Garmin 750 T - vaše mnenje

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
@ Jodlar. V mislih sem imel naprave PDA in nekatere PNA. OziExplorer brez kart je samo delno uporaben program. Podobno kot Nokia Sport Tracker. Uporabljam skenirane karte v merilu 1:50000. Na trgu je tudi slovenski Quo, kjer dobiš za 100 € topografske karte v merilu 1:25000 in 1:50000 (poleg brezplačnih 1:250000 in 1:1000000). Zdeva žal zaenkrat deluje samo na PC in PDA napravah.

@Snecer: Normalno, da je vsak moj post garmin hate, če ga pa tako poveličujete, kot da je to edino zveličavna navigacija. Zame je navaden šrot. Sem že parkrat napisal zakaj. Ljudje nasedajo puhlim reklamam in rekla-kazala uporabnikov, ki ne poznajo alternativ. Malce poglej po forumu, koliko uporabnikov ima probleme z garminom.

Kdo je trdil, da je TomTom dober za navigiranje po Mariboru? Nobena navigacija, ki uporablja Teleatlasove karte ni dobra za Slovenijo, zato pa je toliko boljša po WE.

Laiku lahko po telefonu povem, kako naj si instalira OE, kar pa ne morem trditi za mapsource ali instaliranje kart.

TUDI sam sem videl, da AdriaTopo ni vredna pol.... MI je hotel znanec pokazat kako to deluje na nuvi650, pa če nebi imel svojega OE, bi verjetno še zdaj iskala pot iz Kočevskega Roga domov. Skratka, neuporabno za brezpotja. Hvalabogu, da je nekaterim všeč.

Ti se ne moreš primerjati z normalnimi uporabniki. Osebno ne poznam nikogar, ki bi si znal na PCju narediti ruto, ali celo da bi zase delal bazo POI točk. Večina sploh ne ve, da lahko garmin napravo priključiš na domači računalnik.

PS: Mislim, da sva pri obdelavi teme o nalaganju slik na napravo dobro sodelovala in zadevo razčistila, tako da tudi garminu priznam nekatere dobre rešitve.

goba2

Zelenc'
27. jun 2008
4
0
1
Zdej ste me pa čisto zmedli....ali je nuvi 760 vredu ali ne ??????? :D res nč ne razumem kaj se pogovarjate tle :D

I'm noob

lp. goba2

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Preveri še Mio Moov 330, potem se pa odloči. Izberi si nek naslov, kamor nameravaš potovat in naj ti ga trgovec pokaže na napravi. Potem pa presodi, katera naprava je preprostejša za uporabo in katera bolje pokriva teren, ki ga nameravaš obiskat.

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
579
21
18
Citat:
Uporabnik goba2 pravi:
Zdej ste me pa čisto zmedli....ali je nuvi 760 vredu ali ne ??????? :D res nč ne razumem kaj se pogovarjate tle :D

I'm noob

lp. goba2

Če si povprečen uporabnik, verjemi, ti Garmin v celoti (več kot preveč) zadostuje. S pomočjo tega foruma pa rešiš še kak serijski bug glede implementacije in pregledovanja map.
Če pa si avanturist in iskalec brezpotij, pa se odloči za Ozi-ja. Tam ti lahko Drago pomaga kar preko telefona, pa foruma niti rabil ne boš
smile-1.gif
(brez zamere Drago)
l.p.

I

Izbrisan uporabnik #488

Drago hoče opozoriti na pomanjkljivosti, vendar te niso na takem nivoju kot pravi = torej da je šrot in neuporabno vse skupaj.

Po drugi strani pa ima tudi konkurenca pomanjkljivosti.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Še dobro, da nimamo popolne navigacije, čeprav bodo to nekateri neradi priznali. O čem bi potem lahko diskutirali.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Ja žal je ni....od vsake navigacije bi vzeli ven pozitivne lastnosti in jo združili v eno.

Jaz mislim, da recimo Navigon 8110 če bi imel SLO menuje/govor, da bi bila odlična navigacija....seveda nižja cena od 400€.

SiMN

Zelenc'
20. jul 2008
17
0
1
Pozdravljeni!
Sem v dilemi že nekaj časa, zato sem se odločil da povprašam na forumu. Odločam se med Garmin 750T in Garmin 760. Je razlika med tem dvema napravicama samo Bluetooth ali še kaj drugega.
Kolikor gledam po forumih sem opazil, da večina uporablja 760, uporabnika z 750 sploh še nisem zasledil:( Torej kakšno je vaše mnenje.

LP, hvala!

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Jaz ima 750T, razlika med 760 je samo, da ima 760 BT. Meni deluje v kombinaciji za AR kar ok. Testirano sedaj med dopustom po Dalmaciji, je najdel vse kar sem želel. Je pa res, da mi je na poti 1x "zmrznil" in to ze kar na začetku poti pri Ivančni Gorici
confused-1.gif