garmin nuvi 205w

oldtimer

Zelenc'
8. mar 2012
11
0
1
Imam nuvi 205w. Ko ga priklopim na računalnik, ga računalnik normalno zazna. Ko pa zaženem webupdater, mi ga sploh ne vidi in ne najde.
confused-1.gif
Prosim pomagajte.
Vnaprej hvala

oldtimer

Zelenc'
8. mar 2012
11
0
1
jap. nekdo je izbrisal vse.
ko ga zaženem mi piše vse v angleščini. Se mi pa normalno zažene. loading maps, pa potem warning, in celo mape mi najde.
Samonastavitev ni nobenih, recimo voice (none found) text(american english), keyboard (american english). Očitno manjkajo samo nekatere datoteke, ki jih je pač nekdo izbrisal pomotoma ali namerno, tega pa ne vem .

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Samo če se ti vklopi normalno potem moraš imeti garmindevice.xml v mapi Garmin na nuviju.
Če res na celem disku od nuvija ni te datoteke potem probaj naslednje:

Nuvija odklopi iz Pc in ga normalno vklopi

10 sekund drži ikono za baterijo da prideš v skriti meni

pojdi na drugo stran in tam stisni na Start Test

omogočil se ti bo gumb more ali več

pritisni na njega in boš videl inventory page

javi mi katero številko imaš zraven bootBLK

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Na samem nuviju ko ga imaš priklopljenega na pc naredi novo mapo in jo poimenuj Garmin

Sedaj nuvija odklopi iz pc in ga normalno zaženi.

Ko se nuvi normalno vklopi za navigiranje ga ugasni in ga poveži z PC

Javi če imaš sedaj not garmindevice

Če imaš bi ti ga webupdater moral zaznat.

oldtimer

Zelenc'
8. mar 2012
11
0
1
sedaj mi je naredilo poleg mapo "reports" (notri je "scores.bin), ter v mapi garmin mapo z imenom "diag" in še eno z imenom GPX, poleg pa mi je naredilo datoteko garmin device.tmp, vendar mi webupdater še vedno ne zazna .

oldtimer

Zelenc'
8. mar 2012
11
0
1
Izgleda da je zadeva uspela.Popotnik najlepše se ti zahvaljujem za pomoč in potrpljenje .
Hvala ti

mosfet

Pripravnik
24. apr 2012
127
0
16
Od prijatelja sem dobil nalogo, da mu poiščem nove karte za starega Garmin nuvi 205W.

Prosim za pomoč, ki naj preberem navodila kakšne karte odgovarjajo za tako staro navigacijo in kako jih gor naložiti.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.079
5.652
113
205 mislim da podpira samo karte do 2Gb v enem fajlu...

Tko da na sami napravi gmapprom.img kolker lah z mapsourcem spravis vanjga cn2014.20....preostanek do max 2Gb pa na SD kartico pravtako v mapo garmin pod gmasupp.img

Kamele0N

23. jul 2008
42.079
5.652
113
Oziroma še boljša varjanta.....

Na napravi:

V mapi Garmin greš v Voice mapo in vn pobrišeš vse voice ki jih ne rabiš ( afriški ruski......nizozemski... OBVEZNO pustiš notri vse vrste angleščine angleško&ameriško ........in seveda najbrš slovenski jezik
smile-1.gif
)

Enako narediš z Text datotekami....zbrišeš vse ki jih ne rabiš....OBVEZNO pustiš not vse angleške in seveda tiste jezike ki jih boš rabil

S tem dobiš več prostora na sami napravi...voice datoteke zavzemajo tm okol 200Mb prostora ( tisti jeziki ki jih boš pobrisal ker so ti nepotrebni!!!!)

Potem pa......

Še boljša varjanta ker ti bo karto spoznalo kot en samostojni fajl je da...

del ki ga boš naložil prek mapsource verzije na napravo IN TI GA BO POIMENOVALO ( avtomatsko) gmapprom.img na napravi ročno preimenuješ gmasupp.img

IN SD ....v mapi garmin ti bo mapsource avtomatsko naredil gmasupp.img fajl

Tako boš mel in na napravi in na SD kartici obakrat gmasupp.img fajl....in pod mapami ti ga bo vodilo kot en fajl čeprav bosta fizično ločena....pa še baje hitreje tako izrisuje

Moraš pa "kupit" Mapsource verzijo CN2014.20
wink-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.079
5.652
113
P.S.: Voice in text datoteke ki jih boš izbrisal da bi pridobil plac na garminu vedno lahko nadgradiš nazaj z webupdaterejm

Pusti pa gor pod nujno vse angleške fajle ker drugače se garmin obesi če zbrišeš tudi te!!!