garmin 760 zmrzne

amadeus

Zelenc'
22. mar 2008
3
0
1
Čau!

Naprava je popolnoma nova, na njo sem naložil kompletno AdriaRoute 2.0 in slovenske POI. Sedaj pa se v Sloveniji, ko se uporablja AR, obeša oz. zmrzuje. Preneha osveževati karto in odšteva kilometre do prvega zavoja. Vmes greš lahko v meni in nazaj, ampak se nič ne spremeni. Ko Garmina ugasneš in še enkrat prižgeš, spet deluje. Zanimivo je, da se obeša samo v SLO, torej je očitno težava povezana z AR.

Ima kdo kakšno idejo, kako to popraviti?

Hvala za odgovor
wink-1.gif

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Koliko prostega pomnilnika si si pustil? Naprava rabi notranji pomnilnik za preračun rut.

amadeus

Zelenc'
22. mar 2008
3
0
1
sicer lahko oboje to probam, vendar dvomim, da bo rešilo problem. Garmin se namreč obeša zgolj takrat, ko se nahajam na območju, ki ga pokriva AdriaRoute. V Italjiji je cel čas delal bp, ko smo šli čez mejo, se je pa takoj obesil. ?!

amadeus

Zelenc'
22. mar 2008
3
0
1
ja, sem izklopil karto city navigator, in potem deluje bp. a ima zdej kdo kakšno idejo, kako ga pripravit do tega, da bo delalo, ce sta obe karti vklopljeni?

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Serijsko tega felerja ni.

Tudi sam imam 760 in ob obeh kartah nič ne zmrzuje.
Imam pa itak najraje vklopljeno samo AR, saj ne hodim vsak dan v tujino, ko pa grem pa tistih 15 sekund za odkljuk in nov kljuk tudi ni preveč moteče.

Mogoče je kaj z AR narobe, čeprav dvomim, saj drugače ne bi delala kot samostojna karta.

Mogoče je še najbližja ugotovitev Mamomu-ja, da imaš premalo prostora, ko obe začne preračunavati po obeh kartah.

Text, help, voice datoteke stran, samo ang in slo pusti (razen če potrebuješ še kakšen jezik zaradi slovarjev).

Mogoče bi bila rešitev, 2008 na napravi, AR in ostalo na kartici.

Drugače pa Geoset kot servis. Žal. Sam imam kot zadnjo verzijo softwareja naloženo različico 2.60.

ali

Zelenc'
30. mar 2008
2
0
1
Amadeus: meni se dogaja popolnoma ista stvar. Jaz sem sel celo tako dalec, da sem formatiral Garmina in ponovno nalozil vse (imel sem backup novega), naredil najnovejsi update (2.70), pa se vedno zmrzne, kadar vtaknem AR kartico. Ce dela samo 2008, je pa vse v redu ... Ali imate se kaksne ideje, preden ga posljem v neznano (na servis)!?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
O istem problemu sem pisal pred slabim mesecem. Mislil sem, da je problem v firmwaru, pa očitno ni, ker po nadgraditvi na 2.70 še vedno zmrzuje, kadar sta vklopljeni obe karti (CN in AR). Poskušal sem že vsemogoče. Vrgel sem dol jezike in glasove, pa nič ne pomaga. Ko sem 760 kupil, ni bilo nobenih problemov. Ali je morda že kdo kontaktiral servis v zvezi s tem problemom?
grin1.gif