FTP in torrenti?

Slielay

Pripravnik
26. maj 2008
159
0
16
Imam idejo, ampak se mi ne sanja, če je izvedljiva
confused-1.gif

Če imam dostop do FTPja in naložim nekaj gor, je potem možno, da ustvarim torrent in ga npr. naložim na neki tracker oz. ga pošljem par ljudem, da dobijo to, brez da jim moram povedati uporabniško ime in geslo?

Hvala za odgovore.
Lp

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kje imaš kako kaj ???

Da bi folk downloadal zadevo z FTP serverja, ampak preko BT protokola ???

Slielay

Pripravnik
26. maj 2008
159
0
16
redface-1.gif

Tako nekako sem si zamislil. V bistvu me je predvsem zanimalo, če lahko kako enostavno dam na FTP server in si oni potegnejo dol, brez da bi jim moral posredovati geslo. Potem pa sem malo zataval
grin1.gif

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.405
487
83
::1/128
Lahko daš na tracker ampak pol morš tud seedat, da lahko drugi loudajo, če hočš dt na nek server pol more server seedat prek BT protokola, ne morjo pa drugi loudat prek BT trackerja iz FTP serverja al kokr kol. Zdej če maš navoljo samo FTP server in če maš možnost narest nove userje, pol je najbolj enostavno narest enga userja, ki ima dostop samo do določenga dela, ki ga želiš delit z drugimi, ter samo Read pravice nastavš, nato pa daš vsem, ki jim hočš dt, samo ta username pa pass z omejenimi pravicami.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
ksz

sej potem oni niti ne vlečejo preko FTP-ja ampak pač iz kompa na katerem je ... ker ni dovolj, da ti samo nardiš torrent, ki ga potem pošlješ okoli ... ta torrent tudi mora laufat na računalniku na katerem so željene datoteke

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Dej povej kje laufa ta FTP. Streznik, domaci racunalnik, v kaksnem podjetju, soli...

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Mislim, da to kar ti hočeš ni možno, razen če daš še na server(če ga imaš pri sebi) torrent klient, ki podpira sejanje iz ftpja(dvomim, da kaj takega obstaja). Samo torrent protokol pa tega ne podpira.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
sej načeloma je to možno ... on pač misli FTP kot nek drugi računalnik, ki ga ima na boljši liniji in ima možnost nalaganja in snemanja datotek preko FTP protokola

na FTP računalnik je pač potrebno presnesti željene datoteke, v torrent klientu ustvariti torrent in ga v klientu pognati nato pa torrent datoteko poslati željenim osebam in bo ta FTP računalnik postal tudi torrent posredovalnik

je pa treba vedet, da je za tako stvar potrebno imeti dostop do oddaljenega namizja oz. fizični dostop do računalnika

Slielay

Pripravnik
26. maj 2008
159
0
16
Ja, mislil sem nekako tako, kot je napisal Nobody. Fizičnega dostopa do serverja nimam, tako da bom pozabil na vse skupaj.
Vprašal sem samo, ker bi mi nekoliko olajšalo par stvari, nima pa nekega strašnega pomena.

Hvala vsem in lep pozdrav.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ne rabiš fizičen dostop, ampak možnost pognat BitTorrent program na njem.