Foršpan - problem

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Ma mazal sem že vse, vztrajen sem bil tudi, imam vse oguljene roke:) Kupit sem še tudi nov foršpan...
Probam naslednji teden z vašimi nasveti.
So pa kabli že notri ja, ampak je še veliko prostora.
Ponavadi sem imel probleme kabel potegnit, da se bi mi pa foršpan tako zatikal pa še ne.

ja lubček ,sem prvič zasledil da že omaš nekaj kablov potegnjenih v požiri -to pa je že druga zgodba

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Tehnični vazelin, modra tuba. Včasih so ga rabili vodovodarji za spajanje odtokov (namazali tesnila da so lažje šla skupaj) zato se mu reče pri nas vodovodarski vazelin!;)

nikoli pasti za odtoke nismo rekli vodovodarski vazelin - je pa navadno tuba bela . če boš kakega vodovodarja vprašo za vazelin te bo čudno gledal kaj je to Gre pa odlično z njo roke prat če nimaš grugega mila pri roki .Pa brez zamere

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
ja lubček ,sem prvič zasledil da že omaš nekaj kablov potegnjenih v požiri -to pa je že druga zgodba

Ja pa res nisem nikjer tega omenil, no meni je bilo samoumnevno :)
Kot sem napisal, mi to ni nikoli predstavljalo problema, zato pa iščem nasvete ker nisem ravno iz tega "foha" :)
Sporočim drug vikend

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Kot sem napisal, mi to ni nikoli predstavljalo problema, zato pa iščem nasvete ker nisem ravno iz tega "foha" :)
Sporočim drug vikend
V tem primeru, ko že imaš žice notri, bi znalo biti lažje od telovadbe s foršpanom uporabiti eno od že obstoječih debelejših žic in nanjo privezati nov kabel in še nadomestno žico ter oboje skupaj potegniti skozi.

altermost

Fizikalc
14. maj 2015
258
75
28
V tem primeru, ko že imaš žice notri, bi znalo biti lažje od telovadbe s foršpanom uporabiti eno od že obstoječih debelejših žic in nanjo privezati nov kabel in še nadomestno žico ter oboje skupaj potegniti skozi.
Sporočim drug vikend
Pazi pa na verjetne motnje - jaz bi uporabil sftp kabel, če bi že moral v eno cev mešat šibko in jako omrežje, načeloma pa tega nebi naredil.
Sem ravno na novo teraso potegnil razsvetljavo-led in žice za zvočnike, ki se samo 1x prekrižajo, pa mi ob prižganih ledicah zvočnik neha špilat in začne hreščat.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
Glede motenj npr. doma nimam nobenih težav, pa sem potegnil 70 metrov vse po obstoječi napeljavi.
Sem pa bral že o tem, da so možne motnje.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.283
2.402
113
Dela tudi gigabit BP če so linije 20-30m. Običajno niso, sploh pa ne celotne dolžine mimo VN žic.

NoteThis

Fizikalc
25. sep 2013
519
174
43

Tole. Jaz bi to naredil po 5 minutah zaje... s foršpanom.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
rukaj ga not ven pa malo vrti. Bodi vztrajen :)
Druga opcija vzameš vrvico (jaz vzamem tisto za paradajze vezat) in na drugi strani sesalec na cev/dozo tak da je diht. Vrvico bo potegnilo not v trenutku. Tak da pazi da je ne posesaš. sproti preverjaj. S to vrvico potem pote4gneš foršpan ali kabl.

imam podobno težavo, testiram tole, kar si napisal, s sesalcem alikompresorjem, upam da bo šlo, ker sem vmesže obupal.