Garmin in vodenje po avtocesti

rotek

Pripravnik
10. okt 2007
170
1
18
Totalno me razkuri, danes grem iz smeri Zadobrove oz. Polja proti Trnovmu. Na vsak način hoče nuvi 255w peljat skozi mesto. Grem po avtocesti hoče na izvoz na Zaloško, potem hoče na izvoz na Litijsko itd. Ko spreminjan načine (najhitrejša pot, najkrajši čas) nikakor noče peljat po avtocesti. Ima kdo kak nasvet?

Lp
Peter

Smer

Pripravnik
4. maj 2009
75
11
8
Kranj
Iste težave sem imel sam na Češkem, ko sem peljal invalide na tekmovanje. Namesto po glavnih cestah, me je garmin stalno usmerjal po dobesedno poljskih poteh čez gozd po eni zapuščeni cesti in stalno je babnca želela, da zapeljem z glavne ceste na ozke vaške in gozdne poti.
Zanima me, če se da nastaviti, naj ne usmerja po najkrajši poti, ampak po glavnih cestah (brez stranskih in gozdnih cestah)? Isto se dogaja v mestih, ko me vodi po ozkih ulicah, namesto po glavni cesti. Imam Nüvi 250.
Hvala za vsak nasvet, ki mi bo pomagal odpraviti to težavo
write.gif

Nazadnje urejeno:

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
Poglej kako imaš nastavljeno po kakšnih cestah naj te vodi. Verjetno nimaš potrjeno avtoceste oziroma plačljivih cest pa se zato izogiba avtoceste.

Smer

Pripravnik
4. maj 2009
75
11
8
Kranj
Vzel sem si nekaj časa in pogledal garmina. Rotek, pojdi v nastavitve: vklopi garmin, pritisni na ključ in prideš v nastavitve. Po meniju izberi Navigacija in tam pazi kaj obkljukaš, da se garmin izogiba. Če imaš obkljukane avtoceste, te pač vodi tako kot si zapisal. Mogoče je važno tudi ali izbereš najkrajšo ali nahitrejšo pot. Preberi navodila, ki jih imaš v Pomoči in zadeva bo bolj jasna. Sam sem dal v izogibanju kljukico le za makadamske ceste.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
V kolikor si izbral najkrajšo pot, te bo vedno vodil po nakrajši poti, tudi po stranskih ulicah. Nastavljeno moraš imeti: najhitrejša pot in izogibanja samo makadam.

lejko

Pripravnik
10. nov 2007
380
0
16
49
Grosuplje
In na koncu ugotoviš da le ni ne naprava ne program kriv,temveč uporabnik z pomankljivim spoznavanjem delovanja
wink-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik lejko pravi:
In na koncu ugotoviš da le ni ne naprava ne program kriv,temveč uporabnik z pomankljivim spoznavanjem delovanja
wink-1.gif
Prej s furjanjem. Obkluka vse in se potem čudi, zakaj dela tako čudne zavoje, Tricky stvar tole izogibanje različnim cestam.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Nikoli ne bom razumel kako lahko eni tako povelicujejo garmina, ki je naravnost sekret od navigacijske naprave. Tako kot bi trdil, kako je motorola da best. Na irskem smo se zanasali na garmina, ki je ne glede na to kaj si mu nastavil prav uzival, ko te je vozil po vukojebinah. Vmes je enkrat celo potreboval 2 min da se je spomnil preracunati novo pot etc. Moje izkusnje in izkusnje nekaterih, ki ga imajo so bolj ali manj porazne. Lahko bi se naprej pljuval ampak skoda casa. Skratka NIKOLI ne bi kupil garmina za navigacijsko napravo.

lejko

Pripravnik
10. nov 2007
380
0
16
49
Grosuplje
In kaj sedaj, v jok in na drevo?Pač ti ne sede,oz si probal tm na irskem se z kako drugo navigacijo??Ne rečem da je 100%, sam kolikor jst uporabljam v SLO in EU(sicer ne na otoku) me še ni pustila na cedilu ,kdaj pa kdaj ma kake zdrahe glede preračunavanja, kdo jih pa nima.Pa ne vem kdo je kaj poveličeval???? Prvo povej kdo ima 100% karte evrope narjene!!,bo potem vsaka programska oprema prav vodila, brez težav.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Ali lahko kar tule?
Kaj pomeni
1. Polkrožno obračanje
2. Pasovi z vozači

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
To foro sm mel jst enkrat. Zjutraj sem nastavil na pešca, pol sem pa pozabu dat nazaj na avto in me je zmeri fural dol z avtoceste.
bonk.gif
, kaj je garminu.

semnov

Pripravnik
19. feb 2009
192
17
18
Mene je garmin lepo vodil po ZDA Kalifornija in tam nokrog.
Tudi v Nemčiji najde najmanjše naselje . Prav tako dober je po Sloveniji, še za mojo majhno vasico ve.
Ne ve pa da imamo že avtocesto iz MB do Lendave. Danes preizkusil, sem se vozil po travnikih.
Imam vse original, in karte obnovljene marca 2009.
Torej večinoma zadovoljen!!!
Škoda, ker ga tako redko rabim!
cool-1.gif

PS nisem nič provizije dobil od garmina.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik semnov pravi:
Mene je garmin lepo vodil po ZDA Kalifornija in tam nokrog.
Tudi v Nemčiji najde najmanjše naselje . Prav tako dober je po Sloveniji, še za mojo majhno vasico ve.
Ne ve pa da imamo že avtocesto iz MB do Lendave. Danes preizkusil, sem se vozil po travnikih.
Imam vse original, in karte obnovljene marca 2009.
Torej večinoma zadovoljen!!!
Škoda, ker ga tako redko rabim!
cool-1.gif

PS nisem nič provizije dobil od garmina.
Garminov City Navigator ima tudi AC MB-Lendava.. probaj posodobiti...
grin1.gif

semnov

Pripravnik
19. feb 2009
192
17
18
Mogoče kdaj kasneje, da bi dal sedaj 140 e za posodobitev, se mi zdi preveč. Ko sem spomladi kupil tegale garminčka, sem imel še možnost brezplačne posodobitve, še samo cca 25 dni. Ker je pogoj da se lahko mape posodabljajo 3 mesece po prvem "kontaktu/sprejemu " s satelitom. Ker je to nekdo naredil januarja, verjetno servis ali radovedni trgovec. Nimam sedaj več možnosti brezplačnih posodobitev.
Zato, bom posodobitev naredil verjetno drugo leto.