Garmin 350 za bus ?

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
To, da ne upošteva nobenih omejitev in posebnih prepovedi je tudi meni jasno. Hočem samo razčistit pojem, da funkcija za avtobus v nastavitvah le ni "za okras" kot je prezentirano v tej temi. Torej dejstvo je, da je ta profil vsekakor bolj primeren za voznika avtobusa, kot pa navaden avtomobilski saj ima očitno drugačen algoritem računanja poti.

Citat:
Uporabnik hipnotik pravi:

Evo, še grafični prikaz. Vodenje pa enako kot za osebna vozila.

Citat:
Uporabnik hipnotik pravi:
V bistvu ne izračuna poti popolnoma enako. Funkcija avtobus vedno izbira avtocesto, če je na voljo.

Torej v bistvu si tudi sam potrdil, da ne gre za isto zadevo
smile-1.gif

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Ja to je edini primer, ki mi ga je uspelo najti, oziroma to se mi je zgodilo v praksi enkrat pred leti, ko sem spreminjal nastavitve in je
iz Trebnjega proti Mariboru izbral mnogo daljšo pot, kar je pa itak neuporabna funkcija.
Veliko sem ga uporabljal po tujini in nobene opazne razlike ni bilo.

Sicer pa ima ta model tudi funkcije taxi in reševalec. Kaj misliš kako izbira pot, če izbereš katero od njih?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.076
5.652
113
Ja ko resetiraš garmin....oz pobrišeš dnevnike potovanja začne prepračunavat na omejitve ki jih maš na ruti...

Zdej če se voziš 130 ali hitreje po AC je ql........če si pa omejen na 90-100km/h pa stalno dodaja minute ker si počasnejši od njegovega preračuna po omejitvah.....

Šele ko se nabere par kilometrov dobi tvojo povprečno hitrost in potem preračunava po njej

I

Izbrisan uporabnik #488

Finta je, da funkcija bus ne zmore prepoznati podatkov iz zemljevida, ki se nanašajo na omejitve za tovornjake, buse ipd. Sicer pa tega niti ni bilo v kartah v času Nuvi 350.

Očitno funkcija bus samo spremeni nastavitve vodenja, kot si napisal izključno AC, nič makadama, obračanja itd. Poglej v nastavitve izogibanja.

Garmin je to funkcijo bus imel že od nekdaj.

Imam tudi bus v svojem Ique 3200 modelu in deluje na tako foro.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Imam ta Garmin 350 in mi pri tipu vozila avto/motor nikakor ne uspe nastaviti izogibanje avtocestam in plačljivim cestam.

Vseskozi hoče na avtocesto.

Mi kdo zna pomagati v čem je problem?