garmin ne prikaže kam je treba zaviti

navigatorcek

Zelenc'
3. mar 2012
10
0
1
ne vem kaj sem naredil narobe, a naenkrat mi garmin več ne kaže tiste važne informacije čez koliko metrov bo treba kam zavit.

res mi pokaže pot in vse in tudi glasovno me na to spomni, a tistih puščic več ni. prav zato sem naredil sliko, kjer je na levi strani novi 3490t, kjer se zgoraj desno pri isti ruti pokaže, da bo treba čez 450 metrov na levo, medtem ko na desnem tega ne pokaže oz. sploh ne kaže tega

kaj sem narobe naredil ?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Probaj naredit hard reset nuvija.
Po tvojih slikah je težko primerjat,ker imaš na enem vklopljen CN na drugem pa AR in še rute nimaš nastavljene iste.
Kaj si kaj brisal pred tem iz nuvija,imaš mogoče 2 karti vklopljeni naenkrat?

navigatorcek

Zelenc'
3. mar 2012
10
0
1
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Probaj naredit hard reset nuvija.

Kako se to naredi?

Citat:
Po tvojih slikah je težko primerjat,ker imaš na enem vklopljen CN na drugem pa AR in še rute nimaš nastavljene iste.

cilj je bil na obeh nastavljen isti, je pa res, da je na levi CN, na desni AR.

Citat:
Kaj si kaj brisal pred tem iz nuvija,imaš mogoče 2 karti vklopljeni naenkrat?

na novo sem prek maps source naložil kombinacijo map CN + AR + SCG + AdriaTopo, a nikjer tako, da bi se pokrivale, razen topo.

res čudno ........... še eno pitanje - ta desnega garmina bom prodal naprej, ravno zato ne bi rad, da prodam mačka v žaklju, ker je do zdaj to vse delalo .... in zanima me tudi kako bi lahko priljubljene cilje prekopiral iz enega garmina na drugega .... v map sorc ne najdem nič
frown-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Sam si si odgovoril kje leži težava.
Na novejših nuvijih več ne deluje,da bi imel združenih več kart v en image,če pa slučajno komu uspe pa kar hitro pride do težav.
Probaj dat samo AR na nuvija in preveri,če ti sedaj delujejo puščice.
Hard reset se narediš tako da iz mape GPX vzameš current.gpx in ga preimenuješ v current1.gpx in daš na tistega nuvija v mapo GPX kjer bi rad imel priljubljene cilje.

Na novejših nuvijih narediš mapo Map ali v samem nuviju ali pa na SD kartici in daš not karte,ki jih poimenuješ po želji.
Iz mape Map zna čitat tudi po 10 različnih kart.

navigatorcek

Zelenc'
3. mar 2012
10
0
1

če prav razumem, lahko različne gmapsupp fajle preimenujem različno in vržem na kartico v mapo Map in vse poaktiviram in bo naprava vse to lepo brala?

ampak potem ni pametno imet aktiviranih vseh zemljevidov, ne?

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Pa cele zemljevide si naloži.Ni več potrebe po delnih - to je bilo včasih, ko se je imelo več zemljevidov hkrati vključeno.
Zemljevide pa preklapljaj po dejanski potrebi. Pri menjavi zemljevida je dobro izključiti in ponovno vključiti Nuvija.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Citat:
Uporabnik Frenckie pravi:
Pa cele zemljevide si naloži.Ni več potrebe po delnih - to je bilo včasih, ko se je imelo več zemljevidov hkrati vključeno.
Zemljevide pa preklapljaj po dejanski potrebi. Pri menjavi zemljevida je dobro izključiti in ponovno vključiti Nuvija.

Ne samo dobro, obvezno je potrebno izključiti in ponovno zagnati nuvi.

navigatorcek

Zelenc'
3. mar 2012
10
0
1

Če prav razumem, nalaganje map preko mapsourca sploh ni več uporabno, ampak je najboljše gor nalagat cel kup img fajlov......

Se vidi, da kaka tri leta sploh nisem nič nadgrajeval znanja v tej smeri
smile-1.gif

navigatorcek

Zelenc'
3. mar 2012
10
0
1

sem naredil tako, kot ste svetovali in dal vse img v mapo "map". to zdaj deluje in bom torej uporabljal le eno karto, a problem je, da se mi puščice pokažejo le pri CNE 2012.40, pri AR 3.3 + AT 2.41 pa nikakor ne .... sprobano na različnih napravah .... kaj je narobe s tem AR, da to ne deluje?

včasih je AR bil za Slovenijo boljši kot CNE - je danes kaj drugače? ker vidim, da pri CNE se prikazujejo 3d objekti, kar je kul, pri AR pa ne tako da sem zmeden kaj uporabljat v Sloveniji, da je optimalno .........

13.gif

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
@ Navigatorcek
Ne poslušaš - smo ti že prej pojasnjevali, da na novejših napravah ne uporabljaj kombinacije kart (AR+AT).
Vsak zemljevid svoja datoteka brez združevanja. Ločeno vsaka zase!
Maš nekaj na ZS.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Verjetno ne uporabljaš pravilno nalaganje zemljevidov, ali pa nimaš odklenjenih .
Lahko poskusiš po postopku , ki ti bo verjetno razumljiv :
- vzemi prazno SD kartico 4GB. Vstavi jo v čitalec kartic
- zaženi Map Source in v njem pripravi zemljevid npr. AR (zemljevid v celoti)
- prenesi ta zemljevid na SD z MapS
- na SD se samodejno ustvari mapa garmin, v njej pa datoteka gmapsupp.img (če ni odklenjena na tvojega nuvija jo odkleni z namenskim programom kar v tej mapi)
- nato na isti SD kartici ustvari mapo ''map'' in iz mape garmin kopiraj vanjo datoteko gmapsupp.img in jo preimenuj v AR.img
- na SD kartici nato izbriši mapo garmin, ker se ti bo formirala pri vsakem prenosu zemljevida iz MS
- ponovi postopek z prenosom recimo AT iz MapS. in napravi enako kot pri AR
- to ponoviš za vsak zemljevid posebej.

Če pa že imaš datoteke gmapsupp pa ta postopek odpade. Posamezni zemljevid prenesi iz PC-ja na SD kartico v mapo ''map'' in takoj preimenij to datoteko.
Tako si v mapo preneseš vse celotne posamezne zemljevide. Pogoj je, da imaš vsak zemljevid odklenjen.

Mislim, da je to najbolj preprosto in razumljivo.
Jaz sem si za poskus na tak način prenesel 12 zemljevidov in mi jih modificiran nuvi 3790 prebavi brez problema (lahko kasneje priložim slike iz nuvija).

Če ni to napisano v skladu z Alterjevimi pravili, prosim da ta post moderator izbriše.

LP

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Če ne bi imel pravilno odklenjenih, bi mu že pri nalaganju kart javilo, da so karte zaklennjene. Edina logična razlaga za njegov problem, je da ima naloženo AR LITE

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Ali pa nepravilno ''obrezovanje'' zemljevidov v MapSourceu .
Lahko bi bila tudi iz interneta pobrana verzija s polno napakami, ker se tam najdejo tudi taki zemljevidi.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Je že popasel "čisto" verzijo AR, pa čakamo da poroča, kaj je sedaj z prikazom?