Fructal

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Eno primerjavo bom dal. Če imaš recimo otroka in ga ne znaš vzgajat oz. ga celo zlorabljaš, ti ga je potrebno vzet. Kdo ga bo imel ni pomembno, važno je le, da bo lepo skrbel za njega.

Primerjava ni ravno pametna.....
Fructal kot blagovna znamka bo verjetno ostala, sama proizvodnja bo sla pa-pa. Prebivalcem kraja pa prst v ....

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.320
21
38
Ljubljana
Zdej bomo kupoval sokove od KAJCИJE
tongue-1.gif

Pa na koncu koncev.... to niti ni slabo.
Šrota, Janšo, Bavčarja, Raščana in ostale kurce za jajca... pa ne bi blo zdaj tega.

I

Izbrisan uporabnik #488

Katastrofa je tale prodaja Fructala in to Srbom.

Nectar sicer poznam, ko sem še "hodil" dol in imajo odlične sokove, a vseeno prodaja takšne znamke južnjakom ni v nacionalnem interesu.

Kaj pa Srbe briga za Fructal, zanima jih samo dobiček.

Čudno, da pa se je pri Mercatorju tako komplicirali, ko ga je zanašalo na jug.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.320
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Katastrofa je tale prodaja Fructala in to Srbom.

Nectar sicer poznam, ko sem še "hodil" dol in imajo odlične sokove, a vseeno prodaja takšne znamke južnjakom ni v nacionalnem interesu.

Kaj pa Srbe briga za Fructal, zanima jih samo dobiček.

Čudno, da pa se je pri Mercatorju tako komplicirali, ko ga je zanašalo na jug.

Kaj pa fali Srbom? A Rauch bi bil nacionalni strateški partner oz. interes?

Nectar je v samo desetih (10) letih postal vodilni proizvajalec v jugovzhodni evropi in ima zaposlenih več kot 600 ljudi. Kaj nam pomaga tradicija če jo je Šrot ubil!?

Stari moj ta tvoja izjava mi gre na bruhanje. Boli a ne, da so tam eni "bosanci" kupili NAŠ OHOHO NACIONALNI PONOS.
Pa tako smo veselo vse prek kolpe "bosanizirali",..

Interes je samo še v € kolega moj... €€€ boli Šrota K za nacionalni interes in ne jebe niti S od Slovenije....
Zamisli se malo nad tem.....

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ti bi mogu bit sds-ovc..s temi izjavami delaš sramoto normalnim ljudem..ampak..ima vas ludih i blesavih.

poglejmo
mur aje ostala v nacuionalnem interesu
sij je šel rusom
železnice bodo šle nemcem
mip je v nacionalem interesu
labod tudi
t2 v krščanskem
vegrad..naciopnalni ponos

in tako anprej

srbi bodo, upam, naredili to akr bi anredil vsak pametni iz zahoda..obdrzali znamno in nujne obrate..ostalo ukinili, konsolidirali

recimo droka kolinska in atlantic grup..ne boli, a

btw
lahko pa azvedni slepi janezi date po dnevnico dve, pa resite fructal..pisi sroptu, odpri gibanje in jaz vas morlano podprem

I

Izbrisan uporabnik #488

Na "igro" z Elanom smo že pozabili kaj "nam" je tam jug delal?

Vsak normalen Slovenec ve, da se takšnih blagovnih znamk in firm ne prodaja.

Ampak ok, to je pač kapitalizem, ki je itak celo državo že zjebal.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
normalen ali povprečen slovenec?

normalen ve marsikaj..povprečen je pa hiter v izjavah kot si bil ti. predvsme ga boli prodaja srbom..nemcem bi poleg fructala zapakiral še radensko.
normalen ve, kdo je kriv za stanje, povprečen ploska ob govorih svojega ljubljenca..pa niam veze kaj trobi

in ja..vse je v denarju. mi prodajamo nacionalne gospodarske ponose, jzno od ans pa ancioanlne 'osebne' ponose.

oboji pa čakamo, da prodamo lastno mater

I

Izbrisan uporabnik #488

In zakaj bi moral ploskati, da so Srbi prevzeli Fructal?

I

Izbrisan uporabnik #488

Saj ne bi. Samo je pa nekaj drugega balkanski biznis kot pa biznis v urejenih državah.

Je pa res, da jaz pijem Spitz
smile-1.gif

Ki je bil tudi v igri za Fructal.

---
V ožjem izboru za nakup Fructala so bili poleg Nectarja še londonski sklad Argus, avstrijski proizvajalec sokov Spitz in srbska Grupa Staniæ, piše Dnevnik in dodaja, da sta po pozivu za zvišanje ponudba to storila le Nectar in Argus.
---

Potrošnik je zanimiv, ni mu vseeno od kod je roba. Marsikaj pri nas je kitajskega porekla ali lastništva, kar se spretno prikriva, saj bi trg zavračal.

Bomo pa mogoče sedaj dobili kakšno rakijo?

p.s.
kaj bi pa ti rekel, da bi Nectar kupili Albanci, po možnosti kakšna firma s Kosova
smile-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kje pa je razlika med balkanskim biznisom in biznisom v urejenih drzavah

naj spomnim..kriza s eje začela čez lužo
švicarji so dal pdoatke o koliko nemških pralcih
krediti po prekmurju so avstrijski me din mleko

mpj komentar na vse to je
kaj je srbom treba rint tja, kjer ji večina ne amra..tko kot jih ti ne
in v imenu delčavcev..mogoče pa le obstaja upan je

ker če nben ne kupi, tone cela pivovarna, ne samo fructal.

I

Izbrisan uporabnik #488

V Srbiji pa je kriza že bila, so bili dobro pripravljeni...

Pač tone tovarna, bo pa kakšen upnik prevzel za male pare in nadaljeval biznis.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
v srbiji je kriza ze 20 let

tovarno cotno noce prevzet noben upnik..zato se na koncu prodaja. ce bi obstajala boljsa resitev za srota, bi bila izbrana. to je menda jasno

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.798
2
38
50
LJ
dejstvo

Kitajski pregovor pravi:

Kitajci imamo slabe in neizobražene delavce, imamo pa sposobno vodstvo. V EU imate pa sposobne delavce in NEsposobno vodstvo.

Se kar strinjam.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.320
21
38
Ljubljana
Ironija... ali usoda?
Fructal je svoj največji vzpon doživel zahvaljujoč predvsem srbskemu sadju. (Poceni)surovine in delovna sila z juga, proizvodnja v Sloveniji, taka je bila državna gospodarska politika SFRJ.
Opažam, da nekaterim ni ravno všeč koncept neoliberalizma, čeprav ga dostikrat zagovarjajo in so ogorčeni "nasprotniki" (nacional) socializma.

Naše gospodarstvo in politika se bosta pač morali odreči svoji umetni velikosti iz časa juge - ko sta bili vodilni.

Ni več Litostroja, Tama, Avtomontaže, Smelta, Iskre, IMPja....

No... pa še en srbski pregovor, ki v naši deželici (ali vsaj vzvišenosti) res pije vodo:

"Natripovan da si veliko mudo, a nisi ni go ku.r.ac"

Nazadnje urejeno:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.096
6.281
113
blizu močvirne prestolnice
Zakaj ne Srbom? Prvič je privat firma, v glavnem tako kot Akrapovič, Pipistrel, Tuš se pravi da ne meče tuj denar, če pa bo preselil proizvodnjo je njegova stvar, saj kot sem že napisal zaradi naših nesposobnih politikov in kvazi gospodarstvenikov raja faše, ampak ta raja bo še naprej volila LDS, Zares, SD, SDS, SLS. Upajmo na najboljše, sicer pa mi Fructalovi sokovi niso dobri, saj me edino po njih boli želodec.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik motoristic pravi:
Ironija... ali usoda?
Fructal je svoj največji vzpon doživel zahvaljujoč predvsem srbskemu sadju. (Poceni)surovine in delovna sila z juga, proizvodnja v Sloveniji, taka je bila državna gospodarska politika SFRJ.
Opažam, da nekaterim ni ravno všeč koncept neoliberalizma, čeprav ga dostikrat zagovarjajo in so ogorčeni "nasprotniki" (nacional) socializma.

Naše gospodarstvo in politika se bosta pač morali odreči svoji umetni velikosti iz časa juge - ko sta bili vodilni.

Ni več Litostroja, Tama, Avtomontaže, Smelta, Iskre, IMPja....

No... pa še en srbski pregovor, ki v naši deželici (ali vsaj vzvišenosti) res pije vodo:

"Natripovan da si veliko mudo, a nisi ni go ku.r.ac"

kako je že rekel palček..sanje so dovoljene. nič več ne bo kot je bilo.

sam folk to ni razumel pravilno

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.812
389
83
Vipavska dolina
No takole, breskve še vedno odkupujejo (sem včeraj moral vozit cca. 2 km. za enim trektorjem
smile-1.gif
). Delovna sila v Fructalu so (kolikor je meni znano) domačini, naj bi pa sedaj zaposlili tudi mislim da 60 makedoncev (cenejši kljub brezposelnosti tule). Mene osebno ne moti kdo proizvaja sok oz. ledeni čaj katerega pijem, važno da mi "paše", pa da je cena sprejemljiva.
Banke (in ne Laško) pa bodo prodale tistemu, od katerega bodo dobile največ. Oziroma firmo raje v stečaj kot pa "prodati" ceneje nekomu, kateri bi mogoče prozvodnjo pa čeprav v manjšem obsegu peljal naprej.