Flikanje lukenj od žebljev, šraufov...

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.986
41
48
A obstaja za filanje lukenj na steni (od žebljev, šraufov, ipd., pa recimo še kakšna manjša luknja, skozi katero je šel kakšen koaksialni/mrežni kabel) kakšna "specializirana" zadeva (da se lahko zafila celotno votlino) ali pa je še vedno aktualen "hobby kit gips" in gre pač do take globine kot gre?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.825
6.110
113
ne razumem finte v cellotni votlini. Ni potrebe po tem.
Drugače pa daj gips z neko cevko not do konca. Al pa purpen pa polvišek odstraniš in skitaš prek.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.420
1.477
113
Zakaj bi po celotni votlini oz pozirki? Ni potrebe po tem. Ce je globja luknja od "cevi",
Pritisnes purpeno, kakor dalec gre, potem pa zakitas prek. Pa zbrusis.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.353
4.296
113
Opomba pri purpenu. Če je zid iz modularca se bo širil namesto na ven skozi luknje v ceglu in nisi nič naredil, če je beton bo pa ekspandiral tako da bo še omet pobral na obeh straneh luknje. Če je luknja manjša zafilaš na tesno z nekim fiksnim suhim polnilom. Časopisni papir, ki ga porineš noter z izvijačem ipd. je tradicionalna stvar in deluje čiso ok, potem pokitaš na debelini ki ga kit omogoča (ponavadi par mm, max. 1cm).

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.443
3.158
113
Lublana
Obišči stran
Jaz sem zadnjič uporabil tole. Navaden JUB kit ampak v manjši tubi Idealno za mašenje lukenj. Tudi globoko lahko zafilaš luknjo, če je želja. Pritisneš odprtino tube na luknjo in stisneš.

Priponke

• jub.JPEG
    jub.JPEG
    1,8 MB · Ogledi: 10
  • Všeč mi je
Reactions: brane_new in Marxon

luka51

Guru
16. avg 2007
14.825
6.110
113
Jubolin je za manjše razpoke ne za luknje. Moreš 3x kitat, da je ravno ker ga skup potegne. Te je bolše z električarskim gipsom prvo rundo ko v par minutah prime pa pol preko jubolin.

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.502
2.659
113
Jaz sem zadnjič uporabil tole. Navaden JUB kit ampak v manjši tubi Idealno za mašenje lukenj. Tudi globoko lahko zafilaš luknjo, če je želja. Pritisneš odprtino tube na luknjo in stisneš.
Ko se posuši je ''bel''. Ga ne ločiš - razen na 10mm - od klasično belega ozadja.
Mehansko je sprejemljivo trden - lahko je luknje na istem mestu - samo, da je masa vsaj 2 cm globoko!

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.675
4.590
113
50
Na sončni strani ALP
Jubulin je preveč tekoč in pri večjih luknah steče ven in potem imaš "grump".
Zmešaš kemaglet, zafilaš lukno in če lepo delaš, ne rabiš več kitat...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.356
1.962
113
Z nekim gipsom boš najlaže prišel skozi, ker ga lahko kupiš v kilski pakungi. Zraven nabavi še brusni papir da pobrsusiš površino. Če ti v prvo ne rata, in ostane vdolbina greš še enkrat čez.

Najlepše se dela (za moje pojme) s Perlfiksom (od Knaufa) a je problem, ker je pakiran v 25 kg vreči.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.376
9.735
113
Z nekim gipsom boš najlaže prišel skozi, ker ga lahko kupiš v kilski pakungi. Zraven nabavi še brusni papir da pobrsusiš površino. Če ti v prvo ne rata, in ostane vdolbina greš še enkrat čez.

Najlepše se dela (za moje pojme) s Perlfiksom (od Knaufa) a je problem, ker je pakiran v 25 kg vreči.
Gips ko ti strdi se da če en čas porezat s špohtlom. V roku 10 minut seveda, ne naslednji dan.