Folija ali "tempered glass pretector"

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Nabavil sem že različna stekla za različne modele telefonov na ebayu, od 4 eur pa prek 10 eur. Razlik v samem steklu nisem opazil, se pa razlikujejo po debelini in obdelavi robov, ki so lahko zaobljeni ali ostri. Drugega, razen embalaže/dodatkov/marketniških imen in razlike v ceni nisem opazil.

Recimo za iphone 5s, ki ima gumbek s skenerjem prstnih odtisov, mi je pomembno da ni steklo predebelo, ker pol mam jamo do površine gumbka, zato uporabljam caa 0.2mm debelo steklo z zaobljenimi robovi, torej najtajnše, ki je dobavljivo. Sicer pa je večina stekel debeline 0.3mm pa tudi 0.33mm ali še celo več. Za dobro zaščitno pred zlomom zaslona priporočam vsaj 0.3mm.

@Avtofun Če si pri nas plačal 15 eur za steklo, pol si lahko misliš, da je na ebay identično za 5 eur. To, da pa se je odleplo pa so krivi padci in verjetna zaobljenost zaslona na tvojem telefonu. Na iphone 4 ali 5, kjer je komplet raven zaslon takih problemov nisem mel.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Steklo* je res dobra zaščita, vendar sem ga sam odstranil po dveh mesecih. Motilo me je, da je telefon postal "debelejši in težji" :) Res je razlika v občutku v roki z ali brez stekla ....

*Ultimate Shield [http://www.ultimateshield.co.uk/] - čez sam izdelek pa nimam pripomb, pa še v mm natančna poravnava za moj telefon, pasalo kot ata na mamo :)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Nabavil sem že različna stekla za različne modele telefonov na ebayu, od 4 eur pa prek 10 eur. Razlik v samem steklu nisem opazil, se pa razlikujejo po debelini in obdelavi robov, ki so lahko zaobljeni ali ostri. Drugega, razen embalaže/dodatkov/marketniških imen in razlike v ceni nisem opazil.

Recimo za iphone 5s, ki ima gumbek s skenerjem prstnih odtisov, mi je pomembno da ni steklo predebelo, ker pol mam jamo do površine gumbka, zato uporabljam caa 0.2mm debelo steklo z zaobljenimi robovi, torej najtajnše, ki je dobavljivo. Sicer pa je večina stekel debeline 0.3mm pa tudi 0.33mm ali še celo več. Za dobro zaščitno pred zlomom zaslona priporočam vsaj 0.3mm.

@Avtofun Če si pri nas plačal 15 eur za steklo, pol si lahko misliš, da je na ebay identično za 5 eur. To, da pa se je odleplo pa so krivi padci in verjetna zaobljenost zaslona na tvojem telefonu. Na iphone 4 ali 5, kjer je komplet raven zaslon takih problemov nisem mel.

Telefon je Galaxy S5, mislim da je raven display ali...? Pa saj to kar se odlepuje se ne odlepi dejansko, ampak ob rubu stekla čez čas postanejo takšne moteče lise, do vidnega polja ekrana sicer ne pride!

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.564
3.933
113
Jaz sem za prejšnji telefon kupil folijo, ki je bila trda kot "steklo", ampak še vedno folija (tanka kot papir, zelo rahlo upogljiva - občutek plastike). Nobenega mehurčka pri polaganju zaradi trdote, dve leti kot nova, nobene praske, nobenega prstnega odtisa, odrezana izredno natančno. ... 75 centov. Itak ni šans da kje dobim enako za nov telefon.... sem kupi pri istem sellerju z istim opisom - dobil navadno crappy folijo - precej mehkejšo, čeprav niso čisto mehke, kjer sem eno uro rofkal ven mehurčke, pa vse se pozna in je po dveh mesecih za stran.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Zanimivo, nek novi polimer. Je bla čisto prozorna, kot steklo recimo? Tudi če navadno folijo perfektno inštaliraš, je po mesecu ali dveh normalne uporabe za vstran, ker se takoj spraska. Tak da bv, zaj ko mamo steklo na voljo.

Jaz sem edino pri enem sgs3 videl na robovih rahlo odstopanje zaobljene steklene folije dobesedno zaradi svinjarije. Sgs5 pa ima kot pedhodniki čisto ravn zaslon do zaobljenih robov, folije je tak nekaj majn, kot se vidi zgoraj na sliki, tak da ni problemov da se nebi lepo prilepla. Drsenje je boljše, popolna zaščita pred praskami, majn se masti, ob malo sreče se zlomi folija namesto zaslona.
zmaga.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.068
6.916
113
pri taščici
Pa ravno za S3 ga moram kupiti. Mah bom nekaj izbral, pa upam da ga v kombinaciji z kakšnim silicon case obvaruje razbite šipe.
Bom vzel tole pa bom poročal ko dobim
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.068
6.916
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kaj je bolje kupiti za zaščito stekla na telefonu S3 neo?
tempered glass

evo dobil tole, pa študiram da bi vrnil, ker steklo je pocelem obsegu manjše za cca 3mm. -dejansko je tako veliko kot je velika original nalepljena folija. S3 je širok 68 mm, steklo pa 62mm. TEga res nekako ne bi lepil na telefon.
Je to običaj pri vseh ali sem samo naletel na tak primer.
Narejeno je tako kot na drugi in na četrti sliki oglasa.
Folije katere sem do sedaj kupoval so bile običajno od roba ohišja do roba ohišja.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Tako je,ker S3 ima na koncu "zaokrožen"ekran in tudi folij,če niso res tanke ne primejo ampak se odlepi.Zato tudi steklo ne bi prijelo na tistem zaokroženem delu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.068
6.916
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Tako je,ker S3 ima na koncu "zaokrožen"ekran in tudi folij,če niso res tanke ne primejo ampak se odlepi.Zato tudi steklo ne bi prijelo na tistem zaokroženem delu.
Sem mislil da je prvi april, pa glej ga hudiča, steklo je res izbočeno.
bonk.gif

Napaka. Spominja me na ročno uro pred dvajsetimi let, ko sem prvi mesec razbil steklo ker je bilo mm ali dve dvignjeno iz ohišja, Menjano steklo je bilo pod nivojem ohišja in ga nisem razbil nikdar več.
Sedaj tudi vem zakaj je toliko stekel razbitih na S3.
Bo treba kar pošteno zaščito čez nabiti (etui...) ne ljubi se mi menjat stekla prav pogosto, predvsem zato ker najbrž ne bi to sam počel.

22. jul 2007
13.556
1.743
113
124
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik sandiv pravi:
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Jaz uporabljam TEGA na htc one m7
zmaga.gif

Naročil tega, ki ga hvali WeWatchingYou in paše v nulo, roba okoli stekla praktično ni, drsi noro lepo! Hvala za nasvet!
cheer.gif

Kolik mm je tanka?
Na škatli piše, da obstajajo tri debeline 0,26/0,33/0,4 - 0,4 je predviden za htc one m7, tako da zgleda se od modela do modela razlikuje.
Najbolje da vprašaš prodajalca.

alinko

Pripravnik
12. avg 2009
171
3
18
Pozdravljeni

Mene pa zanima kje v slo se da dobit panzerglas za galaxy tab 3 8.0? Hvala

Lp.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.068
6.916
113
pri taščici
Evo tole ostane od stekla ko frcnes v njega (ni bil zmontiran na gsm)
Kaj vzeti naslednjega. Naj vzamem istega? Saj je bil sicer ok, ampak sem ga prilepil čez original folijo in so se začele nabirati smeti zgoraj, ker je bila folija manjša.
v čem je fora panzer glassa?
http://www.ebay.com/itm/Origin...=item4ae21c50f7
2194486-20150318_193607.jpg

Priponke

• 2194486-20150318_193607.jpg
    2194486-20150318_193607.jpg
    124,3 KB · Ogledi: 153
Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ksz...

je našel kdo kaj pametnega za iPhone 6? Zdaj imam eno čefursko folijo čez monitor in je že pošteno spraskana, naročil sem si na ebayu eno steklo, pa je fitting tak, kot da bi ga naredil en kitajc, ki je spil približno dva kamiona pira.

Sploh obstaja kaj, kar bi lepo pokrilo sprednjo stran? Je pa jeba, ker je ukrivljen.

(itak bom mel pa folijo gor še cele 14 dni, potem bom pa vse skup pozabil in brez folije uporabljal dalje)

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Evo tole ostane od stekla ko frcnes v njega (ni bil zmontiran na gsm)
Kaj vzeti naslednjega. Naj vzamem istega? Saj je bil sicer ok, ampak sem ga prilepil čez original folijo in so se začele nabirati smeti zgoraj, ker je bila folija manjša.
v čem je fora panzer glassa?
http://www.ebay.com/itm/Origin...=item4ae21c50f7

Od kod ti ideja, da si nalimal steklo čez folijo namesto direkt na zaslon? Vzemi istega, ker razlik v kvaliteti stekla ni, le v obdelavi. Zaobljeni robovi, debelina stekla in seveda cena... Panzer glass je samo marketinška finta oz. steklo pod mikavnim imenom.

Nazadnje urejeno:
22. jul 2007
13.556
1.743
113
124
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
ksz...

je našel kdo kaj pametnega za iPhone 6? Zdaj imam eno čefursko folijo čez monitor in je že pošteno spraskana, naročil sem si na ebayu eno steklo, pa je fitting tak, kot da bi ga naredil en kitajc, ki je spil približno dva kamiona pira.

Sploh obstaja kaj, kar bi lepo pokrilo sprednjo stran? Je pa jeba, ker je ukrivljen.

(itak bom mel pa folijo gor še cele 14 dni, potem bom pa vse skup pozabil in brez folije uporabljal dalje)
klik