Frendu so spizdil becikl

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Tako je! In vsakič ko parkiraš takšen cenen bicikelj je najbolje, da potegneš tiča na plano, da preusmeriš pozornost stran!

StolenMarin

Zelenc'
15. jun 2011
2
0
1
Ljubljana
Zdravo, meni so ukradli to kolo, hvala TGV-ju za objavo.

Si nisem mislil, da se lahko tolk pove okrog enega bicikla, zato bom pa še jest malo nadaljeval.

Sem videl, da se ja marsikdo obregnil ob izgled oz. ob setup in "zastarelost" komponent. Pač bicikl sem sestavil za moje točno določene potrebe in želje, bila pa je tudi prioriteta low budget pimpanje. Kdor se kaj spozna na bicikle, bo hitro videl, da je kolo dokaj nekonvencionalno sestavljeno, za marsikoga skoraj nevozno
Zakaj brez prednje bremze, prednjega menjalnika, meh. disk namesto v-brake oz. hidravlike?

Prvi odgovor je clean look in kenslanje nepotrebnih stvari. Meh. diski zato, ker je bremz/šifter ročka v kosu in je od cantilever bremz - zajla. Dodatni plus je trik proti kraji, ko lahko poleg ključavnice, zategneš "ročno" s šraufom za nastavljanje zajle na bremzročki. Marsikdo bi rabil kar nekaj časa, predno usposobi kolo za vožnjo.
Stare shimano komponente zato, ker so črne glossy look in retro izgled, kar je v današnjih časih težko dobit oz. je pregrešno drago.

Ps: vedu sem, da bo bicikel enkrat šel, ker sem ga imel predvsem za po LJ in tako naokoli ampak sem vseeno malo pazil, kje, kdaj in kako ga parkiram. (to velja predvsem za center in BTC). Žal mi je samo to, ker ne najdem številke okvirja, da bi ga lahko policiji prijavil, če se ga slučajno najde ob kakšni raciji.

Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
polje - bloki - karo

grin1.gif

Mogoče misliš Mladena? Ga poznam, sicer se že 15 let nismo vidli, pa ga bom vseeno skušal kontaktirat, če kaj ve o tem.
Sicer je bilo v Novem Polju. Tam ni blokov

Vglavnem upam, da ne ostane samo pri čveku in se dejansko spomnete na to temo, ko vidite podoben bicikl.

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
Citat:
Uporabnik StolenMarin pravi:
Dodatni plus je trik proti kraji, ko lahko poleg ključavnice, zategneš "ročno" s šraufom za nastavljanje zajle na bremzročki. Marsikdo bi rabil kar nekaj časa, predno usposobi kolo za vožnjo.

Aha ....

Torej ?

Citat:
Mogoče misliš Mladena? Ga poznam, sicer se že 15 let nismo vidli, pa ga bom vseeno skušal kontaktirat, če kaj ve o tem.
Sicer je bilo v Novem Polju. Tam ni blokov

Vem, da ni blokov, sem te samo usmeril.

Sicer ne verjamem, da je bil on. Ko je meni razbil šipo, da bi se dokopal do avtoradia je nakoncu samo ploščico vzel, da je noben od naju ni imel nič od tega
hysterical-1.gif

Zdej pa resno. Ne vem več kakšno je stanje tam, ker že par let nisem v Polju, tako da ti težko pomagam.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.960
1.840
113
Citat:
Tega trika tokrat nisem uporabil. Po vsej verjetnosti je tipo prijel bicikel in zlaufal med hiše, ker nisem našel precvikane ključavnice.

se pravi nisi upošteval niti osnovnega pravila pri preprečitvi kraje pecikla, to je da ga vedno zakleneš za nekaj?? to si že 50% si sam kriv da so ti ga maznili

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Tega trika tokrat nisem uporabil. Po vsej verjetnosti je tipo prijel bicikel in zlaufal med hiše, ker nisem našel precvikane ključavnice.

v prihodnje glej tudi policija.si, kjer določene uprave objavljajo avkcije, vedno je en kup biciklov čeprav tja praviloma grejo tisti, ki so najdeni pa po njih ne pridejo lastniki....