Fotografija za dokumente - cena?

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:

Ampak vseeno se najde nekdo, ki se slika doma in potem leze na obcino s tako sliko. In potem nos do tal, ko ga na UE posljejo k fotografu
hysterical-1.gif

No nazadnje so mi sliko otroka od takega profi fotografa na UE zavrnili in vzeli sliko ki sem jo naredil doma
wink-1.gif

Zakaj pa nisi reklamiral
sprasujem se.gif

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.002
171
63
Da ne bo pomote, tam kjer sem se slikal, delajo preko sistema e-fotograf. In videl sem samo enostaven "improviziran studio", in pa kako je pač obdeloval robove na sliki z računalnikom, da je bila fotka v skladu s pravili... no tisto o rezanju z giljotino sem samo omenil, kako so razrezali moje fotke, pa ne vem.

Ker se tudi sam napol profi-napol amatersko ukvarjam s fotkanjem, mi je v oči pač takoj padel zastarel objektiv. Za dobro sliko je potreben dober fotograf, pa tudi če oprema ni pregrešno draga. Seveda spet odvisno od tega, kaj fotkaš.

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Za fotografije za osebne dokumente ni glih potreben nek vrhunski objetkiv v vrednosti par K eurov saj je tam bolj pomebna pravilna osvetlitev osebe z lučmi.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik scorpion pravi:
Da ne bo pomote, tam kjer sem se slikal, delajo preko sistema e-fotograf. In videl sem samo enostaven "improviziran studio", in pa kako je pač obdeloval robove na sliki z računalnikom, da je bila fotka v skladu s pravili... no tisto o rezanju z giljotino sem samo omenil, kako so razrezali moje fotke, pa ne vem.

Ker se tudi sam napol profi-napol amatersko ukvarjam s fotkanjem, mi je v oči pač takoj padel zastarel objektiv. Za dobro sliko je potreben dober fotograf, pa tudi če oprema ni pregrešno draga. Seveda spet odvisno od tega, kaj fotkaš.

Slika je velika 3,5 x 4,5. Nucas 1dX + 70-200 2.8 II L?

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:

Ampak vseeno se najde nekdo, ki se slika doma in potem leze na obcino s tako sliko. In potem nos do tal, ko ga na UE posljejo k fotografu
hysterical-1.gif

No nazadnje so mi sliko otroka od takega profi fotografa na UE zavrnili in vzeli sliko ki sem jo naredil doma
wink-1.gif

Je govora o dojencku? Sicer pa reklamiraj. Pri nas nikoli ne kompliciramo, ce je reklamacija upravicena
smile-1.gif

Je pa otroke, sploh novorojencke, tezko slikati. Meni osebno je to itaq bedarija.. Ampak ce morajo imeti svoj dokument...