Garmin DriveSmart ali GoogleMaps

2. okt 2007
4.284
3.075
113
Kot že naslov pove. Sem pred dilemo, kaj uporabljat.

So še Garmin navigacije vedno aktualne in so posodobitve na voljo oz. bodo posodobitve na voljo v bližnji prihodnosti? Saj lahko uporabljam GoogleMaps, si zrcalim preko AndroidAvto.

Kako je smiselna navaba Garmin navigacije, pri kolegu sem videl, da križišča in podobno oblada v "nulo", s lane assistom, na AC, nariše dejanske table, kje je potrebo izvizit, ipd. Tudi vprimeru zastojev, lepo ponudi alternative.
Možnost je Google Maps, pa mi ni vedno za preklapljat v AndroidAvto, saj telefon še za kaj drugega rabim. Res, lahko tudi kupim poceni tablico in GoogleMaps gor. So GoogleMaps boljši naprav Garmin ali je še Garmin vedno "alfa in omega" prin navigacijah (vsaj EU)?

Smer

Pripravnik
4. maj 2009
77
12
8
Kranj
Meni je smiseln Garmin Drive že zato, ker snema ves čas poti, kar ne vem, če telefon to zmore. Tako imaš posnetke za celo pot na cesti in vse kar se dogaja pred seboj. Sem pa ugotovil (po dolgem času), da je veliko bolj natančen v kolikor mu vnesem koordinate cilja. S tem sem se izognil občasnim zankam, kjer te pelje malo naokoli ali predlaga izvoz z AC, nato pa čez čas usmeri nazaj na AC. Seveda je dobro prej pogledati tudi Google zemljevid s čimer preprečiš občasno nepotrebno situacijo. Recimo. Ko zapeljem iz Kranja na Štajersko in želim iti po stari cesti do Domžal, mi vztraja naj zapeljem na AC že v Kranju, nato na Brniku. Ko sta ta dva uvoza mimo, se pa sprijazni, da bom peljal po magistralni cesti. Enako je recimo naredil ko smo se peljali an Poljsko, me je usmeril z AC, po kilometrski vožnji po magistralki, pa me je v krožišču usmeril nazaj na AC. Tega po vnosu koordinat cilja še nisem doživel.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
45.414
5.922
113
Razne čudne karkulacije rut so bile ponavadi posledica tega da po updejtu kart nisi naredil hardreseta naprave (seveda prej shraniš priljubljene ker se zbrišejo)

Vsaka karta ima v ozadju neke metapodatke....tudi za boljšo karkulacijo....ki potem naredijo clash....če naprimer 2026 karta vleče iz nekje stare preračune ki jih je delal nuvi še z 2025 karto....

Pri 2405/2455 modelu ko daš končni cilj......in če daš predogled rute (jaz vedno naredim predogled rute da me ne pelje Čez Rim iz Ljubljane na Štajersko)......ko izračuna glavno ruto.....če počakaš še kako minuto ali 30sekund....ti vmes ponudi tudi alternativne rute....

Če sem šel iz gorenjske na štajersko......je vedno bila glavna ruta cez Ljubljano...

Če sem še malo počakal na alterjativne rute....pa sem lahko pokrajšal čez Vodice na Domžale.....in potem naprej na štajersko....

• Všeč mi je
Reactions: luciano

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
45.414
5.922
113
. So GoogleMaps boljši naprav Garmin ali je še Garmin vedno "alfa in omega" prin navigacijah (vsaj EU)?

Moj odgovor bo sledeč (čeprav sem Garmin fan)......vsaka NAMENSKA naprava za navigacijo bo zmeram boljša od telefona na šipi....

Ker je za to predvidena......ima menuje ki so uporabni.....dodatne karkulatorje za vse živo (valute....gorivo....younameit) ki so tam ko/kjer jih rabiš in ne v nekem skritem menuju telefona ali v googlu.....oblaku

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.158
496
83
Kaj pa promet, kje je bolj realen?
Prednost garmina je pa gotovo ce potujes z avtodomom ker uposteva tudi visino vozila.