galaxy S3 izgubljen IMEI

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.811
640
113
Mlajši bratranec se je pogumno igral z raznimi ROMi za SGS3 in rezultat tega je bil soft brick, po restoru na tovarniški ROM (morda že prej?) pa je telefon izgubil IMEI. No, sedaj me je pa lepo prosil, če lahko kje najdem info, če se da in kako se to zrihta.
Je že kdo popravljal kaj takega?

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Na ta forum: http://slo-android.si/forum pejdi vprašat ti bodo znali sigurno pomagat
wink-1.gif

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.811
640
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Škatle oz. računa od telefona nima več? Piše tudi na pogodbi, če je vzel pri operaterju lahko tudi njih pokliče.

IMEI na škatli je, ampak v telefonu ga ni več. IMEI poznam, potrebujem pa postopek kako ga obnoviti v telefonu.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Vpiši tole v google: galaxy s3 imei repair

p.s.
Drugače je pa vedno preden se začneš igrat z romi pametno naredit backup, mene je to izučilo pri wayteq tablici, kjer sem tudi ostal brez imei številke in mi jo je uspelo povrnit preko skritega menija.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Se sem že povedal enkrat....

rabiš z3 box, octopussybox, purebox, drugače ne gre. Ko sem ga pa na uradni servis nesel je hotel pa matično menjat.
bonk.gif

V glavnem, jst sem s samsungom končal po tej izkušnji.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
V večini primerov je dovolj root oz. popravki ki se izvedejo iz custom bootloaderja (popravki FW). Napak da izgine IMEI je več, najbolj pogosta je da folk namešča neustrezen ROM oz. driver za modemski del naprave in posledično sistem ne more naslavljat modema (ki drži IMEI). Torej IMEI fizično ni izgubljen samo "driverji" od modema so napačni.