Fotografska oprema do 2000-3000 Eur

ant

Pripravnik
Jaz pa se nikakor ne bi mogel odpovedati zame glavni prednosti dslr pred kompakti in to je globinska ostrina. Fotka narejena z blendo 2,8 ali manjšo se ne more primerjati s tisto iz kompakta, kjer je vse ostro. Ko pa bodo v kompakte začeli dajati lytro sistem, kjer boš sam lahko določil kaj naj bo ostro, potem pa odpade še ena prednost dslr.

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
ksz...

Kako pa se kaj obnesejo t.i. EVIL kamere (Nikon 1 ipd.). Ker trenutno uporabljam kompakta in dSLR in bom pri kompaktu izgubil živce glede počasnosti - tako iskanja fokusa, kot prave osvetlitve.

Imajo EVIL kamere merjenje svetlobe in fokusa rešeno enako kot dSLRji ali delajo po principu kompaktov (preko senzorja ki zajema sliko)?

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi: se pa v tej debati kar naprej izpušča mirrorles sistem, ki je za moje pojme najbolša zmes obojega, za ljubiteljske fotografe mišljeno. ima več odpustkov, lažje se dela, manjši so, ampak kvaliteta fotografije je tudi pri "najslabših" mirrorlessih še vedno boljša kot pri kompaktu (kar je normalno, glede na to, da je v povprečju tudi senzor enkrat večji). recimo, meni Fuji velikokrat služi kot tretji body, če je sila.
tongue-1.gif
Kljub temu, da sem bil že nekajkrat tik pred nakupom kakšnega od NEX-v, sem se na koncu zaustavil. Razlog je bila kljub majhnosti še vedno velikost. Ko sem pred tremi leti testiral NEX 7 ( KLIK ) , sem bil navdušen nad vsem, razen nad dejstvom, da sem zanj še vedno potreboval torbico.
In potem sem imel nekaj dni v rokah že omenjeni rx100, zopet navdušenje (tokrat torbica ni bila več problem), ampak potem je kmalu prišel m2, pa m3...
In še kar čakam, ter "cedim sline" ko gledam teste in primerjave.
Jst sm zamenjal, in morm rect, da sm zadovoljen. 5r zaenkrat popolnoma zadosti mojim potrebam, zal mi je edino da nism 6 uzeu, ki ima viewfinder... Me je pa, glede na to da mam vec ali manj skos ruzak s sabo, bolj kot velikost dslrja, motila teza...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Jest mam petko mk3 pa L objektive pa slikam sina k laufa po vrtu
uf-1.gif

Ok, resno, podpis pod Nobody. Dejstvo je tudi, da je cena v vstopnem rangu ze zelo nizka in se marsikdo, ki si to lahko privosci, odloci za dslr, ker pac misli, da bodo potem slike TOP. Ampak kaj kmalu ugotovijo ravno nasprotno. Trotl za 100€ jim je delal "lepse" slike.

No, za otroka, ki laufa okrog po vrtu, ni nič narobe, če človek uporablja top opremo za fotkanje športa
grin1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
uf-1.gif

Ok, resno, podpis pod Nobody. Dejstvo je tudi, da je cena v vstopnem rangu ze zelo nizka in se marsikdo, ki si to lahko privosci, odloci za dslr, ker pac misli, da bodo potem slike TOP. Ampak kaj kmalu ugotovijo ravno nasprotno. Trotl za 100€ jim je delal "lepse" slike.

No, za otroka, ki laufa okrog po vrtu, ni nič narobe, če človek uporablja top opremo za fotkanje športa
grin1.gif

nope, ni dovolj. za to bi bilo potrebno razviti še nov, hitrejši segment. da o domačih ljubljenčkih niti ne začnem.
grin1.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik ant pravi:
Jaz pa se nikakor ne bi mogel odpovedati zame glavni prednosti dslr pred kompakti in to je globinska ostrina.

Zame pa je sicer glavna prednost DSLR-jev pred kompakti hitrost zoomiranja!

guardy

Guru
3. avg 2007
8.483
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik ant pravi:
Jaz pa se nikakor ne bi mogel odpovedati zame glavni prednosti dslr pred kompakti in to je globinska ostrina.

Zame pa je sicer glavna prednost DSLR-jev pred kompakti hitrost zoomiranja!

Profiji na DSLR uporabljajo večinoma fiksne objektive
wink-1.gif

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.058
106
63
a mi lahko kdo svetuje kak link na kake fotografske forume, kjer bi si lahko vec prebral o tem kaj izbrati

se posebja me zanima FUL FRAME v primerjavi z manjsimi senzorji?

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Ce se glih ne kopas v denarju, potem zacni z aps-c, ugotovi ce ti pase in se potem premakni naprej.
Drgac pa google dpreview in petapixel

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
uf-1.gif

grin1.gif

No, no, cakej.. 5d mk3 ni TOP oprema za SPORT
hysterical-1.gif

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.058
106
63
Kaj mislite o tem

Vzeti srednji razred BODY in kupovati ustrezne objektive, ki bi pasali tuid na nove modele in morda z razvojem tehnike kasneje zamenjati body?
(ima to smisel, ali bodo objektivi čez 15 tako zatareli, da ne bodo več pasali) Na kaj moram paziti.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
15 let je dolga doba, če vemo, da so bili pred 15 leti digitalci še zelo velika redkost, danes pa si DSLR lahko kupi že skoraj vsak.
Tudi pri objektivih je nekaj podobnega - 15 let starosti pomeni, da bo najverjetneje objektiv samo še za silo primeren za današnje zahteve aparatov. Kaj bo čez 15 let, pa je nemogoče predvideti, napredek je na trenutke tako presenetljiv, da je možno vse

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Hja, imaš prav. 15 let je nekako kar (pre)dolga doba, da bi lahko napovedali kaj bo. Čeprav po drugi strani sploh profi glažovina (ki je namenjena tako FF kot crop bodyem) ni slaba investicija.