[Formula 1] VN Kanade - Montreal

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
confused-1.gif

Kako lahko sploh primerjas trcenje Kimija v monacu med dirko v dezju, pri polni hitrosti, na neravnem asfaltu s trcenjem Hamiltona pri nizki hitrosti zaradi omejitve v boksih, pri prizgani rdeci luci, pri ustavljenih dveh dirkacih?

Ze v osnovi si mim usekal. Ostalo ne rabi komentarja, ker je ze zacetna predpostavka napacna.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
ste pa pozabli na nekaj!

Hamilton je v postankih v boksih IZGUBIL 2 mesti!!!
Kimmi in Kubica sta prišla pred njim ven!

vprašanje kak bi se dirka razpletla če nebi blo nesreče...

Mene bol zanima, če bi Kimi in Kubica prišla cela z boksov.
evil.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Marauder pravi:
Jaz ne navijam ne za enega ne za drugega!

Koliko let je že Kimi v svetu F1? Pa kolikor me spomin vodi, je celo svetovni prvak... Ampak tista poteza v Monacu ni bila vredna tega naslova! Žal ne! Se zgodi? V redu... Sej bi tudi on lahko kam drugam odvil, pa nebi lih Sutila (na morda njegovi dirki karjere) ven storpediral.
Koliko časa je pa Lewis v tem svetu? Koliko dirkačev se v svoji krstni sezoni bori za naslov svetovnega prvaka? Dejstvo je da nebi smel spregledati rdeče luči. Ampak dejstvo je da tam rdeče luči sploh nebi smelo biti! To trenutno pravilo SC je bedasto in če ga nebi bilo bi bilo drugače...

Zakaj sedaj Lewisa kaznovati? Kdo ve... In zakaj na VN Monaca ne kaznovati recimo Kimija za njegovo napako? Ali pa Alonsa za njegovo misijo nemogoče ko je hotel nemogoče v tistem ovinku? Ne zagovarjam nikogar ampak ta kazen je po mojem mnenju popolen nesmisel in veliko vmešavanje FIA v svet F1...

Sicer pa ni samo Lewis nesposoben bedak kot lahko berem v vaših postih... Nihče pa ne omeni recimo Rosberga, ki je tudi spregledal rdečo luč in "si izbral" Lewisa... Se pravi da je tudi on nesposoben bedak?

Rosberg ni direktni konkurent za naslov in sedi v relativno nevtralnem dirkalniku. Tako kot bi bil Kubica retardiran vzhodnjak v očeh fefaijevcev, če bi vozil McLarna, bi bil Lewis talentiran mladec, če bi sedel v BMW-ju. Takle mamo... škoda cajta, da poskušaš iskat smisel v postih nekaterih opranih ferarijevcev. Itak so za vožnjo in zmagovanje v F1 potrebni v veliki večini samo sponzoji, ane darijan
smirk-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
ROFL.
bonk.gif

Vsak postanek je enako hiter kajneda...zato pa plačujejo 400€ na matico oz več kot 150k€ na sezono za enosmerne matice, da pol nič ne pridobijo.
hysterical-1.gif

Ravno pred Monacom je bila štorija o tem kako fefafi špijonira BMWjeve postanke, ker so tako hitri.
bonk.gif

Torej praviš, da je odločala menjava gum? Primerjaj čase postankov med Kimijem, Kubico in Lewisom, potem pa pametuj....

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
In kaj ti ti casi povejo? Da je hamilton startal z bol praznim tankom in je zato moral takrat doliti vec. Ali mogoce mislis, da je bilo vseh prvih pet na tocno isti taktiki? Je pac vozil z lazjim bolidom in je zato moral dlje tankat. Cist preprosto.

Potem ga je pa zmedlo, ker sta dva stala v stric in pred sabo zagledal spet volan poln luck pa ni vedel kaj narediti zdaj
bonk.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Citat:
Penalty 'harsh', rules 'silly' - Hamilton
Traffic lights not the solution

Citat:
"We are in a race. How can you see a red light at the end of the pit lane?" he asked.

Zgčeda še nima dovolj.

Čudno, da se ne buni glede rumenih zastav, ki plapolajo ob dirkališču in jih zgleda sploh ne opazi?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ma cepec je...

Stewart je izjavil, da je to pač zarad neizkušenosti....
hysterical-1.gif

Za kazen so takoj vedli da bo....čist jasno. O Rosbergu ne govorimo tolk, ker je sledil Hamiju in je moral reagirat še toliko hitreje, ker je cepec pred njim že sanjal o pokalu za 1. mesto.
hysterical-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Kazni morajo tudi malce biti odvisne od škode, ki jo nekdo naredi. Če se kak noob zavrti trikrat na stezi, mu valda ne bodo dali kazni. Če pa bo hkrati skeglal par voznikov, pa bo kazen že prišla.

Tako je hamilton skeglal svetovnega prvaka, tistega ki se je boril za zmago in prvega kandidata za prvaka letos. Rsorberg pa ni nikogar skeglal, ker je hamilton že itak bil out...pomoje bi hamilton morla dobiti večjo kazen od rosberga.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Že..ampak spomnite se recimo Monaca, takrat ko se je šuml ustavil sredi proge in blokiral ostale...če bi se to ne bi zgodilo v zadnjih minutah treninga, kazni verjetno ne bi dobil...tako pa jo je. Vseeno se mora kazen malce "prilagodit" posledicam, tudi v resničnem svetu je tako. Če jaz zletim s ceste pijan ne bom dobil iste kazni, kot če bom pri tem še skeglal koga...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Ne moreš primerjati cesto (in CPP) ter dirkališče. Oba sta naredila isto pizdarijo in bosta isto odgovarjala. Če še nisi opazil, pri F1 kupončkov za nesrečo ne delijo...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
No pa dam primerjavo z realnim svetom. Če jaz doma treniram streljanje z pištolo sem lahko manj kaznovam, kot če pri tem slučajno koga zadanem, pa čeprav bi recimo samo streljal "v zrak".

Kakorkoli, v F1 so kazni dokaj flexibilne, sem ziher da nikjer v kazenskem pravilniku ne piše:

- če dirkač spregleda rdečo luč pri izvozu iz boksov in ob tem nasadi voznike, ki stoji pred njim, dobi na naslednji dirki +10 mest za kvalifikacije...

Kazni si "zmišljujejo" sproti, seveda pa velja neko kopito po katerem to delajo.

Sem ziher, da bi kimi fasal kazen v monacu, če bi v trenutku, ko je zletel s steze dvignil obe roki v zrak in bi ga lahko kaznovali za malomarno vožnjo...tako kot so verjetno hamija.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Poglej, Kimi v Monacu ni imel nobene hitrostne omejitve in nobenih semaforjev. šlo je pač za dirkaško nesrečo, precenil je svoje in sbolidove sposobnosti v danem trenutku. Hamilton pa je prevozil rdečo luč. To, da je pri tem poradiral še nekoga, je postransko. Če ne bi bilo, bi mu naložili še plačilo stroškov Ferrariju...
Po kakšnem kopitu delijo kazni: recimo, da Hamilton to ponovi na naslednji dirki, se pravi spet prevozi rdečo luč, mu zadnje startno mesto na naslednji dirki ne uide. Tretjič.... bi bil vprašljiv že start...

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.527
1.231
113
ni res.... če na dirki prevozi rdečo luč, mu začnejo mahat s črno zastavo!

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ce prevozi rdeco luc, dobi drive-through penalty.. Remember Barrichello - Melbourne?

Lap 49 Barrichello is to get a stop go penalty.

Vir: Klik

Samo kakor se spomnim je bil po dirki vseeno diskvalificiran...

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Hm..a ni pred kratkim bil massa DSQ zaradi tega, ker je prevozil rdečo luč?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Hmn..zdaj sem pa res zmeden. Zdi se mi, da imam podobn dogodek v mislih in če se ne motim lih v kanadi?

Možno da celo lani?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
DSQ 5 Felipe Massa Ferrari 51 Black flagged 5

Torej tega se spomnim, pa če se ne motim se je peljal skozi rdečo luč v boksih?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.527
1.231
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Hm..a ni pred kratkim bil massa DSQ zaradi tega, ker je prevozil rdečo luč?

saj to lih.... se tudi jaz spomnim da je bil Massa dsq zaradi prevožene rdeče.... kdaj pa nimam pojma... verjetno lani
smile-1.gif