Forumi

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

ViLiam

Fizikalc
11. jan 2022
401
-875
28
Resno! Še vedno ne vem kaj je novega oziroma v čem je razlika, da toliko jokate?

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.521
1.109
113
Jaz osebno sem zelo razočaran, da so se določeni podforumi izbrisali. Že dolga leta sem uporabnik, občutek pa imam, da so določeni osebki nalašč prilivali olje na ogenj. Maverick je bil zadnje čase malo "živčen", kar so določeni izkoristili, da se je politika izbrisala. Ne znebim se občutka, da je to nekaterim OK.

ViLiam

Fizikalc
11. jan 2022
401
-875
28
A to da so se določeni podforumi izbrisal. A to je vse? To je ta novost? Kateri pa?
Sem mislil, da se bo spucalo forum določenih pacientov, moderatorjev... ki so spravili ta forum na tak nivo kot je.
Pa vidim, da določene politične teme še vedno obstajajo, pacienti so ostali eni in isti, itak bodo pa v vsako temo, pa če nima totalno nobene veze privlekli svoje sranje. Tako da vse po starem.
Maverick si je 15 let na Bahamih praskal jajca, sedaj pa misli, da bo v parih mesecih popravil vso štalo za nazaj, kar so mu skuhali njegovi hlapci.
Ne me hecat no:valjamse:
Ko pa smo določeni že pred leti opozarjali kaj je treba naredit pa nič, eden bolj pameten kot drug. Takrat pa niste poslušali. Kar ste sejali sedaj žanjete.
Nikar ne pričakujte, da bo po tem kaj boljše. Dokler...

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
A to da so se določeni podforumi izbrisal. A to je vse? To je ta novost? Kateri pa?
Sem mislil, da se bo spucalo forum določenih pacientov, moderatorjev... ki so spravili ta forum na tak nivo kot je.
Pa vidim, da določene politične teme še vedno obstajajo, pacienti so ostali eni in isti, itak bodo pa v vsako temo, pa če nima totalno nobene veze privlekli svoje sranje. Tako da vse po starem.
Maverick si je 15 let na Bahamih praskal jajca, sedaj pa misli, da bo v parih mesecih popravil vso štalo za nazaj, kar so mu skuhali njegovi hlapci.
Ne me hecat no:valjamse:
Ko pa smo določeni že pred leti opozarjali kaj je treba naredit pa nič, eden bolj pameten kot drug. Takrat pa niste poslušali. Kar ste sejali sedaj žanjete.
Nikar ne pričakujte, da bo po tem kaj boljše. Dokler...
itak je tak način butast da bolj ne more bit ker sedaj si imel politko vsak v nekem kontejnerju sedaj pa bo po celem forumu. pa že sedaj so bile pritožbe kje vse se je pojavila politika.
sedaj pa bo odprl temo z neko "smešnco/satiro" od artača, ne preveč povezano s politko, čez 14dni bo nekdo nalimal neko njegovo politično "smešnco/satiro" ki ni za obe strani 100% pravilna in 3 poste kasneje smo pri domobrancih in partizanih.
ena lepa taka je bila sedaj od tistih tamponov, par postov in če sem prav videl totalno neizvano o tem kako je nsi izkušen v tem (teme ne najdem, naj me kdo popravi če so bili najprej garaže in kužki ali nsi). in naj me kdo updejta ali je tisti ki je začel dobil kakšno kazen ali serje naprej?

ViLiam

Fizikalc
11. jan 2022
401
-875
28
A teme: Vojna v Ukrajini, Greta, Hrvaška vukojebina, Iran... da ne naštevam naprej to pa niso politične teme!
Sedaj bo najbolj priljubljen del foruma : čvek-novice-umrl je... :valjamse:
Tam not bodo lahko privlekli(kot že so) vse tisto, kar je bilo do sedaj nasrano drugje.
A vi to res mislite, da bo kdo od teh nesposobnih moderatorjev znal čistit!

B81

22. jul 2007
36.975
10.524
113
Meni niti ni jasno, kako pride do tezave.
Je to prijava na spletno oko in potem dobi Maverick opozorilo ali kaj? Dejansko pride policija zaradi prijave?

Zakaj se osebek enostavno ne opozori in potem perm.bana?
Jaz se kar ne morm verjet temu levemu manipuliranju, po njihovem ciscenju vsega, kar je v nasprotju z njihovo agendo.
IMO je naređenje prislo bolj iz vrha, ker je bilo ogromno informacij, linkov, videov o napakah vlade in tega mi "na kloju" ne moremo dopustit.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
točno to...
razen če tole ni nekaj kar lahko odprem med novicami/v čveku, mogoče celo ekonomski kotiček da kjer lahko tudi ostali kaj pokomentirajo, čisto praktičnega kam skrit keš pred oblastjo v teh časih...
in smo takoj pri komunistih in kapitalistih in 3 poste kasneje tam kjer vedno.

genialne rešitve, čakamo na auto-delete tem z določenimi ključnimi besedami. lahko pomagam pri naboru le teh, admin je očitno polno busy, modov pa ni.

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
Sedaj bo najbolj priljubljen del foruma : čvek-novice-umrl je... :valjamse:
in ce ne bos imel kaj lepega povedati o pokojniku ob smrti potem ne bos smel povedati... kje je tukaj svoboda izrazanja in govora kje je tukaj dovoljeno imeti svoje lastno mnenje
ce je moje mnenje umrlem, da je recimo presustnik ali pa da je bil prevarant potem, to za vraga lahko povem in to ne pomeni, da ne komuniciram na ustrezno visokem nivoju...
medtem ko oznacevanje s fasiti in pa obzalovanje da recimo enih niso zadosti pospravli je pa povsem ustezno komuniciranje

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.821
113
Še na hitro mojih "50c" za to temo:

- Uporabnik, ki je Mavericka kontaktiral in mu zaradi njegove daljše odsotnosti na forumu predstavil situacijo, ki je definitivno zahtevala neko ukrepanje, sem bil jaz. Takrat je bila na voljo opcija, da se kontaktira lastnika ter najde neko rešitev ali pa se naredi alternativo alterju in ta druga opcija se mi osebno pač ni dopadla tako da sem posledično ukrepal tako kot sem. Ni mi žal kljub temu, da se z današnjimi rešitvami oz. "rešitvami" ne strinjam ampak izbira le-teh pač ni (več) moja stvar.

- Tudi sam sem razočaran nad izbrisom podforuma Parlament & Spam, še toliko bolj sem pa razočaran nad novimi pravili, ki izrecno prepovedujejo politično debato na forumu (1. člen, 4. točka - https://www.alter.si/help/terms/), to je po mojem mnenju izjemen fail. Razumem zakaj (izogib prenosa politike na druge podforume) ampak izbrana rešitev v obliki izbrisa ter prepovedi je pomoje zelo napačna, enostavno preveč smrdi po kompletni cenzuri in nezaželljeno obnašanje nekaterih (kdaj tudi mene) ne sme biti vzrok za to, saj se da take probleme rešiti na drug način, ki pa res ni tako enostaven/hiter/eleganten ampak zahteva kar nekaj časa in energije, t.j. redno/sprotno moderiranje vključujoč redna brisanja postov, izdajanje opozoril, začasne in stalne bane ter omejitve pri pisanju. To se je zdaj tudi dokaj redno začelo delat in IMHO bi to sčasoma doseglo željen učinek ampak izgleda, da se je vse skupaj odvijalo prepočasi.

- Ponujena alternativa izdelave interesne skupine oz. zaprtega podforuma v bistvu sploh ni alternativa. O politiki ter njenemu delovanju, ki vpliva na vse nas je nujno potrebno debatirati javno in ne zgolj s somišljeniki, dopustnost izražanja različnih mnenj je nujno potrebno pa čeprav je lahko to mnenje spisano na bolj (ne pa preveč) primitiven način. Pač niso vsi literarno oz. splošno izobraženi, mnenje pa imajo vsi in bi morali imeti tudi vso pravico to mnenje izraziti. Meja bi morala biti postavljena pri jasno postavljeni definiciji sovražnega govora in ne pri točki, ko so prizadeta čustva nekoga, ki se zaradi X razloga ne strinja z napisanim.

Edit: typo, hitri prsti pa še par tipk na tipkovnici mi šteka

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.821
113
Točno tako, nekdanja moderacija ga je celo označila za popestritev in pluralizacijo foruma..o_O
Zakaj se spet lažeš? STFU s tem nakladanjem. Oznako 123ju sem podelil jaz, ja, takrat sem imel še moderatorsko funkcijo od katere sam samovoljno odstopil, ker mi je bilo prevečkrat očitano, da kot moderator ne smem izražati lastnega mnenja ampak moram samo moderirati (jebesh to & vse, ki tako mislijo), niti približno pa nisem napisal, da je 123 popestritev in pluralizacija tega foruma temveč sem napisal, da je s svojimi ekstremno desnimi objavami protiutež ekstremno levim objavam oz. razmišljanjem. Kmalu po tem pa je nekaj uporabnikov tu gor začelo kot mantro ponavljati to zgrešeno trditev na katero sem te opozoril že pred kratkim, ti tudi prav lepo pojasnil kako in kaj ampak več kot očitno misliš lagati še naprej. Upam da bo MaverickT ukrepal tudi pri takšnih kroničnih lažnjivcih kot si ti pa recimo Mare2 pa še kdo in ne bo ostalo zgolj pri odstranjevanju primitivnega izražanja. Sicer dvomim, da bo iz te moke kaj kruha ampak hej, upanje baje umre zadnje.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
Še na hitro mojih "50c" za to temo:

- Uporabnik, ki je Mavericka kontaktiral in mu zaradi njegove daljše odsotnosti na forumu predstavil situacijo, ki je definitivno zahtevala neko ukrepanje, sem bil jaz. Takrat je bila na voljo opcija, da se kontaktira lastnika ter najde neko rešitev ali pa se naredi alternativo alterju in ta druga opcija se mi osebno pač ni dopadla tako da sem posledično ukrepal tako kot sem. Ni mi žal kljub temu, da se z današnjimi rešitvami oz. "rešitvami" ne strinjam ampak izbira le-teh pač ni (več) moja stvar.

- Tudi sam sem razočaran nad izbrisom podforuma Parlament & Spam, še toliko bolj sem pa razočaran nad novimi pravili, ki izrecno prepovedujejo politično debato na forumu (1. člen, 4. točka - https://www.alter.si/help/terms/), to je po mojem mnenju izjemen fail. Razumem zakaj (izogib prenosa politike na druge podforume) ampak izbrana rešitev v obliki izbrisa ter prepovedi je pomoje zelo napačna, enostavno preveč smrdi po kompletni cenzuri in nezaželljeno obnašanje nekaterih (kdaj tudi mene) ne sme biti vzrok za to, saj se da take probleme rešiti na drug način, ki pa res ni tako enostaven/hiter/eleganten ampak zahteva kar nekaj časa in energije, t.j. redno/sprotno moderiranje vključujoč redna brisanja postov, izdajanje opozoril, začasne in stalne bane ter omejitve pri pisanju. To se je zdaj tudi dokaj redno začelo delat in IMHO bi to sčasoma doseglo željen učinek ampak izgleda, da se je vse skupaj odvijalo prepočasi.

- Ponujena alternativa izdelave interesne skupine oz. zaprtega podforuma v bistvu sploh ni alternativa. O politiki ter njenemu delovanju, ki vpliva na vse nas je nujno potrebno debatirati javno in ne zgolj s somišljeniki, dopustnost izražanja različnih mnenj je nujno potrebno pa čeprav je lahko to mnenje spisano na bolj (ne pa preveč) primitiven način. Pač niso vsi literarno oz. splošno izobraženi, mnenje pa imajo vsi in bi morali imeti tudi vso pravico to mnenje izraziti. Meja bi morala biti ostavljena pri definiciji sovražnega govora in ne pri točki, ko so prizadeta čustva nekoga, ki se zaradi X razloga ne strinja z napisanim.
se zelo strinjam z napisanim

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.999
-373
113
dej povej cel kontekst, tudi joc je izjavil, da si zeli da bi bila vlada manj socialna. torej je ona le dala otrosko kontro, da ona pa zeli da bi bili man kapitalisticni.

ti seveda lahko napises, da te je sram. kaj nas briga zakaj je tebe sram.

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.