Garmin 350 za bus ?

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
zanima me, ce lahko tisti ki ima ta garmin 350, potrdi, da ima ta gps opcijo za avtobus,
Hvala in lp

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Govorimo o Nuvi 350 z izvlečno anteno? ki je enak modelu 300...razen več spomina

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
Mislim o modelu, ki ima gps v poklopcu, ki ga moras odpreti za gps, obstaja se kaksna druga verzija, morda ta z izvlecno anteno podpira bus, lp

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Če 350 v osnovi ne podpira funkcije za avtobus je tudi ne moreš naložit.
Po vsej verjetnosti je temu samo nekdo naložil ikono vozila avtobus.

300 in 350 imata obe preklopno anteno in to je mislil Snecer z " izvlečno anteno ".

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
Samo baje naj bi samo ena garmin navigacija podpirala opcijo za bus, katero si lahko dodatno nalozil,
tocnega modela ni cedel gre pa za starejso in serija se zacne na 2xx,
Lp

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
2x5w si lahko samo predelal v tovornjakarskega in to je bilo to in to ima po vsej verjetnosti ta v spominu, da se je naložila dodatna funkcija a vresnici se je predelal iz 2x5w v 465.

Edina možnost je še, da ima možnost avtobusa SG firmware, kot ima na primer FW SG od 3790 opcijo za skuter, ki ga EU FW za 3790 nima.

Še najbližja varianta, ki bi se lahko uporabljala za Avtobus je RV760 Camper.

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Na 350 res lahko nastavis vozilo bus, ampak te zaradi tega ne pelje nic drugace kot ce imas nastavljeno na osebni avto.

avtobusar

Zelenc'
1. jul 2015
1
0
1
Vsi se motite. Garmin 300 in 350 sta tudi za avtobus. Mislim, da tudi 660. Sam imam 350 in vozim avtobus. Vodenje ni enako kot za osebna vozila. Po avtocesti računa 100 km na uro in ne 130. Pomeni, da z avtobusom kaže bolj točen prihod na cilj. Še posebno, če voziš na ruti dosti po avtocestah. Večkrat vozim na nekem odseku ceste, kjer je v eno smer samo za avtobuse. Od začetka me je vodil bolj na okoli. Ko pa sem enkrat posodobil karte me je vodil po odseku ceste, ki je za avtobuse. Poizkusil sem, ko sem imel novo verzijo kart spremeniti tip vozila na os. avto in spet je bilo vodenje na okoli. Torej pomeni, če je v kartah odsek označen samo za avtobuse, te bo tam garmin 350 tudi vodil, če imaš naštimanega na avtobus. Na žalost niti najnovejše verzije Dezl nimajo posebej za avtobus, Samo za tovornjak in avtodom.

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
To je res, da ti garmin računa 100 km/h po avtocesti in ne 130 km/h kolikor je omejitev vendar ti tako ne računa, ker imaš nastavljen avtobus temveč zato, ker se ti stalno voziš po AC s hiitrostjo 100 km/h in se garmin prilagodi na tvoj način vožnje.
To se dogaja na vseh navigacijah, če se boš stalno vozil 60km/h ti bo navigacija računala 60 km na uro.
Kje pa so odseki, ki so samo za avtobuse?

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
No no.. te stare serije garminov zagotovo ne poznajo myTrends funkcije, tako, da tudi tvoja teorija ne pije vode
smile-1.gif

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Potem pa res ne razumem njegove izkusnje, da mu isto ruto drugace preracuna ce si nastavi bus profil. Ce bi bilo enako kot pravis, potem bi v obeh primerih preracunal ISTO pot..pac tega dela ne stekam. Ocitno tukaj teorija in praksa ne gresta skupaj. Kot pa receno, samo garmini z myTrends funkcijo si shranjujejo in upostevajo trend voznje in tega model 350 zagotovo ne podpira (vsaj ne po uradnih spec.) torej tega tudi ne uposteva pri algoritmu izracuna poti. Ne vem, cudno vse skupaj.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.076
5.652
113
Tudi na 2405 nimam "myTrends" funkcije.......pa ma vedno probleme z izračunom kadar ga resetiram oz pobrišem GPX mapo

Dokler ne naredim nekaj 100-1000km in se "unese" nazaj
wink-1.gif

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
V bistvu ne izračuna poti popolnoma enako. Funkcija avtobus vedno izbira avtocesto, če je na voljo.
Če izbereš tovornjak ali avtobus in nastaviš vodenje iz Trebnjega v Maribor ti izračuna pot preko Ljubljane po AC v Maribor.
Vodenje za avtomobil ti pa izračuna krajšo pot preko Mirne mimo Sevnice in v Celju se priključi na AC proti Mariboru in to je edina razlika,
ne upošteva pa nobenih omejitev tako za bus kot za tovornjak, niti glede dolžine niti glede teže.

Kar se tiče myTrends pa vem, da starejši modeli nimajo te funkcije vendar ti lahko iz prakse potrdim, da se vseeno prilagodijo na način vožnje.