Fritz!box

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Če imaš samo net, bo šlo, če imaš še telefonijo ali tv pa ne. Jaz imam 7270 za modemom, dela kot router, VoIP Gateway (a se tko reče) in centrala za ISDN.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Menda je pri nas anex B, nastavitve niso nič posebnega, za to, kako vezat, se pa ne spomnim več. Po moje net v uno taglavno lukno, DSL, ISDN pa v svojo. Nastaviš PPoE za net in MSNje za ISND in to je to. VoIPe, če jih boš uporabljal, pa itak po nastavitvah za vsakega posebej.

CDS

Pripravnik
17. nov 2007
432
4
18
Ljubljana
www.cassettedeck-service.com
Priklop mi še zmer ni jasen, čeprav so navodila v slovenščini.
Iz zida mi pride ena škatlca od iskratela na kateri je vhod za linijo in dva izhoda:
eden za modem...na katerega ne priključem modem gaynmede
eden za isdn...na katerega imamo priključeno siemensovo gigaset sx205 isdn centralo

Predvidevam, da utaknem linijo direkt v fritza, tako da odpade in modem/isdn splitter ter sam modem in nato utaknem gigaset tudi v fritza.
mi lahko kdo to potrdi?
Vse to sprašujem zato, ker si v službi pač ne morem privoščit enih hudih ispadov in bi rad zadevo že od prve povezal pravilno in potem samo še nastavitve vpisal.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
vzeti moraš un kabel, ki ima Y razdeljeno na koncu na dva priključka, kjer enega vtakneš v DSL prikluček na uni TK škatlici, drugega pa v ISDN. Drugi konec gre v Fritza. DSL/TEL lukna je kombinirana za oboje. Če se ne motim, je za 8 žilni kabel, kjer so 4 žile za ISDN, dve sta za PSTN in dve za DSL, tko nekako. Kera je za kaj pa ne vem, verjetno v AVMju vedo.

http://www.avm.de/en/service/manuals/FRITZBox/Manual_FRITZBox_Fon_WLAN_7270.pdf
Na, če so slovenska navodila spet taka, da bog pomagaj, tukaj je vse narisano

Nazadnje urejeno:

CDS

Pripravnik
17. nov 2007
432
4
18
Ljubljana
Hvala za pomoč. Zadevo sem spravil do te mere, da nimam več gaynimeda...vendar pa mi isdn nekako ne gre skupaj. Un spliter na vhodu ima tako za internet kot za isdn tamal 4 pinski konektor...sej zraven frica sem dobil en kabl adapter za priklop Y kabla na na spliter, vendar pa isdn iz spliterja ne morem priklopit na Y kabl,ker nimam še enega adapterja. Ali pa mogoče ne delam v pravo smer?

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Ko je govora o Friztu. Mogoče ima kdo info ali je možen import kontaktov za telefonijo? Kakšen txt, csv, excell file ali samo ročen vnos obstaja?

Gre se za model 7390 ter Fritz Fon aparat.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Nekaj se da čez XML, ampak sem samo za Linux našel. Je tut en plug-in ta Tunderbird in Androida. Štos je, da mora vse prevesti v XML in da je omejitev 3 številke na vnos, kar meni ne zadošča. Še sam malo pobrskaj.

CDS

Pripravnik
17. nov 2007
432
4
18
Ljubljana
The correct PIN configuration of the FritzBox Y-cable (both 7270 and 7390):

RJ45 "FON/DSL" socket on the FritzBox:

1 = ISDN
2 = ISDN
3 = PSTN (analogue)
4 = DSL
5 = DSL
6 = PSTN (analogue)
7 = ISDN
8 = ISDN

conclusion
- 2 middle pins = DSL (if you are on naked DSL, then you do not need the Y-cable: the RJ11 DSL cable can be connected straight to the DSL/TEL socket.

ORIGINAL Y-cable (with 3* RJ45 plugs):

DSL end (gray – RJ45)
4 = DSL
5 = DSL
(2 middle pins)
ISDN/ANALOGUE end (black – RJ45)
1 = PSTN
8 = PSTN
(2 outher pins)
This is why you need the (black) adapter.

LOCALISED Y-cable (with 2 RJ11 plugs):

I suppose this cable is ready for use.
DSL: 2 middle pins on the RJ11 DSL plug.
PSTN: 2 middle pins on the RJ11 PHONE plug.

Making your own split cable:

just use a 4-wired normal phone cable (with RJ11 connector), OR a standard 4-wired ISDN cable (with RJ45 connector):

2 middle pins = DSL (usually red-green).
2 outer pins = PSTN (usually yellow-black).

Alternatively, use a normal CAT5 patch cable (RJ45):

blue/blue-white = DSL.
green/green-white = PSTN.
other pairs (orange/o-w and brown/b-w not used).

http://www.avm.de/de/Service/FAQs/FAQ_Sammlung/12004.php3

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Anddrej pravi:
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Moral bi vedeti, ker pin je za kaj, najbolje da vprašaš na http://www.ip-phone-forum.de sem prepričan, da boš izvedel vse. Potem rabiš samo še en Y konektor in morda malo žičke notri premešaš in je.

Hvala za info...sej bi, pa je nemški forum:S
Mal ti google pomaga, če pa ne gre, vprašaš v angleščini in dobiš hitro odgovor., ni problema.

CDS

Pripravnik
17. nov 2007
432
4
18
Ljubljana

Vsi uni razdelilci imajo samo 8 pinske konektorje/vtičnice...kar pa mi nič ne pomaga...ker jih ne morem utaknik v manjšo 4 pinsko utičnico.
Torej moram imeti na eni strani 8p konektor in na drugi strani 2 x 4p konektorja
drži?

Nazadnje urejeno:

CDS

Pripravnik
17. nov 2007
432
4
18
Ljubljana
In če uzamem navaden utp kabl, mu na eni strani odcvikam konektor ter dobim ven:

Konektor za adsl:
parico modra-modra/bela...to je za adsl

konektor za isdn:
parico oranžna-oranžna/bela...to je za isdn1
parico rjava-rjava/bela...to je za isdn2

samo dva konektorja gor, stisne in voila...bi moral delat(vsaj upam)

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Ja, tut to bo delovalo, jaz takrat nisem imel klešč in sem se s tisto škatljico igral. Konektorji so mal plesali, samo itak nisem drezal za mizo.