Free dual screen software

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Obstaja? Tak, ki omogoča vse WIN7 funkcije za podporo dveh zaslonov.
Zamudno je vsakič iti v nastavitve zaslona.

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.741
53
48
ksz

Obstaja software, ki omogoči 2 ali več monitorjev na pc-ju čeprav na njega ni priključen noben?
Na računalnik namreč dostopam preko remote (radmin) in ni potrebe, da bi bil nanj priključen kakršenkoli monitor, bi pa želel imeti čimvečji desktop.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Remote Desktop (vgrajen v Windows) ti ponudi ločljivost do dejanskega fizičnega (monitor pred tabo).
Od Viste dalje podpira tudi delo z več kot enim monitorjem.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Tole me je spomnilo: a morda obstaja kaksno cudo, ki bi omogocilo v Windows vecji desktop, kot je dimenzija zaslona ("viewport") ? Torej tako, kot je bilo to recimo v fvwm2, s tem da tudi v tem primeru hardver skrbi za panning, ko pride mis do roba vidnega dela, ne da se vse skupaj renderira ponovno (da je to delovalo, je skrbel X server, wm je pa pac raztegnil okno preko vidne dimenzije).

Tehnologija za to obstaja dobesedno par desetletij (na PCih pa vsaj desetletje in pol), a se nisem naletel na uporabo tega v Windowsih, pa bi obcasno prislo res prav. Da je se bolj absurdno, zdaj to Apple (v mocno okrnjeni obliki) prodaja kot nevemkaksno superduper iznajdbo na ajtelefonih ... M$ pa se kar nic.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Sysinternals Desktops (zastonj) omogoca vec desktopov, ampak ni tisto, kar sem jaz iskal. Take zadeve, ki bi omogocala da imas velik fizicen desktop, katerega gledas skozi manjsi "viewport", nisem nasel za Windows. To bi sicer najbolj verjetno bila stvar gonilnikov, saj gre za cisto preprosto zadevo, dokler se izvaja direktno na nivoju graficne kartice, ce bi zelel na visjem nivoju, se pa zakomplicira zaradi masivnega kopiranja podatkov vsakic, ko z misjo zadanes rob ekrana in se torej viewport premakne.

Za Linux in druge podobne/starejse OSe pa zadeva seveda obstaja ze 15-20 let.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.480
449
83
Pha, na starih Oknih je to obstajalo, danes pa praviš ne več? Sicer te funkiconalnosti nisem nikoli rabil, sem pa ljubitelj virtual desktops, ki so vsaj zame must. Če mi dovoliš malo ugibanja - a driver bundles tega ne vključujejo (več)? ATIjev Hydravision ali nVidiin kajjazvemkaj?

Sicer obstaja desktop extender Dexpot

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Pha, na starih Oknih je to obstajalo, danes pa praviš ne več? Sicer te funkiconalnosti nisem nikoli rabil, sem pa ljubitelj virtual desktops, ki so vsaj zame must. Če mi dovoliš malo ugibanja - a driver bundles tega ne vključujejo (več)? ATIjev Hydravision ali nVidiin kajjazvemkaj?

Jaz pravim, da tega ne najdem nikjer, niti nisem tega se srecal nikoli na Windowsih, pa ni ravno tako, da ne bi kar temeljito iskal
wink-1.gif
Zato sem sploh vprasal na forumu; ce bi nasel sam, bi imel problem resen.