Garmin Nuvi 250

serdej

Zelenc'
10. avg 2011
18
0
1
V avtu mi je zaradi kratkega sika pregorela varovalka. Na to je brezhibno delujoč Nuvi 250 začel "težit". Se vklopi in pokaže začetni logo, nato se po različno dolgem času izklopi - traja nekje med 10 in 30 sekund. Včasih se zacikla in se vrti v krogu ali izpiše "system software missing". In obstane. Z dotikom zaslona se to ugasne in se naprej ne zgodi nič. Ne pomaga tipka spodaj - reset, držanje tipke za vklop in desni spodnji kot, ne poamag priklop na PC ob pritisku zgornjega levega kota. Ne pomaga daljše držanje tipke za vklop. Včasih pokaže svetleče točke za kalibriranje, vendar se že pri drugi ali tretji izklopi in je na to črn ekran.Ob USB priklopu na PC ne reagira. Odklopil baterijo, prenesel gonilnike, uporabljam W7 kot administrator. Je še kaj? Razen servisa seveda. Hvala vnaprej za kakršenkoli odgovor.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Imaš mogoče kje backup tega nuvija ali pa kak gupdate.gcd od njega da ne bova na slepo probavala,rešitev je
wink-1.gif

Navodila imaš napisana kaj vse moraš naložit pred začetkom dela in kako nastavit ostala navodila pa imaš potem v paketu,ki je za tvoj nuvi Klik

Imaš za dva HWID Pri enem ti bo napisalo da na voljo ni novega updejta in ta ni pravi
Pri pravem ti bo napisalo,da imaš že isto verzijo nameščeno in če jo želiš še enkrat namestit in stisneš DA.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Saj ne rabiš nič od nuvija 760
wink-1.gif

Prečitaj moj zgornji post in sledi povezavi in bo šlo kot po maslu.
Edino če imaš MTK čip potem ti bo pri obeh napisalo da ni novega update,takrat mi pa javi,da ti ga naredim skupaj.

serdej

Zelenc'
10. avg 2011
18
0
1
Žal ne gre. Tvoja navodila in ostalo sem tudi že poskusil vendar je problem, ker se nuvi na noben način noče povezati (ne gre v preload) s PC.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Naložil si gonilnike iz garmin strani
Nastavil updater.exe kompatibilnost z XP
Zagnal updater.exe kot administrator
priklopil nuvija na pc in v primeru da se je vklopil si ga ugasnil
Tipko za vklop potegnil v levo in jo tam zadržal in ti je nuvija prepoznalo v oknu od updater.exe?

Si naredil vse tako?

serdej

Zelenc'
10. avg 2011
18
0
1
Tako je. Razen, da mi se je v dveh dneh, le enkat vklopil (logo) pri vsaj 30 poskusih. Niti enkrat pa ga updater ni prepoznal.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Preveri v navodilih od nuvija kako kalibriraš zaslon za preboot je isti postopek le da imaš samo 10 sekund časa da klikneš na OK v updater.
Kaj se pa zgodi,če ga priklopiš na Pc a se ne vklopi samodejno ali pa da se vsaj polni?

serdej

Zelenc'
10. avg 2011
18
0
1
Preveril postopek, večkrat poskusil vendar ne gre. Po večkratnih poskusih pokaže pike za kalibriranje. Tudi po vklopu polnjenja (USB ali originalni polnilec) se na zaslonu ne prikaže nič - tema.
Hm, mogoče je baterija toliko prazna, da ne more nič zagnati, ko pa stoji preko noči - vklopljeno polnjenje, pa zjutraj nekajkrat pokaže logo in zopet tema.

serdej

Zelenc'
10. avg 2011
18
0
1
OK, hvala. Čeprav vedno bolj sumim nas baterijo oz. ponjenje, ker celo polpoldne na zaslon ne dobim nič. Tudi pik ne.

Mogoče bi ven vzel baterijo pa preveril napetost. Mogoče bi baterijo napolnil na 760 (če so kontakti in ostalo enako oz. podobno?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Če prideš do zaslona za kalibriranje greš mimo preboot mode,torej nekje narediš nekaj narobe da ti ga updater.exe ne zazna.
Če si naložil garmin USB gonilnike kot administrator in če si nastavil kompatibilnost na XP sp3 in nato zagnal kot administrator updater.exe,ki je zraven v mapi za popravljanje ti nuvija mora zaznati.
Pikico daš pred USB in imaš to okno odprto ko nuvija vklopiš na PC in nato takoj potegneš tipko za vklop levo in jo tam držiš in ti mora zraven USB izpisat Nuvi 2xx in klikneš na OK.
Na nuviju 255 je delalo tako da si dal prst v levi zgornji kot ekrana in ga tam držal z drugo roko pa držal tipko za vklop v levo.

Če ti vseeno še vedno ne bo prepoznalo nuvija pa imaš tukaj navodila za popravljat preko SD:

Ker ne vema kateri HWID imaš sem ti naredil skupaj dva prvo probaj z

Za popravljat 1

Če ta ne bo deloval pa probaj z

Za popravljat 2

Postopek je pa sledeč:

Na prazno SD razpakiraj rar iz povezave in boš imel na SD kartici mapo Garmin in bin datoteko

Sedaj vstavi SD kartico v nuvija in nuvija priklopi na Pc in ga vklopi

Takrat ko boš videl logo se bo začel postopek (ekrana ali tipke za vklop ne rabiš držat)

Postopek traja nekje med 5 - 15 minut in ko je postopek zaključen se ti nuvi samodejno izklopi in nazaj vklopi in se poveže z Pc

Če po 15 minutah ne bo nič probaj z tistim iz drugega linka.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Če ti preboot ne bi deloval ne bi mogel priti do kalibracije zaslona.
Da prideš do kalibracije zaslona mora prvo zagnati boot.bin in ko se ta zažene imaš vstop v preboot.
Razen če imaš naložen Win7 x64 pa še po možnosti ultimate potem se pa sploh ne bi čudil da ne prideš v preboot,ker je z tem OS ponavadi težava.Še najmanj problemov je če delaš na Pc na katerem je naložen Xp.

serdej

Zelenc'
10. avg 2011
18
0
1
Ja, imam W7 in x64. Poskusil sem na dveh PC s tem sistemom (Proffessional). Če ne bo šlo, jutri poskusim preveriti baterijo in to vse še na tretjem PC (nekje v kleti) z XP Proff, in XP3.

Hvala še enkrat. Sporočim kaj je ratalo.

serdej

Zelenc'
10. avg 2011
18
0
1
pravkar sem preveril baterijo. Polna. Potem zadevo prižgem, se pokaže LOGO, pokaže se bela pika na desni spodaj, nato se svetloba pike nekoliko zmanjša in zopet vse mrkne. To je naredilo dvakrat ali trikrat. Sedaj pa spet tema. Imam vstavljeno SD Kartico in variante 2.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Si imel vstavljeno kartico ko je pokazalo logo in si pustil pri miru 15minut?
Poglej na SD kartico v mapo Garmin če imaš kak zabis v txt datoteki,če ti slučajno piše HWID in ID.
Če ti je zraven v mapi Garmin naredilo še last_id.bin ga izbriši,ker dokler bo v njej ti SD kartice ne bo zagnalo.

p.s.
Če ti naredi last_id.bin pomeni da je paket pravi in da boot ni poškodovan.
Če ti pa ni naredilo pa daj na prazno SD paket 1 in poglej če se ti tam pojavi last_id.bin.

serdej

Zelenc'
10. avg 2011
18
0
1
Imel sem vstavljeno kartico 1.

Na kratko pokaže Garmin logo, nato press dot.
Ugasne. In tako 5 X 6 X.

Ponovno prižgem, zopet logo press dot vendar zmrzne.
Ugasnem.

Prižgem zopet logo press dot, in ko pritisnem eno ali dve, zopet se restarta. Restarta se tudi sam, če nič ne pritisnem

Ponavlja petkrat šestkrat in sedaj zopet črn ekran.

Na SD karticah ni last_id_bin niti nobenega (novega) zapisa v txt.
V mapi garmin je le mapa updater.