Fotoaparat z AA baterijami

Perica

Pripravnik
13. okt 2007
438
1
18
Kupujem digitalca v rangu cca 100€ in bi rad nekaj z polnilnimi AA baterijami, ter da izdelije dokaj normalne fotografije. Vem da čudežev od fotoaparata v tem rangu ni za pričakovat. Vsak predlog je dobrodošel?

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Canon A800, Canon A1200IS. Za ostale firme naj pa drugo povedo, ce se kaj drugega splaca
wink-1.gif

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Citat:
Uporabnik Perica pravi:
Kupujem digitalca v rangu cca 100€ in bi rad nekaj z polnilnimi AA baterijami, ter da izdelije dokaj normalne fotografije. Vem da čudežev od fotoaparata v tem rangu ni za pričakovat. Vsak predlog je dobrodošel?

Sam to ne, daj kupi raje z ploščato baterijo, jaz mam Canon A530 in mi baterije takoj sprazne, če si interesent ti ga prodam ugodno je ispraven in ni bil veliko rabljen.

Perica

Pripravnik
13. okt 2007
438
1
18
Aparat se ne uporablja pogosto, tako da je škoda akumulatorja, baterije pa niso takšen strošek. tudi do sedaj sem uporabljal AA baterije in ni bilo problemov.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
156
63
Vsekakor enega izmed Canonov, katerega lahko nadgradiš z CHDK:

http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK

Za dobre slike je pa pomemben predvsem velik senzor.

Torej vzemi tistega, ki ima največji senzor in manjšo resolucijo, da ne dobiš zrnatosti slike.

O vseh specifikacijah fotoaparatov:

http://www.dpreview.com/

Recimo zame osebno Canon S2 in S3 še vedno delata ene najboljših fotografij v tem razredu, pa čeprav imata 5 M in 6 M pixlov.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik nuvi3790 pravi:
Sam to ne, daj kupi raje z ploščato baterijo, jaz mam Canon A530 in mi baterije takoj sprazne, če si interesent ti ga prodam ugodno je ispraven in ni bil veliko rabljen.
Kupi si polnilne baterije namenjene za fotoaparat! Sem prej na DSLR kameri uporabljal 3M polnilne baterije pa so bile prazne po 150..200 fotkah ali manj kot meseci dni po napolnjenju. Sedaj sem si nabavil Sanyo Eneloop pa naredim preko 500 fotk in zdržijo napolnjene več kot pol leta.

No ja, sicer pa jih do sedaj še nikoli nisem dokončno izpraznil, tako da končne zmogljivosti niti ne vem
confused-1.gif

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.966
331
83
tam ko se terc po tori rola
Zakaj fotoaparat na AA baterije? Jaz sem sedanjega iskal prav po tem kriteriju, pa tudi dokler bodo fotoaparati na te baterije, jih bom... Greš kam v vukojebino, sprazni se ti akomulator baterija, kaj sedaj...? Če pa je elektrika iz AA baterij, pa v vsaki vaški trgovini kupiš, pa je... Sicer ne bodo trajale tako dolgo, kot polnilne namenske, pa vseeno. Lani smo bili po Jugi, razni fensi fotkiči so mrknili, jaz pa lepo v prvo trgovino in to je to.
Polnilne pa imam Varta in sem zadovoljen, da je veselje -dolgo držijo, ko se napolnijo, pa po letu in pol še vedno ne pešajo. Tiste poceni variante baterijniz Lidla se pa izogibajte -ne vem, če sem jih dal 100x polnit, pa so čisto na koncu. Ne zdržijo dolgo.

Perica

Pripravnik
13. okt 2007
438
1
18
Hvala za odgovore. Sedaj pa še samo faza iskanja in nakupa.

Nazadnje urejeno:

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik nuvi3790 pravi:
Kupi si polnilne baterije namenjene za fotoaparat! Sem prej na DSLR kameri uporabljal 3M polnilne baterije pa so bile prazne po 150..200 fotkah ali manj kot meseci dni po napolnjenju. Sedaj sem si nabavil Sanyo Eneloop pa naredim preko 500 fotk in zdržijo napolnjene več kot pol leta.

No ja, sicer pa jih do sedaj še nikoli nisem dokončno izpraznil, tako da končne zmogljivosti niti ne vem
confused-1.gif
To bi pa blo super, da bi tak dolgo držale,,,,,kje se pa dobijo, oziroma kupijo omenjene baterije, ker jih bom takoj nabavil, ker je aparat zelo dober...

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
A530 je precej star aparat, tako, da je lahko kaj narobe z njim. Ali pa imas polnilne baterije, ki so ze stare?

ja res je starejši ampak nisem mel nobenih problemov z njim in tudi sedaj nimam razen z baterijami,,,,,,saj veš kako gre pregovor,,,,starejši je boljši je
nahrung002.gif

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Tudi sam sem bil pristaš fotkičev z AA baterijami, ker pride prav na potovanjih, ker imaš vedno kje kake na lagerju in še med napravami jih lahko menjaš (garmin, čelka, fotkič, etc). Ampak so se mi pa Canoni zasrali. A550, A590IS in sestra ima SX120 ali SX130 pa so povsod problemi s polnilnimi baterijami. Tko da Canona ne kupim več.
smile-1.gif
Imam sedaj Lumixa TS3, rezervno baterijo še za 10€ pa špila tako kot sem želel.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
156
63
Morda malo pozno viim temo, pa vseeno bi pokomentiral:

Canon nima problemov s polnilnimi baterijami, če so dobre in pravilno polnjene.
http://www.cool-pc.org/artikel/2627/1-2v-2000mah-sanyo-aa-quot-eneloop-quot

Problem pri polnilnih je tudi polnilnik in nepoznavanje ljudi. Ponavadi ljudje komplete mešajo med sabo, tako se baterija preveč izprazni in v polnilniku preveč napolni, kaj sledi, verjetno ni težko sklepati. In problem so tudi quick polnilniki. Za baterijo je najbolje, če jo polnite čim počasneje in seveda do -deltaV In predvsem z nadzorom vsake celice posebej.

Eneloopke + tale polnilnik je garancija za dobro delovanje:
http://www.conrad.si/Naprava-z...n&pi=201101

Če potrebujete še polnjenje v avtomobilu:
http://www.conrad.si/Naprava-z...n&pi=200180

LP

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Na žalost me v to ne boš prepričal.

Sem imel ravno eneloopke. Polnilnik je polnil vsako baterijo posebej, torej ni bil nek levi.
In pri dveh cannonih, ki sem jih imeal sam in sestrinem, so vsi imeli težave s prepoznavanjem polnosti baterije, kajti ko je njemu svetila že rdeča in se je ugašal, sem nato te baterije va različnih napravah uporabljal še precej časa, po občutku bi rekel, da so se izpraznile le kake 20-30%.

Lp

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.002
171
63
Ne more te prepričati, ker se ne spoznaš na delovanje...

Samo šolski primer... včasih ko so bili kasetniki v modi. Špilal je na baterije, ko pa je kaseta začela zavijati, je pomenilo, da je baterija izpraznjena. A ni bilo ravno tako. Še vedno si lahko poslušal radio brez problema... torej kaseta za svoje delovanje porabi več energije kot poslušanje radia.
Enako je pri fotoaparatu. Ko ni več zagotovljenih pogojev za normalno delovanje vseh funkcij in ti bo baterija kazala low level, boš baterije še zmeraj lahko uporabil pri zadevah, ki ne rabijo toliko električne energije. Avtomatsko ostrenje in displej največ pokurita, pa potem še fleš.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
tesfalar: tudi zame so eneloopke zakon, a kaj če same naprave niso bile polnilnim baterijam prijazne. Torej nimam nič proti baterijam, ampak proti narobe zdizajniranim napravam.
scorpion: Seveda je bilo ravno tako, a vendar nisem po župi priplaval, da ne bi vedel kako te stvari delujejo.

Recimo imel sem A590IS. Gremo na google in vtipkaj "A590IS battery"
V 90% postih ljudje omenjajo probleme z baterijami.

Recimo en takih, kjer ne moreš rečt, da je težava v baterijah, ker drug fotkič je delal normalno. Jaz jih recimo nisem potem uporabljal v fotoaparatu, ampak v garminu, pa so tudi držale kamot 10ur, pa čeprav naj bi bile "prazne".

love this camera but it has never had much battery life, now it may go 10 clicks & then shuts off with change battery warning. If I take the batterys out & put in m fuji they will go at least 400 shots so I know it is not my rechargeable 2800ma or my charger.
Any one else had this problem, any solution.