Flash za Canon

kinimod5

Zelenc'
23. nov 2007
21
0
1
Prosim za pomoč pri nakupu flasha za Canon 40d. Nekaj za privat "splošno" uporabo ne profi.
Izbiram med Canon 430EX II, Metz 48 AF-1 in Sigma EF-530 DG Super. Nekako sem najbolj za Canona, ki je najbolj ziher varianta, po drugi strani pa ne bi rad plačal "več za manj". Dobrodošli tudi drugi predlogi, vendar naj bo cena nekje v rangu omenjenih.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
S Canonom ne zgrešiš. Sigma mene ni toliko prepričala. Metz pa - običajno za njih velja, da imajo hudičevo grd dizajn in dobre karakteristike. Kolega je bil z njim zadovoljen, pa je prešel na Canona, ker mu neke manjše napake v garanciji pri nas niso uspeli popraviti.

Sam bi izbral Canona. Uporabljam 580EX, gledam pa Metza mz 76 (ki je prava zverina) in čakam, da kaj podobnega pripravi Canon.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
definitivno Canonov fleš. za neprofi uporabo še najboljši, na Metzu se boš izgubil, Sigma bi edina bila še primerna, samo je že samo kvaliteta izdelave full slabša ... skratka Sigma ni čisto na nivoju Canonovega fleškota.

@Krava - dream on, da bo Canon dal kaj močnejšega ven ...
wink-1.gif
žal ...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.389
5.670
113
jaz mam metza in se nisem še niti enkrat izgubil...
res da na nikonu in če ga primerjam z sb-600 (ko je celo dražji) je metz definitivno boljši

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Upanje umira zadnje ... še posebej, ko se je to letos pojavilo med "rumorsi" ... sam stavim na 750EX II. Recimo
cheer.gif

V zadnjem tednu sem res veliko fotkal s flešem - med drugim sem cel teden pokrival festival gorniškega filma in obrobne dejavnosti, pa obletnico ... Po pravici povedano, sem zelo zadovoljen s 580EX. Edino odpiranje vratc za baterije je smotano. Če je smiselno, uporabljam tudi Lumiquest 80:20.
Sem pa po podatkih malo zaljubljen v Metza MZ-76.
Med omenjenimi je Sigma najslabša - meni (še v analognih časih in kasneje na 30D) ni vlivalo dovolj zaupanja. Niti izdelava, niti osvetlitev nista bila najboljša. Pa sem potem prešel na Canona, ki je prava zadeva. Metz pa - kot vedno - slovi kot odličen fleš, je pa malo smotan za uporabo. Da o videzu niti ne govorim
evil.gif

kinimod5

Zelenc'
23. nov 2007
21
0
1
Glede na nasvete bo padel canon. Pač rajš kakšen euro več in na sigurno. Če bi blo več denarja in drugačne potreba bi pa bil sigurno 580EX.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Mam tega....super zadeva....

všeč mi je njihova avtomatika....

fill flash tudi pri portretih prav pride...ostale funkcije so enako kot na Canonovi 580.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Se vnaprej opravičujem za manjši off-topic !

Ob omembi Metza M76 in pohvalam kvaliteti, naj omenim še izredno uporabne dodatke tem bliskavicam.
Nekajkrat sem poskušal z uporabo nastavka Fresnelovega zuma na 45CT-5 (sicer še iz analognih časov), vendar dlje od testov še nisem prišel. Osvetlitev je možna do razdalje cca 200m, ob uporabi primernega objektiva in s popolnoma ročnimi nastavitvami.
Takole pa je 'baterija' videti:

zum45ct.jpg

KM 7D + Sigma 150-500 + Metz 45CT-5 + televorsatz 45-33
Morda bo zadeva še komu dala idejo za nočni foto-lov, možnost tudi domače izdelave seveda obstaja.

LP

Nazadnje urejeno: