Fotografske usluge

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
torej, prišel je mesec december, mesec žurov, jutranjih glavobolov, treh dobrodušnih mož in kuhanega vina.

vendar pa me trenutno zanima predvsem to, prvo. žur. in seveda - fotkanje le tega - koliko računati za tako zadevšno. za prijatelje, za privat žurke, za open žura...

koliko pejnez jim rečejo da mi zdevajo na mizico, da prikažem svojo leno seksi debelo ritko tam?
grin1.gif

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Usluge so zastonj, zaračunajo se samo storitve.
smile-1.gif

Nimam pojma o zaračunavanju slikanja. Tu nastopa en kup pogojev (stroški opreme, čas slikanja, kvaliteta slik...). Me prav zanima, kaj mislite drugi o tem, oz. kako to obračunavate.

Čeprav sam delam samo usluge, mislim, da bi bilo za storitve nekje med 30 in 50 € na uro kar zadost (če hočejo plačat), pa hrana in pijača dodatno v neomejenih količinah.
cool-1.gif
Najbolj pošten obračun bi bil po sliki, kjer bi bil potreben poprejšnji dogovor o avtorskih pravicah in količini slik.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
na takih žurkah vem, da je eksterc pol zdravja fotk, ampak - ti ga tud hitro kdo butne. dokler pa nimam 40D, kater lahko regulira samo IF mrežo za AF, brez da bi fleširal, mi eksterc niti ne pomaga preveč...

ne vem, kontaktiral me je pa že precej folka, na podlagi dosedanjega dela - ki je bil opravljen brez eksterca... vse se da, če se hoče...
grin1.gif

mogoče deda mraz prinese eksterca...
wink-1.gif

torej - 30€ za začetek bo očitno kul?

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Ne razumem čisto tisto glede fokusiranja - ampak sigma 500 super zna fokusirati brez fleširanja - seveda s pomočjo vgrajene rdeče LED lučke. Na 350d.
Cena pa - 30€ na uro ali za tvojo prisotnost?

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
prijateljem skeširaj ene 2000 € za noc, ko jih jebe, kaj se pa druzijo s tabo.

sreca da mas alter, ce ne bi v temi zivel
wink-1.gif

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Aha, na sigmi pritiskaš MODE gumb toliko časa da se pojavi gor ISO in vrednost, ki jo fleš prebere z aparata in zabava brez flešanja se začne.

MiranR

Pripravnik
3. sep 2007
225
4
18
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:zanimivo se mi zdi, da en original Canonov fleš tega ne dopušča. da imaš fleš namontiran zgolj zaradi pomoči pri fokusiranju.
Sam imam EOS 350 D in original Canon fleš 420 EX. Fleš za pomoč pri fokusiranju uporablja IR svetlobo, kar se zelo lepo vidi na osebi, katero ostriš (rdeči mrežast vzorec
srce-1.gif
.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
kok poznate kej Metz bliskavice? zdele sm bil v Mixiju (pac mam sreco, da smo sosedje
grin1.gif
) in mi je Primož priporoču Metzov flesh, sam si žal nism zapomnil, kater model. ker ima res dobre funkcije in menda ga fotoreporterji ne morejo prehvalit.

sem pa sel malo pogledat za Sigmo 500 super, pa mi je predlagal Sigmo 530 super, me je pa opozoril, da ne ena ne druga ne podpirata sistema, katerega bi rabil jaz - samo infrardeca mreža, bres bliska. tko da sm zdej v dilemi. Metz je za to ceno in kar naj bi ponujal res dobr flesh - ga pa tud prbližn ne poznam...
tongue-1.gif
servis pa to, vzdržljivost in podobne stvari...

tako ali tako pa premišljujem o premiku razred višje - na Canon EOS 40D...sej mam kmal brzdej...
grin1.gif

mii

Pripravnik
29. sep 2007
126
8
18
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:sem pa sel malo pogledat za Sigmo 500 super, pa mi je predlagal Sigmo 530 super, me je pa opozoril, da ne ena ne druga ne podpirata sistema, katerega bi rabil jaz - samo infrardeca mreža, bres bliska.

sploh nisem vedel, da obstaja 530
shocked-1.gif
a je to kakšna novejša zadeva?
Imam 500 super in dela tale rdeč žarek tud brez bliska, samo na aparatu nastaviš.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Ok, bi mi lahko kdo razložil, česa to moj 400D nima? Sigma 500 DG Super lahko nastavim tako, da mi ob polpritisku sveti rdeča lučka, ko pritisnem do konca pa slika. Brez fleša. Ali vi govorite o čem drugem?

Jezi me pa to, da "butasti aparat"/"butasti jaz" ne znava z vgrajenim flashom na 400D pravilno sprožiti flasha v slave varianti. Ker se fotoaparat odloči, da bo ob polpritisku predflešal ko nor, mi seveda s tem sproži flash na slavu... In trenutno ne znam izklopit ta predflash...

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
To je pa to, ko vse verjamete prodajalcem
rolleyes-1.gif

Sigma 500 super zna prav lepo ostriti brez bliskanja na koncu - in če ti to potrdiva 2 uporabnika na forumu - boš še vedno verjel prodajalcu, ki je na tvojo NESREČO še sosed? Drugače pa 530 je pač samo novejša izvedenka - kolikor sem gledal nima kaj bistveno novejšega, razen malce večje moči. Sploh pa mi ni jasno od kje vam nekaterim takšno veselje do eksperimentiranja - enkrat bi nabavljali samo original canon ali nikon robo, potem pa najdete ne ustrezen ponaredek kar bi lahko rekli sigmi, ampak nekaj čisto tretjega. In se potem še čudite, da nihče nima nobenih izkušenj s to robo.

In da je merica polna - enkrat ni denarja za vsaj spodoben fleš, potem pa razmišljaš o aparatu en razred višje. Nekako me vse tvoje prigode z ženskami vse manj čudijo
grin1.gif