Galaxy s2 nov OS

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Bi mi lahko kdo dal link za kaksno dobro verzijo android OSa da ima cim manj dodatnih programov in da dela cimbolj hitro, Ce bi bil slvenski jezik bi bilo super, ce ni ni,

Pa nek quick guide kako se flashne s2

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
dans sm se spravu narest upgrade pa sm se cist zgubu, kolk enih komplikcij ko beres razna navodila
bonk.gif

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.381
247
63
A ja, še tole: cm-12.1-20151116-SNAPSHOT-YOG7DAO1JN-i9100.zip poišči. Je Bulletproof.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Citat:
Uporabnik Mr_NO pravi:
Takole naredi.

Dal si link za "failproof method for TWRP". Kaj pa če še nima TWRPja gor?
tongue-1.gif

Postopek je večinoma takšen:
- najprej je treba urediti root dostop (aka rootati telefon, precej načinov je, lahko se naredi tudi s programi, ki so na voljo na internetu, npr. Kingo Root)
- potem je treba zamenjati tovarniški recovery s custom verzijo, ki omogoča bistveno več (npr. TWRP, CWM in podobni)
- poiščeš custom ROM, ga naložiš na kartico, telefon reštartaš v recovery mode (prej omenjeni TWRP, CWM...), v njem naložiš custom ROM fajl in poženeš nadgradnjo
Pri novejših telefonih je lahko zaklenjen še bootloader, ki ga je tudi potrebno odkleniti pred flashanjem, ampak v tvojem primeru teh težav ne bo.
Navodil je cel kup, tole so prva, ki so mi prišla pod roke. Dejstvo je, da boš moral narediti par takih postopkov, da ti bo čisto jasno kaj počenjaš in da boš to počel z relativno lahkim srcem.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ja sem porabu 2 dni da sem videl kaj vse potrebujem, ok rootan je, zdej trwp sem potegnu dol ampak flashify zasteka ko das choose file da bi flashnu twrp in da lahko telefon startam stem twrpjem in nalozin nov os.

Twrp bi imel zato ker ima funkcijo da se vse zbrise prej itd ker ce se tega ne naredi je mozno da neke zadeve ne delajo po prebranem in ker moj s2 skoz steka bi zelo rad zbrisal vsemozno kar je gor in nalozu fresh os

najdu sm twrp manager fullvredu program potegne dol twrp dam flash pa se ustavi in zatezi da ali je twrp ze instaliran al pa da v boot loaderju nimam pravic al nevem kaj. ampak telefon je rootan kar tud izpisejo razni programi

A da bi pa kr sel v recovery mode od telefona in najdu fajl za cyanogen in ga nalozu pa ne gre?

Nazadnje urejeno:

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Tukaj imaš eno navodilo za flashanje iz Windows okolja.
Fabrški recovery ponavadi ne omogoča dovolj, da bi lahko tam izbral nov ROM in ga naložil. Restartaj telefon v recovery način, pa boš videl, kaj omogoča.

Schime

Guru
22. nov 2008
2.010
788
113
Jaz sem si na svoj S2 naložu CWM-based Recovery v6.0.1.2-Siyah. Tega twrp pa mi nikakor ne rata.
Sicer mi ni še marsikaj čisto jasno a telefon je tko samo še za testne namene.
smile-1.gif

Načeloma bi se potem iz tega recoveryja naredu wipe podatkov in lahko potem naložim nov rom in bi bilo to to?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
caki a bootloader ni isto kot root? Kajti zdej se z bootloaderjem ukvarjam ker mi tudi program za flashat twrp tezi da ima tezavo z bootloaderjem

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Ne, ni isto.
Bootloader je prva zadeva v telefonu, ki se odloča, kako bo zagnala telefon - bo zagnala sistem (torej Android), recovery ali kaj tretjega. Root so pa korenske pravice v sistemu (torej Androidu), ki ti dovolijo spreminjanje sistemskih stvari. Če je bootloader zaklenjen, moraš najprej rešiti to.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ok hvala. mas kaka enostavna navodila? ena imam in jih bom sledil do konca sam kolk je to enih drkancij predno kej naredis
bonk.gif

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
To ima lahko vsak telefon malo po svoje narejeno. Kolikor sem brskal po internetu naj bi imel SGS2 odklenjen bootloader, zato tudi ni kakih uporabnih navodil. A telefon ima zdaj že custom recovery in root dostop?
Sicer pa ja, ni ravno opravilo za 10 minut...
wink-1.gif

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
A delaš po tem postopku (HeimdallSuite)?
Če TWRP nikakor noče gor (kot omenjeno par postov višje), pa poskusi s CWMjem. Izgleda sicer malo slabše, ampak še vedno lahko z njim narediš vse.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ne je pa podobno. tud nikol mi noce v recoveryu startat v cem drugem kot orginal rcoveryu

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Jasno. Recovery je samo en, dokler ti ga ne uspe zamenjat, je gor samo fabrški.