od vklopa do časa, ko je operativen, porabi skoraj toliko kot Windowsi.

Ali so novi modeli Garminov tozadevno hitr(ejš)i?

midi

Pripravnik
4. maj 2010
185
6
18
760 se dolgo zaganja, vendar je trik. lahko narediš tako da jo prižgeš in ko se prižiga in nalaga jo ugasneš, ter hitro ponovno prižgeš, pa se takoj prižge...ja tile novi se hitreje naložijo. par sekund pa je..
skoraj v trikotniku sem doma ja..v piramidi mam pa avto parkiran
smile-1.gif

midi

Pripravnik
4. maj 2010
185
6
18
sem naredil reset in mi je takoj našel setalite..vendar to je bilo popoldne...moram pa reči da sem celo pustil ponoč prižganega da je imel satelite stalno povezane in ko sem zjutraj prišel v avto ni bilo nobenega v tabeli...in to pri obeh garminih..men je to tko čudn...

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Če ti zjutraj zopet ne bo našlo satelitov probaj dat navigacijo pod vzvratno ogledalo in če tudi tu ne bo spremembe probaj dat čisto pri armaturki v isti liniji kot je vzvratno ogledalo.
Če ti bo na enem od teh mest našlo satelite brez problemov potem pomeni, da imaš atermično steklo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Megla, vlaga :) ni hec. Zakaj ne pove,kje je priblizno ta lokacija? :)

V severni steni Triglava signal tudi ni kul, al pa kaksen kanjon.