Formatiranje računalnika

Jamaican_Lion

Fizikalc
24. nov 2011
370
231
43
Kingston town
Mam hp-ja, na katerem se mi je OS sesul in bi ga moral formatirat. Na njem so že bli nameščeni windowsi. CD-ja z windowsi nimam nobenega (ne vem al je sploh bil zraven), zato me zanima kako je s formatom. A ma računalnik že kje na disku to nameščeno al bom mogu piratske inštalirat?
Hvala

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.839
140
63
Imaš kako licenčno nalepko na ohišju računalnika? Jaz sem pisal na HP Slovenija in podal serijsko št. PC-ja in priložil fotko nalepke z win licenco, pa sem čez par dni zastonj po pošti dobil CD z programsko opremo in gonilnike.
Pa je bil PC second hand uvožen iz Nemčije.
Prav začuden sem bil.

Jamaican_Lion

Fizikalc
24. nov 2011
370
231
43
Kingston town
Licenčne nalepke nimam nobene
frown-1.gif

Nazadnje urejeno:

Jamaican_Lion

Fizikalc
24. nov 2011
370
231
43
Kingston town
Če ne drugo mam račun od računalnika na katerem se jasno vidi da je bil z W7. Samo to da bi jim pisal na HP- je zadnja možnost, ker brezhiben računalnik rabim kr nujno.

Drugače so simptomi da mi ob startupu javi napako "visual c++ runtime error.....", zvok ne dela, javlja da so neki programi naredili fatalno napako ipd. Ko poizkušam naredit system restore mi napiše da ni možno (niti v safe modu). Je tukaj kakšna rešitev? Morda je virus, čeprav je bil temeljito pregledan microsoft security essentials?

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Če je prenosnik, ima na spodnji strani nalepko o naloženem Windowsu.z ''Product Key''
Iz pašnikov si prenesi ''Win_7_48in1_EN_X86_X64'' in si naloži različico za HP, ki si jo imel prej in uporabi ''Product Key'' iz nalepke.

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Če je bil prenosnik kupljen s prednameščenim OS, zraven pa nisi dobil namestitvinih medijev, se namestitev nahaja na skriti, t.i. rescue particiji. Ob zagonu računalnika udari/pritiskaj F11 in znašel se boš v meniju, ki bo med drugim omogočal ponovno namestitev OS.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.397
113
Na začetku ko poženeš računalnik ti pove katero tipko moraš pritisnit za povrnitev sistema v prvotno stanje.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Oziroma to v navodilih nekje piše.

Kot rečeno, ti tudi pošljejo DVD zastonj, ampak to pač traja nekaj dni.

Če nalepke ni, je to sumljivo, razen če je bil Windows kupljen ločeno (ampak potem bi imel DVD...).

Novejši HP laptopi imajo sicer nalepke pod baterijo ali pa pod pokrovom (spodnja stran laptopa).

Jamaican_Lion

Fizikalc
24. nov 2011
370
231
43
Kingston town
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Na začetku ko poženeš računalnik ti pove katero tipko moraš pritisnit za povrnitev sistema v prvotno stanje.

Morda HP- recovery? Napiše da bo vse na disku tako kot bi prišel iz tovarne. A to pomeni da bo tudi OS inštaliral, al bo samo vse pobrisal?
Hvala

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.397
113
Citat:
Uporabnik Jamaican_Lion pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:

Morda HP- recovery? Napiše da bo vse na disku tako kot bi prišel iz tovarne. A to pomeni da bo tudi OS inštaliral, al bo samo vse pobrisal?
Hvala

Če si imel nameščen OS tovarniško bo ga tudi namestilo
smile-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Ponovno bo namestil OS in vse dodatne programčke, kot si jih dobil ob nakupu računalnika.