Garmin nuvi 2360LT

pinkponk

Zelenc'
16. maj 2012
8
0
1
imam naložene karte ar3.30, at2.41 in nce 2013.10. ne glede na to katero karto imam okljukano, mi vedno pokaže isto. tudi ko nimam nobene okljukane. ne vem kaj narediti

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Za to je kriv tazadnji FW 3.60,ki samodejno preklaplja karte neglede na to kar si označil.
Sedaj imaš dve rešitvi.
Ali odstraniš vse karte in imaš naloženo samo eno ali pa naložiš starejši FW 3.50.
Če boš nalagal FW 3.50 si naredi backup mape GPX,ker boš drugače izgubil vse priljubljene.
FW 3.50 pa najdeš v temi za Računam kot tudi vsa navodila kako se nadgradi na stari FW.

pinkponk

Zelenc'
16. maj 2012
8
0
1
hvala za pojasnilo. v temi Računam nisem našel nič uporabnega sem bolj začetnik. če bi mi kdo konkretno razložil povrnitev na FW 3.50.

pinkponk

Zelenc'
16. maj 2012
8
0
1
vse naredil po navodilh. nikakor ne uspe. ko poskušam preko usb prenest fw 3.50, mi vedno izpiše your current software version is the same as the update version. tako mi vedno pobriše in prenese fw 3.60

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Iz nuvija odstrani gupdate.gcd iz skrite mape .System in potem flashaj z updater.exe ,ki ga imaš zraven rgn datoteke na zgornjem linku preko skritega menija (preko ikone za baterijo) in ti mora naložit FW 3.50 in ga tudi obdržat na nuviju.

To so navodila kako flashas z updater.exe:

Prvo si moraš naložit Garmin USB gonilnike

1.) Vklopiš nuvija

2.) 10 sekund držiš ikono za baterijo

3.) Ko prideš v skriti meni povežeš nuvija na PC

4.) Odpreš mapo updater in v njej klikneš na updater.exe

5.) Ko se ti odpre klikneš na pikico pred USB in klikneš OK

6.) Počakaš da naredi do konca,ko konča se ti nuvi vklopi tako da vidiš njegovo vsebino.

7.) Sedaj lahko odklopiš nuvija iz PC in ga normalno zaženeš

pinkponk

Zelenc'
16. maj 2012
8
0
1
iz nuvija sem odstranil gupdate,potem sem preko skritega menija prenesel datoteko, tako kot si napisal

pinkponk

Zelenc'
16. maj 2012
8
0
1
uspelo. moja napaka. jaz sem jo vedno po končanem vrnil. kaj naj z njo. jo arhiviram na ručanalniku ali zavržem

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Staro gcd lahko zavržeš,imam jaz stare gcd v arhivu,če bi jih kdo kdaj rabil
wink-1.gif
Lahko pa si jo shraniš na PC-ju,če želiš.
Datoteka gcd se uporabi za naložit FW preko webupdater-ja potem pa samo zaseda prostor na nuviju.

Ko bo pa izšel nov popravljen FW pa vam takoj javim in seveda naredim popravek za računam.

p.s.
Glede živcev:

Razumem,da vsi ne vemo vsega in da se iz dneva v dan učimo a na koncu dneva to znamo.
Včasih me malo zgubite,ko ne vem kaj hočete povedat a na koncu se vse uredi.
Z veseljem pa priskočim vsem na pomoč,ki imate težave ali pa bi se samo radi naučili nekaj novega.
Tukaj smo zato,da si pomagamo in star pregovor pravi " več glav več ve "
smile-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Backup je mišljen copy/paste.

Na PC si narediš mapo ki jo naprimer poimenuješ backup in potem iz nuvija kopiraš datoteke in jih prilepiš v to mapo.
Na koncu imaš v mapi backup iste datoteke kot so na nuviju.

3OPAH

Zelenc'
22. maj 2012
10
0
1
Sem med novimi na tem forumu imam pa dve vprašanji na omenjeno temo. Zanima me zakaj pri moji 2360 pri prikazu karte so ikone ki prikazujejo npr. čas prihoda, hitrost itd. na desni strani zaslona na kar nekaj slikah sem pa videl da so te ikone na dnu zaslona?? Se da to spremeniti. In še eno vprašanje glede "photoreal" zakaj ga prikazuje samo čez polovico zaslona pri nekaterih pa čez cel zaslon???

(vsi ti "nekateri" sem videl slike na google search nuvi 2360 images)
Hvala

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Ta nuvi ima privzeto, da ti pokaže photoreal na polovici ekrana. Tisti prihod uro in vse kar ti kaže, pa pojdi v nastavitve in pod rubriko karte, nastavi prikaz informacij na normalno. Sedaj imaš na več.

Kobran

Pripravnik
8. dec 2008
109
0
16
2. nadstropje
zakon!
3OPAH sprašuje zakaj mu na desnem robu ekrana prikazuje vrednosti za čas, hitrost, čas do cilja, višino itd nekaterim pa na dnu zaslona.
Na 2460LT je to privzeto in se ne da spremeniti v nastavitvah, mislim da je na 2360LT tudi privzeto prikazovanje na desnem robu zaslona in se v nastavitvah ne da spreminjat, da bi prikazovalo na dnu zaslona.