Galaxy S3 vs Experia Z vs Lumia 920

rollbar

Zelenc'
4. okt 2012
25
0
1
Pozdravljeni, zanimajo me vaše izkušnje, predlogi, ocene, pomanjkljivosti, prednosti in vsekakor tudi alternative. Sem uporabnik iPhona 4S in sem se ga naveličal!

Hvala za odgovore.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Dva Androida in en Windows Phone. Če so ti všeč igračke vzami Androida, če hočeš resen telefon vzami Windows Phone
smile-1.gif

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Izmed ponujenih z Nokio ne boš zgrešil. Hardware ima najboljši, software pa stvar posameznika.
Lahko pa preveriš po forumih, uporabniki z Lumio 920 praktično nimajo težav in so na splošno zelo zadovoljni. Windows Phone pa je tudi zelo user friendly.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik rollbar pravi:
Pozdravljeni, zanimajo me vaše izkušnje, predlogi, ocene, pomanjkljivosti, prednosti in vsekakor tudi alternative. Sem uporabnik iPhona 4S in sem se ga naveličal!

Hvala za odgovore.

Odvisno od tvojih želja. Za moje potrebe je WM8 neuporaben, predvsem zaradi omejitev e-poštnega odjemalca, pomanjkljivosti pri delu z datotekami, na modelih z manj spomina (kor npr 8 GB, Lumia 820...) ne moreš namestiti prav dosti aplikacij, saj je spominska kartica uporabna le za multimedijske vsebine. Hvalim delo z orodji MS Office. Sem bil sprva navdušen nad delovanjem 820-ke, vendar sem se vrnil nazaj na 4S, saj je po mojem mnenju iOS še vedno optimum med faktorji varnosti, zanesljivosti in zmožnosti. Ker uporabljam dve številki, uporabljam dva aparata, 4S in S4. V kolikor bi se moral odločiti le za enega, bi bila to težka odločev.

Sicer intenzivno uporabljam 5 elektronski naslovov, Exchange, OneNote, ftp prenos zelo različnih specifičnih datotek, preglede dokumentov, navigacijo, fotografijo in obdelavo fotografij, podkaste, namensko poslovno orodje za Androida in seveda nekaj družabnih omrežij... Recimo, da sem odvisnik.

lp,
Mpix

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Glede dela z datotekami, kje je prednost ios pred wp?

Katerokoli datoteko lahko iz epošte shranim na telefon in jo kasneje tudi pošljem na mejl, ftp ali cloud. WP8 tega ni znal, sploh pa ne na spominsko kartico. Tukaj je Android res v prednosti z možnostjo branja USB ključev...

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Zdej pa govoriš, kot da z WP ni možno pošiljati in odpirati datotek. Prav vse gre, dejansko lahko vsako združljivo datoteko odpreš privzeto z Office paketom, ki je prednameščen in tukaj Android nima prednosti. Dodatno lahko namestiš še ostale programe za druge formate.

Problem se pojavlja le pri forwardiranju datotek. Te moraš najprej naložit v telefon. To je pa res.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Zdej pa govoriš, kot da z WP ni možno pošiljati in odpirati datotek. Prav vse gre, dejansko lahko vsako združljivo datoteko odpreš privzeto z Office paketom, ki je prednameščen in tukaj Android nima prednosti. Dodatno lahko namestiš še ostale programe za druge formate.

Problem se pojavlja le pri forwardiranju datotek. Te moraš najprej naložit v telefon. To je pa res.

Ne vidim smisla trditve, da Android nima prednosti zaradi prednameščenega Offica na WP. Kot prvič, jaz sem dobil na svojem Android telefonu prednameščen Office suite, res da ne variante pro (ampak kaj ti bo pro na cca 5'' zaslonu), kot drugo, takoj sem ga brisal, ker je Kingston Office bolj prijazen uporabniku, pa še free je
wink-1.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik Alijen pravi:
Če so ti všeč igračke vzami Androida, če hočeš resen telefon vzami Windows Phone
smile-1.gif

Zdej pa razloži zakaj Android telefon ne bi bil po tvoje resen telefon?
bonk.gif

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:

Tako, kot si sam ugotovil. Gre pa predvsem za težave pri datotekah, za katere na mobilnih napravah ni aplikacije, ki bi jo znala uporabljati. Na Andoidu jo zlahka shranim kamorkoli in jo kot takšno tudi pošljem preko kateregakoli kanala naprej.

Nikakor ne kritiziram kvalitetne kombinacije Nokie in MS, le mojim željam v tem trenutku ne zadosti. Priznam, da so te pomankljivosti lahko tudi prednosti, predvsem višja varnost podatkov pri uporabi mobilnih naprav v občutljivih korporativnih sistemih in BYOD uporabi.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Tudi sam pogosto uporabljam Kingston office... Žal ti office programi niso povsem natančni in marsikdaj pri branju originalnih dokumentov iz MS Offica kaj spustijo. Sem se navdušil nad brezplačnim Polaris officom 5, ki sem ga dobil prednameščenega na S4. Žal ga ni na marketu, lahko pa enostavno najdeš delujoč apk na netu..

Technics111

Pripravnik
14. maj 2011
349
0
16
Ma itak Android bo vedno user friendly in lažji za vse uporabnike..medtem ko Microsoft itak vse zakomplicira u 3pm, tako je blo in bo..novi winsi 8 so čisto total adijo..res da so jih malo izboljšali glede na 7ko, so pa po drugi strani močno posegli v uporabniško zasebnost z vpisovanjem vseh podatkov pri namestitvi winsov..,vpisat treba vse od A do Ž , kot da sklepaš kako pogodbo jebem jim mater...sej že vedo zakaj..zaradi nadzora nad uporabniki...če bo šlo tak dalje si jih naj kr imajo..njihove velecenjene Windowse
smile-1.gif

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
Zdej pa razloži zakaj Android telefon ne bi bil po tvoje resen telefon?
bonk.gif

To je bilo v smislu ker so ikonice na telefonu full narisane ter včasih preden ko hočeš dostopat do kakšne aplikacije rabiš kakšen klik več kot na wp8. Se pa strinjam da zaradi teh več aplikacij na marketu je android bolj prilagodljiv.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik Technics111 pravi:
Ma itak Android bo vedno user friendly in lažji za vse uporabnike..

No tole pa ne drži, iOS in WP sta bolj "user friendly za vse uporabnike".

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Windows Phone je druga zgodba in je neprimerno bolj user friendly kot Android. Kar veliko jih ze ima Lumie in tudi se tako netehnicni tipi nimajo tezav s telefonom. Druga zgodba so android telefoni, katere sem moral vecino sodelavcev prve 1-2 meseca supportirat in nastavljat, da jim je sploh kaj delal... Drugo je to, ko ste tu na forumu vecinoma bolj tehnicarji
smile-1.gif

rollbar

Zelenc'
4. okt 2012
25
0
1
Najlepša hvala vsem za komentarje. Sem ponosni lastnik Nokie Lumia 920. Vem, da si bom z naslednjima trditvama pridobil nekaj sovražnikov, ampak vseeno ... WP je bolj user friendly kot iOS. Vsekakor pa sta WP in Lumia dosti bolj "tekoča" za uporabo ko Android,ki ima za moje pojme preveč hib.