Garmin bluetooth

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Pozdravljeni

Odločam se za nakup Garmina z bluetoothom, katrega želijm uporabljati na motorju.
Zanima me, ali se da povezati z bluetooth slušalkami na čeladi? Ima kdo izkušnje?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.605
4.549
113
50
Na sončni strani ALP
Nabavi Zumo 660 če rabiš GSM telefonijo in povezavo s čelado. Ta model ima torej dvojni BT.
1x za povezavo zumo - GSM, ter 1x za povezavo zumo - čelada

Zumo 220 pa ti pošilja govorne napotke v čelado. Torej ni možna povezava z GSM.

Ko sem se igral s starejšim Zumo 500, so morali pri Nolanu nadgraditi SW BTja v čeladi.
Preveri kako je s tvojo čelado, če podpira Garmina.

EDIT
Aja. Še to. Imaš tudi v čeladi dvojni BT? Če ne, potem ti odpade komunikacija med čeladami?!
V tem primeru se moraš povezati s kablom čelada - zumo, da ti ostane prost BT za komunikacijo med čeladami.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik s_samotar pravi:
BT je standard in mislim da bi moralo delati. Tako kot usb vhod dela na vseh napravah.

Res je, nikjer ne "piše" da gre za slušalje v čeladi ali kakšne druge BT čelade.

Vendar se mi ta rešitev ne zdi dobra, če greš na daljšo turo, baterija v bt slušalki drži par ur...

Dokaj hitro se navadiš, da navigacijo uporabljaš z "gledanjem" na ekran. Tu pa tam ošvrkneš in rešeno. Celo v avtu ne uporabljam več govornega vodenja pa gre lepo skozi.

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik s_samotar pravi:
BT je standard in mislim da bi moralo delati. Tako kot usb vhod dela na vseh napravah.

Res je, nikjer ne "piše" da gre za slušalje v čeladi ali kakšne druge BT čelade.

Vendar se mi ta rešitev ne zdi dobra, če greš na daljšo turo, baterija v bt slušalki drži par ur...

Dokaj hitro se navadiš, da navigacijo uporabljaš z "gledanjem" na ekran. Tu pa tam ošvrkneš in rešeno. Celo v avtu ne uporabljam več govornega vodenja pa gre lepo skozi.

Tudi sam ne uporabljam govornega vodenja na navigaciji. Tezi ko "baba" non stop govori. Tako raje sam spremljam kam moram naslednjic zavit in cez koliko KM ali M. Se mi je pa ravno v nedeljo zgodilo da sem na AC iz Italije zaradi tega zgresil odcep...takoj ko sem se peljal mimo odcepa sem pogledal na navigacijo in je pisalo zavoj cez 50m
bonk.gif

LP

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Pozdravlkjeni

Pravkar sem dobil odgovor iz Geoseta, da takšna kombinacija deluje samo na Zumotih
bonk.gif

Meni je to malo mimo če sem odkrit.
Razumem da ne bom mogel uporabljati navigacije in telefona hkrati preko bluetooth slušalk...da pa ne bi mogel samo ene naprave uporabljati....
Ali lahko kdo proba? Lepo prosim. Ne bi rad napačno kupil