Folija ali "tempered glass pretector"

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Men je tempered glas boljši pri montaži(brez mehurčkov) plus boljša zaščita, sem telefon povozil z ekranom navzdol, dobil samo prasko na tempered glasu.
Drugače so pa tudi zelo različni od debeline in kvalitete, na kakšnih se zelo hitro poznajo praske(na zaščiti).

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
339
11
18
TMG bolje zaščiti, ampak na večini naprav zgleda za kozlat, ker ne pokrije celotnega ekrana.

Primer

Nazadnje urejeno:

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
he he, glede na to s čem vse bo telefon v kontaktu, bi rabil še kaj bolj robustnega od s3
smile-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Steklo jasno. Sploh ni kaj za razmišlat..
smirk-1.gif
ebay uk

Silikon pa po želji. Glede na to, kaj vse maš po žepih ti res nebo škodo
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.068
6.916
113
pri taščici
Do sedaj še nisem razbil telefona, prask pa ima ena stara c3 neomejeno. Zato sedaj pri pametnih prakticiram silikon in folijo, sedaj pa vidim še to steklo.
Me pa zanima če je običajno steklo na neotu kaj manj občutljivo na lome kot na starem S3, kjer so jih razbijali (gorilla glass) samo da si ga grdo pogledal.
Za nek IP67 mi pa tudi ni. Ta poceni so olovš, 500 flik za kakšnega CAT pa ne dam .

Nazadnje urejeno:

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.572
940
113
Definitivno steklo.

Da pa pri nekaterih telefonih ne prekrije celotnega stekla, je pa verjetno problem v ukrivljenosti.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Problem pri teh steklih je tudi (v velikem deležu) da se začnejo čez čas odlepovat (sploh ko je telefon vmes nekajkrat na tleh). Sicer se ne odlepi dejansko, začnejo pa se od spodaj delat take tanke lise, kot laski. Meni se je to že 2x zgodilo, sicer neko čunga lunga steklo (po mesecu dveh), kolegu pa se je identično zgodilo na panzerglassu. Sicer so nama obema zamenjali ampak vseeno, potem se ti ne ljubi več tega reklamirat ker te itak gledajo kot da si iz lune padel.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Piše že, samo mislim da je nekej vmes med steklom in plastiko.

Pomojem je čisto steklo, ki ima na spodnji strani lepljivo prevleko, da se dobro prime na zaslon oz. plastično/steklen laminat poznan tudi kot gorilla glass. Že ko drsaš po njem, čutiš, da je steklo in je opazna razlika v primerjavi z GG.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Super, kater glass pa imaš? Jaz imam sicer trdi bumper od Spigna. Je pa res da meni kar pogosto leti telefon na tla
smile-1.gif
Sicer ne udari po steklu ampak izgleda da vibracije potem dokrajčijo to steklo ker ko sem prvo steklo dol trgal sem videl da je pod steklom še takšna fina tanka folija, verjetno da lepše gor prime na touch...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Saj ne govorim o tem da ne gre lepilo dol, govorim o tem da je grdo čez čas, ker se okoli robov naredijo takšne razpokice...

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
To je čisto odvisno od kvalitete. Za 3 ali 4 dollarje sigurno ne bo ravno top. Zaenkrat sem imel (toliko časa sem imel telefon) Milo firmo(aliexpress), na MI2S in je bilo eno leto, brez praske tako kot novo. Za 3 dollarje so se hitro pojavile praske pa tudi občutek bolj tako. Nilkin firma dela tudi zelo dobre folije ali pa tempered glas protektorje.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ta tempered glass je steklo, ker sem ga odstranil in prelomil na pol in se je razpočilo na miljon kosov, ki so bili seveda še skupaj. Odstranil sem ga zato, ker so bedaki, ki so na laser al kakorkoli to režejo odrezali zrcalno, kakor je telefon, samo sem vseeno dal gor, je pa problem, ker mi je steklo prekrivalo senzor svetlobe in v nekem trenutku se je zaslon izklopil, ker je mislil, da ga imam ob ušesu. Ker sem pač pomislil na ta senzor, sem ga takoj odstranil in zaslon se je prižgal. No, takrat sem ga zvil (malo od jeze, malo za test) in je razpokalo. In ne, nisem ga narobe zalepil, ker se zalepi samo na eno stran, če pa obrneš, samo drsi po površini, saj ima drugačen sloj, da prsti gladko drsijo po steklu.
Naslednjič sem naročil od drugega selerja. Ne boste verjeli, ampak paket in s tem steklo noter je prišlo prelomljeno na pol in celo razpočeno. Ne vem, kaj so vrgli gor na paket. Steklo je bilo sicer v dodatni škatli, taki, kot pridejo recimo šestila. No, to steklo je bilo prav odrezano, vendar malenkost drugače (pač, druga firma jih je rezala)
No, danes sem pri istem selerju naročil tretjič. Upam, da bom končno dobil cel paket.
Je pa to zadevo zelo enostavno prilepit, bolj enostavno, kot folijo, ker pride brez mehurčkov.
Še to, ko sem odstranil prvo napačno odrezano steklo, ni pustilo na ekranu čisto nič.
Pri nas pridejo taka stekla 20€ + poštnina.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik mat pravi:
To je čisto odvisno od kvalitete. Za 3 ali 4 dollarje sigurno ne bo ravno top. Zaenkrat sem imel (toliko časa sem imel telefon) Milo firmo(aliexpress), na MI2S in je bilo eno leto, brez praske tako kot novo. Za 3 dollarje so se hitro pojavile praske pa tudi občutek bolj tako. Nilkin firma dela tudi zelo dobre folije ali pa tempered glas protektorje.

No, koliko je steklo nabavna pri nas ne vem, jaz vem da sem za njega pri nas plačal v Mobi trgovini v LJ (ni pomembno kateri) cca. 15€ in bilo je tudi edino steklo ki je bilo na razpolago na moj telefon. Kolega pa je kupil mimovrste Panzerglass ki pa tudi ni ravno največji crap in je okoli 20€ in se mu je enako zgodilo tako da ne vem...