Še na hitro mojih "50c" za to temo:
- Uporabnik, ki je Mavericka kontaktiral in mu zaradi njegove daljše odsotnosti na forumu predstavil situacijo, ki je definitivno zahtevala neko ukrepanje, sem bil jaz. Takrat je bila na voljo opcija, da se kontaktira lastnika ter najde neko rešitev ali pa se naredi alternativo alterju in ta druga opcija se mi osebno pač ni dopadla tako da sem posledično ukrepal tako kot sem. Ni mi žal kljub temu, da se z današnjimi rešitvami oz. "rešitvami" ne strinjam ampak izbira le-teh pač ni (več) moja stvar.
- Tudi sam sem razočaran nad izbrisom podforuma Parlament & Spam, še toliko bolj sem pa razočaran nad novimi pravili, ki izrecno prepovedujejo politično debato na forumu (1. člen, 4. točka -
https://www.alter.si/help/terms/), to je po mojem mnenju izjemen fail. Razumem zakaj (izogib prenosa politike na druge podforume) ampak izbrana rešitev v obliki izbrisa ter prepovedi je pomoje zelo napačna, enostavno preveč smrdi po kompletni cenzuri in nezaželljeno obnašanje nekaterih (kdaj tudi mene) ne sme biti vzrok za to, saj se da take probleme rešiti na drug način, ki pa res ni tako enostaven/hiter/eleganten ampak zahteva kar nekaj časa in energije, t.j. redno/sprotno moderiranje vključujoč redna brisanja postov, izdajanje opozoril, začasne in stalne bane ter omejitve pri pisanju. To se je zdaj tudi dokaj redno začelo delat in IMHO bi to sčasoma doseglo željen učinek ampak izgleda, da se je vse skupaj odvijalo prepočasi.
- Ponujena alternativa izdelave interesne skupine oz. zaprtega podforuma v bistvu sploh ni alternativa. O politiki ter njenemu delovanju, ki vpliva na vse nas je nujno potrebno debatirati javno in ne zgolj s somišljeniki, dopustnost izražanja različnih mnenj je nujno potrebno pa čeprav je lahko to mnenje spisano na bolj (ne pa preveč) primitiven način. Pač niso vsi literarno oz. splošno izobraženi, mnenje pa imajo vsi in bi morali imeti tudi vso pravico to mnenje izraziti. Meja bi morala biti ostavljena pri definiciji sovražnega govora in ne pri točki, ko so prizadeta čustva nekoga, ki se zaradi X razloga ne strinja z napisanim.