Fobije

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Helow,

Imate kakšne fobije? Če da, jih lahko delite z alterjevci v debati o fobijah.
smile-1.gif

Moja največja in menda tudi edina fobija, je fobija pred podganami. Ne morem se zamisliti, da bi se znašel v sobi sam s podgano, najbrž bi znorel. K sreči nisem imel veliko opravka z njimi in upam, da jih tudi ne bom imel, vseeno pa me kar zona oblije, če jo vidim, postanem nerazsoden in agresiven. Tej mržnji do podgan se mogoče od daleč lahko približajo le sršeni.

Včasih sem mislil, da imam fobijo pred višino, a danes vidim, da nimam nekih problemov s tem, razen seveda na nezavarovanem območju, mi je pa neprijetno plavati v morju na veliki globini. To bi bilo za enkrat to.

Zdaj pa vi.
smile-1.gif

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Pajki- MMam vedno par piksn pipsa pr bajt če je treba v akcijo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ni ravno fobija (po moje), imam pa precejšen strah pred tem, da bi se mi kaj zgodilo (da bi si odžagal prst, da bi oglušel, oslepel, da bi postal hrom itd.). Tak ni šanse, da delam s cirkularko, z motorjem se ne upam vozit, petardo sem vrgel v življenju eno, pa še takrat sem se tresel ko nor - še pasjih bombic nisem upal v roki držat ampak sem jih nekam položil in potem prižgal vrvico
rolleyes-1.gif

Je to fobija ali ne? Hipohondričen sicer nisem, ampak največji strah mi je definitivno, da bi pristal na vozičku do konca življenja, takšnega življenja si sploh ne predstavljam.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Ampak sej to lahko pristaneš tud če se ne voziš z mopedom, te kdo kje povozi, al pa zboliš,...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.420
5.654
113
Jst mam fobijo pred kolesarji v centru.....skos čekiram da mi neb kdo na haubo skoču
hysterical-1.gif

Nazadnje uredil moderator:

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Evo še moja kot vkolesar:
Mam fobijo pred avtomobilisti tudi izven centra, skoz jih mam na očeh, da me nebi kdo zgazu, ker jih večina vozi po sistemu "ko je jači".

Nazadnje uredil moderator:

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
ne vem, ce je bolestni strah pred zobozdravniki fobija ....

vse kar je povezano s tem, vonj, zvok, me spravlja ob pamet ....

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
se en zobozdravnikofob
crazy1.gif

mislim da sem tud en majcken hipohondra in imam sindrom bele halje. pa sem precej razumen, pa vem da mi nocejo slabega. podzavest pac
smile-1.gif

pajki so mi sicer ogabni, ampak ni neka fobija. ni mi prijetno, ko so ljudje naguzvani en poleg drugega. malo me je strah tudi letenja, predvsem to, da sem prepuscen nekomu drugemu in da pac nismo na trdih tleh in se mi vsakic zvrti kratek scenarij ce gre kaj narobe in si moram vedno rect, da pac bo kar bo, pa da ce bo fejst bolelo, da si zilo pregriznem (po drugi strani pa mi je ful fajn letet, pospeski, dviganje, spuscanje, pogled z visine, super uzitek!).

najvecji strah oz. fobijo pa imam pred plezalno steno. v steni zmrznem, pa ce sem na 2 metrih visine
crazy1.gif

Shai

Fizikalc
25. maj 2009
1.205
0
36
pajki aaaaaaaaaaaaaa :S ...pa na nezavarovanih območjih mi višina ni prijetna.

redorange

Fizikalc
6. avg 2007
1.283
0
36
45
terra rossa
bojanm.blog.com
kobilice
če pa zagledam uno veliko ki leti, je pa sploh panika
crazy1.gif

lani sem si še celo glavo porukal, ko me je zgrabla panika,
sem zagledal tri komade na fasadi, sem se spotaknu in zadaj je bil zid in z glavo direkt bum, se pobral, z roko na glavi in samo piči gasa.

Predlani sem prespal v dnevi na kavču ker je priskakljala ena manjša pod posteljo. Nekaj časa sem nekaj z metlo rukal, pol je pa mama prišla gor da kaj hudiča razbivam in je pop... še ona da če se mi je utrgalo al kaj. ma je blo ena ponoči
grin1.gif

uglavnem ne mi jih kazat

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
hysterical-1.gif

Ja, zobozdravnik je tudi meni groza. Ga bom obiskal, ko me bo fejst bolelo (čim kasnej, tem boljše).
ne-ne-1.gif

Glede pajkov pa morte vedet, da ste že sigurno kakega pojedli med spanjem. Pajki imajo radi veter, pride ti na usta in hop, ga popapcaš nevede.
smile-1.gif

teutates

Pripravnik
14. feb 2008
232
0
16
jaz isto pri kobilicah. včeraj je ena mini skočila pred mene, sem bla v par sekundah že v drugem štuku :p drugače sem pa lani šla na morje in je blo povsod miljon kobilic. na WCju vse stene polne kobilic.hujšega dopusta ne pomnim
uf-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
KSZ...

Moja fobija (ena in edina) so črepinje. Torej če se razbije kozarec nemorem pobrat črepinj. Niti ga nemorem skupaj pomest,
ali kako spravit v red; neznam razložit zakaj, ker se v osnovi ne bojim nožev, tut če se vrežem mi ni panike, če bi se pa vrezal
z črepinjo bi pa vrjetno omedlel. Če zdaj pride do primera da se kaj razbije, se pač umaknem v drug prostor.
Podoben strah imam pred razlitimi baterijami, akumulatorji in drugimi jedkimi snovmi, ampak črepinje me pa vržejo s tira.

Ni ravno fobija, se pa (moram) bojim čebel, os, sršenov, ker sem ekstremno alergičen na pike, če me piči osa v grlo,
mam približno 15 minut da se pojavim v bolnici, če pa sršen pa mogoče pol tega časa, tako da mamo doma v vseh sobah
pips skrit za kakimi vrati, predalu, in nočete videt kaj naredim revežu ko se srečama.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
ksz

Največja fobija ki se je trenutno spomnim je fobija pred sluzastimi živalmi z lovkami. Brr, nemorem si predstavljati da me med plavanjem v morju kakšna hobotnica ali kaj podobnega zagrabi. Ta fobija tako močna da se mi je v morju že dejansko neprijetno kopati, ker se nikakor nemorem sprostiti.
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Jaz imam čedalje več fobij
stah pred letenjem.
hitra vožnja z avtom
zobozdravnice še huje ko zbozdravnik
zaprti majhni prostori recimo pregleda z magnetorsonanco me je skoro bolj strah, ko operacije
plazilci,
invalidski voziček