Free antivir za W7 x64?

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Windows 7, ki ga uporabljam, na izmenljivih medijih, ki podpirajo tudi pisanje, ne omogoča autoplaya. Gre za to, da avtor sprašuje za priporočila in mu sam glede na moje izkušnje, Avira ne bi priporočal. Ker imam sam raje false positive, kot pa da virusa sploh ne prepozna.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

No, zgleda vsak dan zvem za kako fino funkcijo novih Windowsov. Hvala!

Glede mnenja - bolje false positive, kot false negative - pa se popolnoma strinjam v primeru računalniških virusov.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
ksz

bom zaenkrat kar pustil Avasta. Dokler se ponovno ne "izkaže" s kakšno nerodnostjo.

Glede AV v splošnem - imam ga tudi zaradi boljšega občutka, v življenju še nisem fasal kakšnega resnega virusa (niti mi ga AV ni zaznal). V zadnjih letih pomnim samo false positive...

MS Security Essentials se sliši zanimivo. Ampak nekje sem prebral, da ima izjemno počasen scan. Vprašanje je seveda koliko je to pomembno, ker ročno skeniranje vsaj jaz štartam sila poredko, ko mi je dolgčas...
tongue-1.gif

@Jernej - sandbox pa to: w7 ima bojda nek xp mode, virtualni pc za združljivost s starimi programi. Bi lahko uporabil to? Tale OS mam namreč šele dva dni in do tja še nisem prišel. Sliši se kot nek embedded vmware (oz. virtual pc).

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
XP mode se zelo lepo integrira v sistem. Programe, ki jih nanj namestiš lahko poganjaš iz Start menuja. Priložen je že virtual disk XP SP3.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Avira se mi je malo zameril, ko ni prepoznal trojanca, ki ga je tast dobil na USB ključek, ko je nesel razviti slike. Na njegovem PCu mu je Avast javil, da je našel virus, ko ga je vstavil, na mojem pa Avira pa tudi ob ročnem skeniranju ni našel nič.

Na eni online strani kjer lahko pošlješ file in prečekirajo z vsem živim, so kot virus ta file prepoznali samo 3 programi od ene 40.
Torej so se ti zamerili vsi, razen treh ?
wink-1.gif

(katerih treh, če ni skrivnost?)

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ne... nisem se še uspel toliko igrat.

Namestil sem XPje, ker sem rabil en program ter na hitro še Carmic Koalo, da vidim, kako zgleda.

Sicer pa mi trenutno W7 popolnoma ustrezajo kot primarni OS...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Saj to je menda enako v vseh OS, od unixa do win7?

nainštaliraš VB, klikneš "new virtual machine" in slediš navodilom. Potem v VM zmountaš instalacijo XP pod CD-ROM, lahko imaš fizično na CDju ali pa v imidžu, izbereš ustrezen boot sequence, upališ VM in zažene se instalacija.

Edino pazit moraš kako pripraviš VM - do defaultu so diski IDE, lahko izbereš tudi SCSI in SATA, ampak potem rabiš ustrezne gonilnike. O tem pa je napisanega že veliko, tudi na Alterju.

@jernej - samo stisni host+L, ko boš laufal aplikacijo v VM. Sam sem bil kot old-school VMWare user prijetno presenečen
smile-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Windows 7, ki ga uporabljam, na izmenljivih medijih, ki podpirajo tudi pisanje, ne omogoča autoplaya. Gre za to, da avtor sprašuje za priporočila in mu sam glede na moje izkušnje, Avira ne bi priporočal. Ker imam sam raje false positive, kot pa da virusa sploh ne prepozna.

Meni win 7 zažene autoplay na USB zunanji disk. Kako to onemogočim?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
AutoPlay nastavitve v nadzorni plošči.

Zaradi autoplay virusov je zelo dobro imeti autoplay vedno izklopljen na VSEH diskih.
789089-Capture.JPG

Priponke

• 789089-Capture.JPG
    789089-Capture.JPG
    48,4 KB · Ogledi: 143