Galaxy S4 signal?!

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Zadeva je taka. Moj s4 je šel na garancijo zaradi napake na sim, ki jo je javljal, baje napaka na precej modelih. Dobim nazaj, nek del zamenjan, programska oprema posodobljena. Telefon prižgem, šteka ko marija, ga odklenem pa se odklene čez 10 sekund... telefon se pošlje nazaj, to zrihtajo in ko ga dobim, ma telefon ZANIČ signal
bonk.gif
S stricem na telekomu se strinjava, da je potrebno telefon poslati še tretjič nazaj.

Pride danes telefon, delali niso nič, baje je vse ok in telefon dela "po specifikacijah proizvajalca". Punca ima enak telefon in enakega ponudnika mobilnih storitev, telefona sta že cel dan en ob drugem in ima njen konstantno boljši signal za 2 črtici, včasih še za več. Ko sva se prej peljala, je njen kazal do konca poln signal, moj pa nič črtic.

Sem naredil tudi že nekaj slik z digitalcem, bom verjetno pisal direktno na ram2, da vidijo primerjavo enakih modelov.

Ima še kdo take probleme? Ker gre dejansko za 2 enaka telefona, moj je še novejši in še v garanciji več kot pol leta.

Sim kartica ni problem, v 2 leti starem htcju šiba na polno.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Sim kartica je lahko problem, ni nujno da se napaka kaže pri vseh telefonih. Nesi jo zamenjat do operaterja, če prav razumem si itak telefon vzel pri operaterju, tako da ti jo bodo zamenjali v sklopu "problemov".

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Sim kartica je stara manj kot leto dni in na htc desire x dela odlično, enako na puncinem S4, samo pri meni ne. In pred servisi na ram2 je delal dobro, brez teh problemov. So ga pa posodobili na lollipop, upam da ni to problem.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Sva zamenjala sim kartice in je zadeva enaka, z njeno v mojem telefonu je vedno slabši signal.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Zdaj je aparat svež s servisa, tako da daljši pogovor še ni bil opravljen, pred servisom pa je recimo 1 minuto bilo ok, nato spet tema in tako.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Telefon je zdaj drug dan testiran s telekomo sim kartico in zadeva je enaka. Kar naenkrat izgubi signal in ga ni, tudi po pol dneva. Včasih reset pomaga, včasih ne. Ko signal ima, je ta vedno slabši, kot pri drugem S4 na bobu, enako je bilo prej, ko je bila not bobova kartica. Delam ves čas screenshote, da jih priložim servisu. Če ga spet pošljejo nazaj kot "deluje po specifikacijah prodajalca", semi bo odpeljalo.

I

Izbrisan uporabnik 17097

Kaj pomeni tista črta v zgornjrm desnem kotu?
Je to počen zaslon?
Je telefon kdaj padel po tleh in se razbil?

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Na servisu so zj..ali ali anteno, ki je na spodnjem vezju pod baterijo, ali pa antenski coax med ploščama.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Nene, to je počeno zgornje zaščitno steklo, počilo ob namestitvi
smile-1.gif

Ja nekaj so mogli zjebat, tega prej ni delal.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Sem zadnjič po naključju dobil nek LG v roke in ugotovim da ima tudi boljši signal kot moj S3 neo. Moram to še dodatno preveriti /potestirati ob priliki
S3 neo ima še slabšega kot ace2 katerga sedaj žena uporablja. ker sva na bobu ima preusmeritve narejene ob nedosegljivosti.
Sva skupaj na območju s slabim signalom pa pogosto dobim klic na ženin telefon, medtem ko njenega klica na mojega praktično ne.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Pri meni ni problem signal, enak model (S4) ima punca zraven mene in je vedno boljši signal, včasih tam poln, moj pa prazen, ni važno kaka sim je v njem.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Vem, da so krivi oni. Od takrat, ko so menjali matično in namestili lollipop (oboje zaradi njihove napake!), je signal porazen. Oni pa pravijo, da deluje po "specifikacijah prodajalca", mamu njim.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
posodobi še telefon od punce na lolipop, pa boš takoj videl če je res težava v updejtu

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
potem po googlaj kako so drugi rešli težavo in jim poleg telefona pošlji še to rešitev.
Lahko je kaka banalna zadeva, da je antena salbo priklopljena, morda bi bilo potrebno samo kontakt malo privzidgnit ali oksidacijo odstranit...

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Ma to je njihovo delo, jim prilozim milijon slik s telefona in vedno zraven enak model samsunga , pa se naj oni nato ukvarjajo. Nenazadnje sem jim dal v popravilo delujoc telefon z dobrom omrezjem, pa so ga sfukal totalno. Zdaj bo ze cetrtic sel na servis.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Šele zdaj pa sem videl, da jim je ob popravilu telefona počila plastika zadaj. Tega prej nisem videl, ker je dečko na telekomu dajal not mojo sim, da proba signal. Lahko zahtevam popravilo? Verjetno sem prepozen, čeprav sem ga prevzel v petek, ali?