Garmin navigacija za bus ali tovornjak

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Vem, da je tole tema in povpraševanje po Garminu, vendar bi rad poudaril, da obstajajo še alternativne, cenovno veliko bolj ugodne variante za kamiondžije. Recimo: Kupiš kakšno ugodno napravo z windows CE platformo (recimo Mio Moov M400) in nanjo naložiš navigacijo Primo, ki ima dobro podporo za tovornjake. UporabišiGO R3 NAVTEQ 2010.Q1 full Europe All-in-One maps (Truckinfo & Driveralert & JunctionView) karte, ki imajo dobro pokritost in tudi podporo za tovornjake (FTR). Seveda ne gre samo za podporo za tovornjake, zadeva ponuja še veliko veliko več...Hkrati na napravi lahko uporabljaš še druge navigacije, TomTom, iGO8, Navigon...pa dobro, to je že druga zgodba...

Nazadnje urejeno:

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
a mi lahko kdo pove zakaj bi imel napravo, na kateri uporabljaš 6 različnih navigacij, na koncu pa vse uporabljajo karte in podatke iz iste baze, ki se ji reče Navteq...za tovornjakarje je najpomembneje, da ima zadnjo kartografijo, ne pa tako kot sedaj, ko vidim uporabnike Garminov in drugih naprav, ki se vozijo naokoli s kartami iz leta 2008, potem pa mi jokajo, da jim na Poljskem ni delala?!? Ja čudn ane...

lejko

Pripravnik
10. nov 2007
380
0
16
49
Grosuplje
Jah to pa da se lahk bahajo in zgleda da ne gledajo nič vn cež spredno sajbo!Jim mora vse povedat.Tak je, pa polno enga muti tutija za isti rezultat.

Ka čmo vsak ma svoj vesele

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Če karkoli leti name, moj point je samo v tem, da tovornjakarju ni treba dat za navigacijo 500 eur+, ker lahko za 4x manj denarja in malo znanja, dobi praktično enako kvalitetno vodenje (kot je napisal že voznikvozniku - bistvo so karte). Hočem samo odpritet oči vsem, ki v življenju še niso videli od navigacije kaj drugega kot Garmina, govorim za cestno navigacijo, da ne bo pomote. Za hrbolazce in gusarje pa je seveda Garmin en in edini, tu ni dileme. In to, da se na napravo, naloži več različnih navigacij, se strinjam je nepotrebno, plus je samo v tem, da imaš možnost izbire po svojem okusu.

edit: je pa res, da se takšne modifikacije najbrž nebi lotil gozdni jože, saj je razumljivo, da je treba imet vsaj nekaj znanja in najprej razumevanja, kako sploh ta sistem deluje.

Nazadnje urejeno:

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
tko kot smo prej ugotovili da so pomembne karte...jst sem se vozil z nuvi 205 po evropi pa nisem imel večjih težav...oziroma nobenih omembe vredne. je se zmeraj potrebno uporabljati pamet in razum. Sam da so karte čim bolj nove!