Garmin nuvi 2200

Valtino

Pripravnik
25. jan 2010
72
0
6
Prijatelj ima Garmin nuvi 2200.
Včeraj ko ga je prižgal so zginili karte ..
Garmin se priklopu na računalnik in opazil da manja veliko map...

Je možno, da ima Garmin samo 1.8GB celotnega spomina ?

Lp

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Nuvi 2200 ima samo 1.8Gb internega spomina.
Če vidiš mapo .System in v njej gmapprom.img potem so se ti karte po vsej verjetnosti izklopile pod nastavitvami.
Če pa v .System mapi ne vidiš gmapprom ali če kart ni v mapi Map potem pa bo po vsej verjetnosti crknil čip ali pa je samo prišlo do kake napake in bo formatiranje in ponovno nalaganje kart odpravilo težave.
Možno pa je tudi, da se je izvedel pregled diska, ko je bil nuvi nazadnje priklopljen na Pc in je ta premaknil karto kam drugam oziroma jo odstranil.
Če je bil zagnan pregled diska nuvija to najlažje vidiš po tem, da je na nuviju mapa ki ima v imenu 000

Zato še enkrat za vse, NIKOLI ne zaganjajte pregled diska, ker vam le to povzroči potem ogromno preglavic z samim delovanjem naprave.
Če pa že imate željo pregledat interni disk nuvija pa predhodno naredite backup vseh map iz nuvija, nato izvedete pregled in nato formatirate nuvija in date nazaj mape iz backupa, le tako bo nuvi deloval brez problemov.

p.s.
Ne uporabljajte windows format orodja ampak uporabite prepusb program za formatiranje.

Valtino

Pripravnik
25. jan 2010
72
0
6
Pozdravljeni

Res je Poptnik tako kot si napisal - makajoče datoteke so bile v mapci 006-D242.9-0.
Iz te mapce sem vsebino skopiral tam kjer bi morala bit a kljub temu Garmin ne dela kot mora ...
Ostali so še zmeraj problemi in sicer.
Ko vklopim Garmina ni videt pod mapami karte Europe - kljub temu da je v mapci .System ..
Tudi SLO menija ni...
Kaj priporočate?
Poptnik ti si napisal da se priporoča Formatirat? Je kje opisan kaki je postopek?
Ima kdo kakšno kopijo vsebine tega Garmina ker mislim da imam pokvarjene datoteke... ( Je samo cca 1.2GB)
Sem sprobal skopirat vsebino na trdi disk a se mi pojavljajo napakice da ne more skopirat...

Hvala že v naprej

Lp

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Če ti med kopiranjem javi napako potem so datoteke na napravi 1000% poškodovane in zaradi tega ga tudi nuvi biksa.

Glede na to da mapo .System vidiš potem vidiš tudi datoteko fs_image.ver to daj v backup na Pc
Potem še daj v backup autorun.inf in nuvi icon ( tisti moder trikotnik ), pa tudi če ti bo pustilo daj v backup mapo Help.

Sedaj si prenesi ta programček in ga razpakiraj in naloži Klik
Zraven imaš sliko kako moraš nastavit program, da bo sformatiralo kot mora.

Po formatiranju naredi na praznem nuviju novo mapo in ji daj ime Garmin
Sedaj nuvija izklopi in ga vklopi nazaj in nato zaženi webupdater in posodobi vse kar ti bo ponudilo

Nato daj na nuvija autorun.inf in nuvi icon in mapo help in v mapo .System daj not fs_image.ver

Sedaj nuvija odklopi od PC in ga vklopi in ko ti napiše, da ni kart malo počakaj in nuvi bo šel naprej v meni
Nastaviš pod nastavitvami jezik, teks in ostalo na Slo in nuvija izklopiš in ga povežeš s Pc in na njega daš karte in je to to
wink-1.gif

Valtino

Pripravnik
25. jan 2010
72
0
6
Sem preveril in imam samo datoteko fs_image.ver in to v mapci .System ter v rootu.
Datoteke autorun.inf , nuvi icon ter mape Help pa nimam na Garminu...
So te datoteke potrebne po formatiranju?

Lp

Valtino

Pripravnik
25. jan 2010
72
0
6
Sem naredil po navodilih ... slovenskega menija pa še zmeri ni - je samo Glas...
Je možno da se dobi kopijo garmina - da prenesem text ind
smile-1.gif
?

Hvala
LP

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik Valtino pravi:
Pozdravljeni

Res je Poptnik tako kot si napisal - makajoče datoteke so bile v mapci 006-D242.9-0.
Iz te mapce sem vsebino skopiral tam kjer bi morala bit a kljub temu Garmin ne dela kot mora ...
Ostali so še zmeraj problemi in sicer.
Ko vklopim Garmina ni videt pod mapami karte Europe - kljub temu da je v mapci .System ..
Tudi SLO menija ni...
Kaj priporočate?
Poptnik ti si napisal da se priporoča Formatirat? Je kje opisan kaki je postopek?
Ima kdo kakšno kopijo vsebine tega Garmina ker mislim da imam pokvarjene datoteke... ( Je samo cca 1.2GB)
Sem sprobal skopirat vsebino na trdi disk a se mi pojavljajo napakice da ne more skopirat...

Hvala že v naprej

Lp

Ne označi vsega naenkrat, ko delaš backup. Daj vsako mapo posebej, pa bo šlo.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Si šel pod Orodja/Nastavitve/jezik/ in tukaj nastavil vse na Slo?
Preveri ZS
wink-1.gif

@NAVI_boy
Glede na to, da mu je datoteke premaknilo v mapo 006-D242.9-0, ki nima kaj za delat na nuviju in da ima fs_image.ver na dveh mestih mu tak backup ne koristi popolnoma nič, ker če bo dal takega nazaj na nuvija bo imel zopet iste probleme kot pred formatiranjem.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Pri delujoči napravi tvoj nasvet popolnoma drži in hvala ti, da si to napisal.
zmaga.gif

Pri napravi ki ne deluje pravilno pa ko napiše, da zaradi napak ne mora kopirat so ponavadi v tej mapi poškodovane datoteke, ki preprečujejo normalno delovanje nuvija.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
3490 mi je od predelave delal brez problema, pa mi je vseeno javilo napako, ko sem hotel narediti backup, kot njemu. Pomagala je rešitev, ki sem mu jo predlagal.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Saj pravim, da na nuviju ki dela brez problema gre tvoj postopek skozi.
Samo na njegovem nuviju mu je premaknilo datoteke v mapo, ki na nuviju nima kaj za delat in fs_img mu je vrglo na dve mesti.
Če bi mu že uspelo naredit backup po tvojem postopku si z njim ne bi mogel kaj dosti pomagat, ker so datoteke na napačnem mestu in bi imel naprej iste težave.

Ko bo imel nuvija zopet popolnoma delujočega pa bo upam, da naredil backup in upošteval tvoj nasvet.

Valtino

Pripravnik
25. jan 2010
72
0
6

Sem šel po postopku katerega je opisal Popotnik in
Garmin deluje kot je treba ...
smile-1.gif

Hvala Popotniku za mankajoče datoteke ... Zdaj ima Garmin tudi SLO meni ...

Lp