Font s pisanimi črkami

darwin

Majstr
17. avg 2007
598
376
63
Zdravo!

Zanima me, če ima kdo kakšen lep računalniški font, ki bi izpisoval v pisanih črkah ter da vsebuje vse naše šumnike (č, š, ž) (potrebujem za eno poroko).
Oz. če kdo ve, kje bi ga lahko našel na internetu (free). Vse kar mi uspe najti in kar imam sam doma mi v najboljšem primeru ne izpiše Č-ja.

Za vsako pomoč bom zelo hvaležen!

p.s. Moderatorja bi prosil, da vsaj do jutri popoldan pusti tu, potem pa lahko prestavi v Dom ali pa v PC kotiček.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Na dafont.com imajo ful lepih fontov. Jaz nene nekaj kompliciram z šumniki, le v naredim in je to to.

darwin

Majstr
17. avg 2007
598
376
63
Vsem trem najlepša hvala za pomoč!

Ali kdo mogoče ve, s katerim programom oz. kako se fonti sploh delajo. Ali mogoče obstaja možnost, da bi font naložil na računalnik, potem bi pa manjkajoče znake preprosto dodal/narisal?

Saj načeloma tudi sam nad sičnik dam manjši V, ampak če imaš pa več besedila, je pa to skoraj misija nemogoče.

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
za izdelovanje pisav obstaja fontlab al pa fontographer, ki pa seveda nista free, ampak prekleto draga.. drugač pa da narediš en font, ki bo splošno uporaben, je treba kr nekaj drkarije, pa znanja vektorskega risanja, pa nekih nastavitev.. jaz ga delam za diplomsko, pa delam že ene 2-3 mesce, pa sem še vedno pr minuskulah (tamalih črkah).. rajši si font z neta potegni..