Galaxy-ji S ....

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Ravno se prepiramo kako je s temi "klasičniki" Galaxy-ji (torej ne mini, note variantami!).

Kako so prišli ven po vrsti??
Najprej Galaxy S
Nato Galaxy S1
Nato... ??

Sedaj vemo, da je zunaj 4.ica
wink-1.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
S = I9000
S2 = I9100
S3 = I9300
S4 = I9500

Hvalaaaaa...sem dobila stavo
smile-1.gif

Če bi kupovali en tale rabljen Galaxy za DRUGI telefon ... gleam,da med S2 in S3 ni neke bistvene razlike, razen v ceni!?
Govorim o tem, da je to drugi GSM, na katerem se večina le kliče in pošilja sporočila...

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:

Če bi kupovali en tale rabljen Galaxy za DRUGI telefon ... gleam,da med S2 in S3 ni neke bistvene razlike, razen v ceni!?
Govorim o tem, da je to drugi GSM, na katerem se večina le kliče in pošilja sporočila...

Med S2 in S3 je precej več razlik, kot pa med S3 in S4! Za klicanje in SMSjanje pa res ne potrebuješ telefona ala S2! Sicer pa za ceno dobro ohranjenega rabljenega S2 dobiš novega LG L9 in te ne skrbi, kaj je prejšnji lastnik počel s telefonom, pa še NFC lahko uporabljaš.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Tako kot je @Primus napisal. Med S2 in S3 je kar precej razlik in je S3 kar boljši telefon od S2, S4 pa ni toliko boljši kot S3, definitivno pa ni take razlike med S3 in S4 kot je med S2 in S3.

Ne vem pa zakaj bi imel tak telefon kot drugi telefon...no, če nimaš kam z denarjem potem ok, drugače pa...raje kupiš kakega takega, kjer bo baterija zdržala okoli 5 dni, kot pa to
smile-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Samo za klic in sms bi jaz kaufnil kako starejšo nokijo, nekaj iz E serije...... bo baterija kak teden zdržala bp, pa še vsaj polovico cenejši bo telefon.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.560
463
83
Če lahko živiš ob Nokiinem vmesniku uživaj! ???
Sam sem iz E71 pred cca. 2 letoma preskočil na S2. In "android" me je kot clota takoj potegnil s svojo prilagodljivostjo. Za sproščeno delo (tudi kaj uporabnega narediti) pa se rabi čimvečjo ločljivost na ekranu. Na s4 je pravzaprav že kar prevelika s tega stališča, ker posamezni piksel ni več zaznaven. A berljivost je fenomenalna, glede na vse drugo kar poznam.

Probaj kako "Galaksijo" mini izvedbe serije 2 ali 3 vkolkor želiš dokaj zmogljiv majhen aparat. Zadnjič sem za par € dobil dvojko ob podalšanju ene naročnine. Skor v roke so mi ga porinli. In šla naša mama v šolo... Evo klicat že zna in imenik rabit. In pravi kako lepo velike so tipke.
Kar presenečen nad njim, ker nisem poznal. Le zaslon je bogi tudi v primerjavi z velkim bratom. No sedaj ko je S4 v žepu se je pogled na ta del res spremenil. Le kak sem mogel predvsem zunaj kjer se največ rabi z S2 funkcionirat 2 leti?

Na 2 leti je zaenkrat kar smiselno menjat. Razvoj gre z velikimi koraki...

Biciklari

Pripravnik
13. sep 2012
558
0
16
Nokija je postala en naveden šrot!
Če ne bodo prehaklali na android bodo definitivno propadli!

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.560
463
83
En del uporabnikov, ki jim je telefon še vedno le telefon bo verjetno šel raje na Windows kot na Android ali iOS. Nekaj konkretnega trga v navezi z MS zagotovo je. WIN8 in nejego logika uporabe zamuja za cca. 2 leti! Mi je pa na PC zelo upraben. Kar nekako bos sem sedaj na WIN7. En Prenosnik z druge roke ga ima naloženena in je kar kriza po pol leta na WIN8. Kar manjkajo aplikacije, ki jih redno rabim. jih ni veliko a nekatere zadeve gredo čez cel ekran bolje kot v browserju recimo.
Preživeti pa ob agresiji Android in iOS skupine ne bo enostavno. Poleg tega pa tudi tisti, ki delajo naprave na katerih je android delajo naprave za Win.

Sam sem bil že kar nekako v dvomih ali zaradi povezljivosti morda preiti na Win. A komunikacija androidnik - Win se je ozbolšala. Nikakor ne rabim aplikacij, le na oddalen PC se je treba sem in tja učinkovito povezati. Predvsem Splashtop je v zadnje pol leta naredil velik korak od vmesnega padca, ko ga je Pocketcloud povsem povozil. In ni dileme. Lahk mi zapakirajo Win v še tako zmogljivo napravco do nadalnjega je na malem ekranu Android, ki je v preteklih letih zlezel v "mezinec" ob uporabi na zaslonih na dotik..

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik Biciklari pravi:

Ti pa nimaš ravno pojma kaj pišeš... Pri Androidih je edini proizvajalec, ki ustvarja profit Samsung, ostali imajo z njim izgube... Android se ne splača več, konkurenca znotraj ekosistema je prehuda.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Citat:
Uporabnik Biciklari pravi:

Ti pa nimaš ravno pojma kaj pišeš... Pri Androidih je edini proizvajalec, ki ustvarja profit Samsung, ostali imajo z njim izgube... Android se ne splača več, konkurenca znotraj ekosistema je prehuda.

hahahaha kera izjava
hysterical-1.gif

Android je vodilni operaciski sistem med pametni telefoni če tukaj ne štejemo Appl njihovega sistema...Zato ne kvasi neumnosti..
bonk.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Jao, znata brati? Seveda je odličen sistem, sem slučajno napisal, da ni? Problem je samo, da Samsung dominira, drugi proizvajalci pa ne dobijo niti drobtinic in k večjemu poslujejo negativno... Zato ni prav nobene finančne logike, da bi Nokija prešla na Android.

http://www.androidauthority.com/samsung-android-profits-q1-2013-211698/
http://www.businessweek.com/articles/2013-05-16/google-makes-android-but-samsung-makes-all-the-money

According to Neil Mawston at Strategy Analytics, Samsung captured almost 95 percent of all Android profits in the first quarter of 2013. It pulled in $5.1 billion, leaving only $200 million for LG (066570), Motorola (which, let’s not forget, is owned by Google (GOOG)), HTC (2498), Sony (SNE), Huawei, ZTE (763), and several others to fight over.

200m$ je torej razdeljeno med HTC, LG, Motorolo, Sony, Huawei, ZTE in druge. Zdaj pa mi povejta kako naj te firme ob očitno visokih stroških razvoja poslujejo pozitivno?

Poleg tega je zanimivo tudi to, da ima od Androida več zaslužka Microsoft kot Google zaradi patentnih licenčnin...

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Če se ne bi splačalo ostalim proizvajalcem ki nalagajo Android v svoje telefone bi že prešaltali na drug sistem in opustili Android..

Zakaj pol Nokiji ne uspeva kaj preveč z Windowsi??

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Nokiji kar lepo uspeva, ne vem od kje, da jim ne? Malo so se sami zakalkulirali, ker je bila proizvodnja prepočasna glede na povpraševanje ob začetku prodaje WP8.