fuge

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
rabim nasvet. v kopalnici želim prebarvati fuge na modro. Pa me zanima kaj priporočate s čim naj jih prebarvam, da se ne bo plesen "nabirala" in s čim naj "operem" dol plesen? Algicid mogoče?
Plesen je le pri kadi spodaj...

Blankman

Pripravnik
2. sep 2007
290
0
16
Ravno včeraj sem se lotil fug z Algicidom, ki pa mi je naredil še več dela. Fuge so ostale takšne kot so bile, banjo pa sem moral zdrgnit, ker je postala malo hrapava. Če bi takoj spral banjo, ko je algicid stekel po njej, bi si verjetno prišparal malo drgnjenja. V glavnem, tudi algicid ne pomaga, vsaj pri meni. In sem že obupal nad vsem
frown-1.gif
. Verjetno jih bom kar prebarval, samo kaj ko imam butaste mozaik ploščice (milijon fug - nikoli več).

Aja, mi je pa Algicid zelo pomagal pri plesni na zidu, očitno je to drugačna plesen.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
^ ^ ^ Uu, tegale gre v naši bajti največ
grin1.gif
Čist za vse ga ponucamo; od fotrovga motorja čistit, do za tla pomivat, ma vse kar je možno, še na oblačila manj kakovostna ga včasih našpricam predn jih dam v stroj... Super je, pa še dokaj poceni.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.906
113
če je plesen že na fugah, pa boš kar čez prebarval...potem o čez čas sr... na kvadrat. Barva bo odstoapal, fuge bojo cvetele....res lep pogled.

Jaz imam podoben problem s fugami (Samo se mi ne da tega lotit)..kar sem poskušal se ninič obneslo (vsaj ne kemija) tako da bo naslednji korak - v roke fin šmirgel pa pobrusit stran plesen. Potem pa čez kako kemijo da preprečim nastenek nove.

Sem se pa sam najbolj zajebal ker sem svoje čase uporabil navaden (namesto sanitarni) silikonv tušu.....le ta je čez čas tako zacvetel da se ti je želodec obračal ko si pogledal tuš.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Dostkrat se peljemo mimo Črnuč, pa zavijem v Eurospin po tole in nabavim par flašk. Kolk je pa razlika v ceni, pa ne bi vedla...